Wizyta u lekarza
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Wizyta u lekarza
Zastanawiam się czy istnieja już to o czym od dawna pisano ,że wchodzimy na ustaloną godzinę.
Wielkorotnie chcąc udać się do lekarza specjalisty mamy podany ..ORIENTACYJNY CZAS WIZYTY
Czy komukolwiek zdażyło się wejść o ustalonej godzinie.
Dlaczego czekamy i godzimy się na takie traktowanie.
Kilka dni temu byłem świadkiem w salonie samochodowym( warsztacie) -gdzie Znajomy Pan Doktor już na wejściu zarządał obsługi bez kolejki bo jest ..Doktorem.
Mechanik ..stanowczo stwierdził poczeka Pan tak Jak ..Żona czekała do Pana 3 godz
Doktor obużony wyjechał ,ale i powrócił gdy już opuszczałem warsztat
Widok bezcenny
Godzimy się na czekanie w poczekalniach godzinę , dwie -a gabinet pusty bo...
Kiedyś zadałem pytanie Pani Doktor w przychodni Rejonowej skoro sa wypisane godziny urzędowania od 8,30 do 15,30 -Dlaczego Pani nie ma ?
Obuzyła się ,że mam czelność ja stresować
A Jak w/w Pani Doktor zachwała by się gdyby jej sklep był czynny w godzinach wybranych przez Panią ekspedientkę
Zastanawiam się DLACZEGO LEKARZE NAS nie Szanują
Wszak chyba sa od Nas uzależnieni
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Wizyta u lekarza
W przychodniach w których bywam coraz częściej widzę profesjonalizm i właściwe podejście do pacjenta.Wzrasta świadomość ludzi i jawnie mówią o swoich oczekiwaniach.Ja dostrzegam,że coraz częściej nie ma Pana Doktora,tylko jest pacjent i lekarz.
Wczoraj byłam na wizycie i moja lekarka miała stażystę.Bardzo podobało mi się,ze ucząc go nie tylko zwracała uwagę na czysto medyczne aspekty ale również na to jak ważny jest kontakt werbalny.Dodała nawet ,że lekarz to czasem ma być jak barman,lub taksówkarz i wysłuchać w czysto ludzki sposób.
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Staż sanatoryjny: 6
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Staż sanatoryjny: 6
- darek
- Przyjaciel forum

Jednakże poirytowała mnie wczorajsza wizyta u lekarza rodzinnego.
Ustaloną miałem godzinę 16,00 , byłem kilka minut wczesniej o wyznaczonej 16,00 pod gabinetem tłum i podczas luźnej rozmowy okazało się ,że Pani w rejestracji na 16,00 umówiła 2 osoby, .
Lekarza nie było pojawił się około 16,20 ..cuchnący papierosami i zaczoł ,przyjmować
Ja miast o 16 wszedłem o 17,15 a zaraz po moim wyjściu z gabinetu doktor szedł na kolejnego ..dymka
Sory zastanawiam się mocno nad zmianą Lekarza Rodzinnego ,tylko jest Problem mało kontraktów w Mojej dzielnicy
-Jest Tylko ta jedna z kontraktem NFZ i tutaj jest BÓL
-
forumowicz
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
- agunia3
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
- Staż sanatoryjny: 3
Drugie miejsce do którego zaglądam jest poradnia ortopedyczna i tutaj już bywa różnie...Mam ok. godziny drogi (przy dobrym połączeniu, przesiadki), zwykle jestem ok.9.00, rejestracja (oczywiście termin wizyty jest ustalany podczas poprzedniej wizyty i wpisany do karty pacjenta), potem jest czekanie. Czasem lekarz jest o 9.00 a bywa i tak, że o 11.00. Zwykle jest dużo pacjentów, nie ma zbyt wiele miejsc siedzących. Kolejność wchodzenia...hmmm nie wiem na jakiej zasadzie, chyba kolejność rejestracji, pielęgniarka woła pacjentów do gabinetu. Gdy okaże się, że lekarz wyśle na rtg to znowu czeka się w kolejce - czasem i godzina, po rtg znowu czekanie do gabinetu. Bywało i tak, że przyjeżdżałam ok. 9.00 a wychodziłam przed 15.00 ale sama wybrałam takiego lekarza, do niego zawsze jest wielu pacjentów a najbardziej mnie wkurza jak przyjeżdżam na wizytę a okazuje się, że mojego nie ma i jest inny na zastępstwie...plusem tego jest krótka wizyta bo zwykle przed południem już jestem po.
-
forumowicz
a powaznie to trzeba pomyśleć jak napisać , żeby nie było za rózowo , ale prawdziwie
jeszcze nie musiałam w tym roku korzystać z wizyt u specjalistów , ale czeka mnie to,
- darek
- Przyjaciel forum

Okulistyka na Ceglanej u dawnej Gierkowej podstawowe badania od świtu do zmierzchu i tak jest co dziennie.
Kardiologia -Ochojec na korytarzach w przychodniach przy klinicznych ..luźno jest tylko w godz 16 do 6
podobnie Kardiologia u Religi w Zabrzu
Diabetologia czy to w Katowicach czy Zabrzu od świtu do zmroku.
o rodzinnym wspomniałem.
Zastanawiam się mocno nad zmianą zamieszkania tylko mam teraz dylemat gdzie