sanatorium JANTAR w Sobieszewie-Alma1
-
kuracjusz12345
- Na forum od: 21 cze 2012 12:43
sanatorium JANTAR w Sobieszewie-Alma1
Nie ma barku, kawiarni, gdize można by było wypić kawę, porozmawiać, a do miasta 40 min, autobusem. Wypożyczalnia rowerów i owszem tylko, że rowery zepsute.
Więc jak nie znajdziesz towarzystwa, z którym możesz spędzić to trzy tygodnie, to ani się nie zrehabilitujesz, ani nie wypoczniesz, bo tylko problemy i "łaska" ze wszystkim.
Pozdrawiam i nie polecam, chociaż dobrze się bawiłam, ale to dzięki poznanym ludziom
Re: Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo
Ja gdy się okaże że sprzęt nie zapewnia odpowiedniej rehabilitacji wracam do domu.
-
kuracjusz12345
- Na forum od: 21 cze 2012 12:43
Re: sanatorium JANTAR w Sobieszewie-Alma1
-
stokrotka210863
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 15 lip 2012 14:47
ja również przyjechałam podreperować zdrowie, ale obiekt nie spełnia podstawowych wymogów,
brak basenu a co z tym się wiąże - ćwiczeń i rehabilitacji w wodzie, owszem wożą raz w tygodniu do sopotu, ale traci się 3 godziny,
na windzie wisi od dwu tygodni kartka - awaria - i ma załatwić sprawę, osoby chodzące o kulach muszą sobie radzić - to chyba jakiś żart, a stołówka na 2 piętrze,
wokól hotelu teren brudny i zaniedbany, jakieś nie dokończone remonty i rumowisko/skladowisko rzeczy róznych,nawet trawniki przypominają łąkę, brak chociażby ławek do siedzenia z oparciem, zdrowy człowiek bez oparcia nie lubi siedzieć ,a chory na kręgosłup? na holu głównym wielka recepcja, nie wiem po co i jeden stól do pink-ponga, brak chociażby biblioteki, czytelni, nie ma też kawiarni z dobrą kawą i jakimś deserem lub ciastem, widocznie hotel nie chce zarobić dodatkowych pieniędzy, bo nie jeden kuracjiusz by skorzystał, a tu nie ma nic....jak pada deszcz to naprawde można się zanudzić, nie każdy chce przynależeć do jakichś grup i znimi stadnie przemieszczać się po 3 knajpach ,
jedynie wyżywienie jest bardzo smaczne i rehabilitanci fachowi i mili, jestem tu dwa tygodnie i owszem mój kręgosłup się podleczył, ale myślałam że jeszcze wypoczne....w miłym miejscu na polskim morzem
Powód: Ale nie na tym forum. Więc proszę precyzyjniej następnym razem.
Czas wolny, od godz. 14 trzeba organizować sobie indywidualnie. Jeden stół do tenisa w holu to zdecydowanie za mało. Brakuje kawiarni, stołu do bilarda, szachów, salki telewizyjnej itp...
Za to jedzenie całkiem smaczne.
Cieszę się, że miałam okazję poznać tak wiele fajnych osób. Pozdrawiam cały turnus z 5 listopada.