Prewencja ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Prewencja ZUS

Post autor: roxy »

Aga bo tak jest. Na komisji pani doktor mnie pyta czy mam dokumentację , ja na to, że składałam razem z wnioskiem "aha no rzeczywiście" padła odpowiedź. A czy coś jeszcze? no to poleciałam dokumentacją i chyba tylko dzięki temu mam jakieś rozsądne sanatorium bo pani w przydziałowym była średnio miła i chętna do współpracy.
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

U mnie też poprosiła o dokumentacje, dałam co miałam, zadała kilka pytań i powiedziała "jak będzie Pani jechała do sanatorium proszę zabrać ze sobą dokumentacje, żeby wiedzieli co Pani rehabilitować :-) :-) " Poszłam do Pani od przydziałów ...dala mi trzy miejscowości i jeden termin do wyboru i jest Kołobrzeg :-) Także co ZUS to inna historia :-)
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

Tak w tym roku wszystkie moje znajome z pomorskiego jadą do Kołobrzegu a ja to sobie mogłam co najwyżej pomarzyć i postać koło brzegu. Cudem dostałam ten Ciechocinek
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

roxy pisze:Tak w tym roku wszystkie moje znajome z pomorskiego jadą do Kołobrzegu a ja to sobie mogłam co najwyżej pomarzyć i postać koło brzegu. Cudem dostałam ten Ciechocinek
Roxy ,Znajome wybrały Kołobrzeg bo miejscowość atrakcyjna ,ale były z Pomorskiego inne miejscowości np. Inowrocław lub Stegna .
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Mazowszanie Kołobrzeg tylko na widokówkach mogą pooglądać..... dla nas są przydzielone takie atrakcyjne miejscowości jak Grójec lub Stalowa Wola. Natomiast spotkanie z panią rozdzielającą miejscowość i termin wyjazdu to istny horror spędzający sen z powiek przez kilka następnych nocy.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Współczuję Ewiko takich spotkań, z taką panią :( :(
U mnie było zupełnie odwrotnie.....Pełna kultura, otwartość, pomoc w wyborze, miód na serce. Polecam wszystkim takie panie, jak nasze :D :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ewiko w moim ZUSie każde spotkanie z tymi "przemiłymi" paniami na mnie źle działa.(Podskarbińska).Już w informacji na wejściu chce się zrobić w tył zwrot.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

"Prewencja ZUS"?
To brzmi jak prewencja policyjna albo coś podobnego ;)
Awatar użytkownika
Alek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2014 09:30
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Alek »

22:00 capsztyk i godzina policyjna w ramach obchodu przez pielęgniarke ;)
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

Hana51 pisze:A co powiecie na to: :D
W poniedziałek będzie 2 tyg.jak złożyłam wniosek do zusu o sanatorium. I tak jak pisałam czekam na komisję. Dziś pocztą przyszło......skierowanie do Ciechocinka od 25.02. Szok! Żadnej komisji, nic. Ale niestety muszę zwrócić to skierowanie. Nie odpowiada mi ten termin. Pracuję w oświacie i nie mogę teraz wyjechać. Trochę się boję, bo zależy mi na tym sanatorium ale muszę coś z tym zrobić.
Witam wszystkich :kwiat:
Dziś otrzymałam nowe skierowanie do sanatorium. Tak jak chciałam zmieniono mi termin. 31.07. :D :D :D :D
Miejscowość pozostała. Ciechocinek, Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy. Przy ul. Zdrojowej.
Pozdrawiam :P
ODPOWIEDZ