Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: medi »

Jeden lubi ogórki ,drugi ogrodnika córki :evil: :evil: Lepsze mini przy tłustych nóżkach niż rozklapciane papcie i turban z ręcznika na głowie ...tak zaglądały na tańce panie wracające z basenu ...a później języków nie mogły w nocy uspokoić .
Awatar użytkownika
iwonina73
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 gru 2014 08:22
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: iwonina73 »

Ja na tance w spodniach (czarne, czerwone, niebieskie.) to tego kilka bluzeczek- żeby coś zmienić i jak to kobiety lubią , codziennie inaczej(3 spodnie i 9 bluzeczek , wiecie ile to kombinacji!!!!!! a w soboty sukienka..... :D (miałam ze sobą dwie.) , no i oczywiście 2 pary bucików do tańczenia .Dres , leginsy , 2 koszulki na ćwiczenia,buty sportowe klapki na basen ,strój kąpielowy, suszarka :lol: , żelazko :lol: , kosmetyki...Walizka ważyła 22 kg, dobrze ze miała kulka, bo jechałam na 4 przesiadki i tylko panowie kierowcy porządnych linii dalekobieżnych pomogli zapakować bagaż, inni z tym lokalnych linii nawet nie wysiedli ........ :cry:
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

no troszke mi pomoglyscie ,tak macie racje kazdy bierze to w czym mu wygodnie ,a ja nie jestem zwolenniczka zeby robic z siebie choinke bo ide na tance ,ale jesli ktos tak lubi to wcale tego nie neguje,byle czysto schludnie i juz jestem gotowa,a humor :D :D mam caly czas przy sobie i to najwazniejsze
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26

Post autor: medi »

aniag pisze:byle czysto schludnie i juz jestem gotowa,a humor :D :D mam caly czas przy sobie i to najwazniejsze
dokładnie ,nie pachnieć potem ...a styl każdy ma swój i tego należy się trzymać :D :D :D
Awatar użytkownika
iwonina73
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 gru 2014 08:22
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: iwonina73 »

Miłego pobytu, udanych zabiegów i fajnego towarzystwa , tego Ci życzę.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Witajcie kochani ;) ;) Wszyscy tylko w co się ubrać na tance :?: I ile bluzek i butów :lol: Zabierz ze sobą lekarstwa i dobre nastawienie na 21 dni ;) Ważne są zabiegi i dobre towarzystwo i miła z nimi zabawa ;) ;) ;) ;) pozdrawiam

zabawa.jpg
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Najważniejszy jest zdrowy rozsądek - jak zawsze :lol:
Jedziemy do sanatorium,głównie się leczyć,ale nic nie stoi na przeszkodzie aby się też dobrze bawić ;)
Ale:koniecznie ! leki które na stałe bierzemy,byłam świadkiem polowania z obłędem w oczach na lekarza ;)
A ubranie? jw.zdrowy rozsądek :D
Ciesz się wyjazdem i baw się dobrze :D
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

:( teraz to niemam nawet sily myslec co zabrac ,taki mnie zlapal bol kolana ze zadne tance niebylyby mi w glowie :( a jeszcze lekarz zalecil co tydzien jeden zastrzyk za 200 zl :((((( a moze macie inne sposoby na strasznie bolace kolano (zwyrodnienie) :(
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2015 11:32
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: Maja1912 »

aniag Ja na kolano wzięłam 3 zastrzyki za 200 zł sztuka płacone bezpośrednio u lekarza ortopedy. Efekty marne, czytaj żadne, choć tego raczej tak do końca się nie dowiem, bo kto wie co by było, gdybym ich nie wzięła..... Najgorsze jest to, że wyczytałam gdzieś na forum cenę tego leku w aptece internetowej oczywiście dawno po leczeniu. Otóż cena oscyluje w granicach 50-70 zł :shock: Leczyłam to kolano ponad rok, różnymi tabletkami, zastrzykami, również takimi za 500 zł sztuka i póki co jestem po operacji i jadę do sanatorium. Mam nadzieję, że zabiegi ostawia mnie na nogi. Każdy przypadek jest inny. Jednemu pomoże to, drugiemu tamto. Trudno określić to nawet lekarzowi. Mi lekarz orzecznik w ZUS-e doradził, by na operację się zdecydować ponieważ miałam dylemat co zrobić. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

U mnie okazało się,że taki ostry ból spowodowany był przez stan zapalny.Po leczeniu i rehabilitacji ulga.
Ale to jest faktycznie bardzo indywidualne,u każdego może być co innego i co innego pomaga.
Mam nadzieję,że leczenie ci pomoże i do sanatorium pojedziesz w lepszej formie. :kwiat:
ODPOWIEDZ