Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: aniag »

:lol: :lol: :lol: mysle ze tak
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Iza03 »

Elu mam niski numer, bo czekam na szpital, początek z nr 600 z września 2014 r, reumatologia, wyjazd po ok 10-cach czyli maj-czerwiec.Też już chciałabym wiedzieć z jakim numerem dają skierowanie, wracając do Twojej sprawy to miałam podobną sytuację, koleżanka musiała czekać ze swoim urlopem,pisałam i dzwoniłam do funduszu, kiedy, zawsze ta sama odpowiedz, wyjazd po 18-ch, no i tak wyjechałam. Nigdy nie byłam w sanatorium nad morzem, dwa razy byłam w Busku i teraz prawdopodobnie też tam skierują.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

:shock: Iza to granda w bialy dzien 10 miesiecy po szpitalu,ale co sie dziwie do Polanczyka wyjechal ostatnio znajomy,po szpitalu ktorego na oczy nie widzial. Niedawno przyjechal ,a 23 marca wyjazd do Kolobrzegu do nowej Mewy na 28 dni. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Nawet poszpitalne się czeka ;) od ostatniego pobytu musi minąć najmniej 18 m.wtedy pojedziesz :) ja tak miałam ostatnim razem ;) mijało 18 wrześniu a w październiku pojechałam do sanatorium ;) Chyba że ma się wtyki w NFZ :) no to wiecie jak jest :) A na przepisy my nie mamy rady :) Trza więc Elu uzbroić się w cierpliwość i czekać....idzie wiosna i lato a to są najwspanialsze okresy na kurowania zdrówka...i wiadomo wtedy co zapakować....miłego dnia
maadziula
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2013 14:58
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: maadziula »

Ilona58 pisze:do Słoneczka

witaj krajanko, ;)
codziennie sprawdzam mój nr skierowania (reumatologia)
dzisiaj jest nr 3827 :serce: :serce: :serce: wg ich rozpiski powinnam otrzymać skierowanie w okolicach lipca. Ciekawa jestem z jakim wyprzedzeniem świętokrzyski NFZ wydaje skierowania.
Na skierowaniu lekarz wpisał klimat morski, liczę na Kołobrzeg :D :D :D :lol: :lol: . Napisz proszę od kiedy czekasz na "przydział" i jaki aktualnie masz nr :kwiat: :kwiat:
Ilona
Ja dostałam przydział( Reumatologia)przy nr 623 1,5 miesiąca wcześniej(czekałam 2 m-c dłużej niż przewidywał NFZ)Życzę Kołobrzegu :kwiat: Pozdrawiam
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Madziu moje gratulacje :serce: :kwiat: :serce: Kiedy kochaniutka wyjazd podziel się z nami dobrą nowinką ;)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Iza jeszcze jedno pytanko jak Ci sie podoba Busko :?: bylam tam kiedys przez jeden dzien -goscinnie u znajomych ,przebywali w wojskowym san.Byli bardzo znudzeni, zabiegi i baza socjal. ok., ale ponoc mozna sie tam zanudzic .Jak Ty odbierasz to serce reumatologi :?: Dzieki przesylam pozdrowionka :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie wiem jak to dziala w innych rejonach Polski ,ale u nas w lodzkim jezeli przypada lipiec lub sierpien to jest przerwa. Ludzie ponoc w czerwcu dostawali info o wyjezdzie planowanym na pazdziernik.Dzwoniac do Nfz-tu slyszeli ze te letnie terminy to dla specjalnych grup zawodowych ,np. nauczyciele i inne takie tam.U mnie jednak na uczelni pan Prof. dostal sanatorium teraz na maj kiedy za progiem obrony ,ale Jemu to dynda on moze robic co chce nie to co ja ,ja musze sie dostosowac.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Sprawdzilam na godz 9:44 nr 377 zobaczymy czy to dzis ,czy jak co dzien powiem [juz byl w ogrudku juz wital sie z gaska]
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Hej wiesniaczkaele.U mnie,jak trafiłam na listę oczekujących w lutym,to numerki spadały na łeb na szyję.W pewnym momencie myślałam,że załapę się jeszcze w tym samym roku do sanatorium,ale jak przyszedł czerwiec i kolejne letnie miesiące wszystko stanęło w miejscu.Dopiero póżną jesienią zaczęły szybciej spadać.Pewnie latem wysyłają po znajomości.Pozdrawiam :) :) :)
Zablokowany