Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Właśnie w przeglądarce skierowań NFZ przeczytałam, że przyznano mi leczenie w Wiarusie w Muszynie Złockie w terminie od 28 czerwca br. Kto z Państwa był tam ostatnio? - jakie pokoje (czy są "1"?), czy przestronne, jak wyposażone, czy jest czysto?, czy są "lepsze" i "gorsze"?, czy można jakoś rezerwować mailowo lub telefonicznie czy tylko w dniu przyjazdu?, jak baza zabiegowa, czy na miejscu? a atrakcje typu wycieczki, basen, ścieżki rowerowe (wypożyczalnia)?. Tańce niekoniecznie. Co w przypadku obrzydliwej, deszczowej pogody (nie daj Boże) robić? Bardzo proszę o wszelkie informacje. A, a jak dojechać do tego sanatorium, czy tylko taksówka czy jakaś lokalna linia z centrum np.? Jadę z Lublina
Witam nie wiem czy uzyskasz jakiekolwiek informacje na temat Wiarusa,położenie w Muszynie Złockie-około 2-3km od Centrum Muszyny,jest to cały ciąg Sanatorium przy drodze do Szczawnika,piękna aleja z szerokim chodnikiem,kiedyś w latach 70-tych i 80-tych tętniąca życiem a później trochę podupadła i od pewnego czasu zaczyna się reaktywować,pierwszy w szeregu Metalowiec w tej chwili pobajże Perła Gór w którym był basen-nie wiem jak teraz,Chemik z basenem na zewnątrz,San.Warszawskiej Fabryki Pomp-w tej chwili Aktivia i na końcu bardzo sympatyczny obiekt San. Geovita z krytym basenem i kawiarnią,idąc drogą w prawo za Geovitą można pospacerować sobie drogą a potem ścieżką na Jaworzynę Krynicką po drodze Dom Wczasowy Tamel-w tej chwili bodajże Bruk-Bet,z kawiarnią i basenem na zewnątrz,natomiast idąc drogą na Szczawnik w tej miejscowości wyciąg narciarski krzesełkowy,a idąc dalej drogą przy przepięknym potoku można dojść do Bacówki pod Wierchomlą,jak widzisz miejsc do spacerów jest bardzo dużo i widoczki też wspaniałe o powietrzu już nie wspomnę zapomniałem o źródełko wody mineralnej przy pięknej Cerkwi w Szczawniku,proponuję wziąć taksówkę-nawet z kimś się dogadać-będzie taniej,Pozdrawiam i Udanej Kuracji w tym Pięknym zakątku Sądecczyzny Życzę bo termin Masz Superowy liczę że po przyjeżdzie podzielisz się z Nami wrażeniami
Dość istotna sprawa-dwa sklepy na samym początku Złockiego,bar z dobrym jedzonkiem-nie wiem jak teraz kościół pięknie usytuowany na wzgórzu za Szkołą i po drugiej stronie ulicy zagroda z kucami do jeżdżenia,jeżeli jeszcze interesują Cię jakieś szczegóły to pytaj na Pw,przystanek autobusowy przy-szkole-można odwiedzić Krynicę bo WARTO Pozdrawiam
Dziękuję. W Muszynie byłam 6 lat temu (Revita) i bardzo mi się podobało. Zwiedziłam chyba wszystkie cerkiewki a na Złockie chodziliśmy na spacery. Zapamiętałam, że żadne ze Złockich sanatoriów nie było czynne i że jest bardzo daleko od centrum. Kurczę, nie dość, że z Lublina nie mam połączenia to od Rynku ... tylko taksówka?
Jeśli możesz, napisz coś o samym sanatorium: jakie warunki, jakie zabiegi, jaka oferta turystyczna (może jakieś lokalne biuro podróży?), czy basen w Wiarusie lub w pobliżu? Termin rzeczywiście mam super ale przeraża mnie myśl o dojeździe ... Wtedy jechałam PKS em do Krynicy a teraz już nie ma tak dobrze
Przykro mi ale nie jestem w stanie udzielić Ci informacji na temat Wiarusa-zawsze jeździłem do Geovity a dawniej Geofizyka,mam nadzieję że jest po remoncie i zabiegi na miejscu-poza tym jestem pewny że będzie Ci brakowało czasu,co do oferty turystycznej to wszystkie sanatoria w Muszynie,Żegiestowie i Krynicy obsługuję firma Wiktor i ma bardzo bogatą ofertę i trzeba zabrać trochę kasy bo będzie gdzie wydać,nie martw się dojazdem na miejsce-koszt taksówki to chyba nie będą duże pieniądze-radzę najpierw zapytać i uzgodnić,Pozdrawiam
Problem nie w pieniądzach ale w tobołkach .... Chyba, że wezmę podręczny bagaż a reszta pocztą polską ... dzięki za informacje. Może jeszcze ktoś zlituje się i napisze co i jak w tym Wiarusie, chyba, że jeszcze nieczynny.
Jeszcze raz proszę tych z Państwa, którzy są w tej chwili lub byli całkiem niedawno: jak jest w Wiarusie?, jak zabiegi?, jak warunki zakwaterowania? (pokoje; które wybierać; "2" czy "3" (trójki podobno za małe na 3 osoby), o które piętro starać się?, czy jakieś ciekawe wycieczki proponuje miejscowe biuro turystyczne? (np Stary i Nowy Sącz), jak oceniacie Państwo baseny w pobliżu (Geovita)?, podobno miasteczko wodne jest na Zapopradziu; jak je oceniacie? Jak Złockie skomunikowane jest z Muszyną (wiem, ze nie jest daleko, ale...), z Krynicą i resztą ciekawych miejscowości w regionie?, jak daleko jest do kościołów katolickich? Do wyjazdu mam jeszcze kilkadziesiąt dni, ale wolę znać wszystkie "zady i walety" pobytu w WIARUSIE
Busy z Krynicy zatrzymuja sie przed Wiarusem,osrodek po remoncie.Baza zabiegowa na miejscu,duzo sciezek do spacerów,bardzo ciekawa trasa do schroniska na Wierchomli.
oj Mańka, Mańka...
klawiatura mi pod ręką zadrżała...
napiszę po swojemu choć w muszyńskim sanatorium nie byłem, to znaczy się bywałem ale jako gość, konsument wody mineralnej ( dawny a nieczynny Metalowiec ) - w samym Wiarusie też byłem - bodaj na sylwestrze ale było to jeszcze w latach 80 tych...
natomiast w samej Muszynie bywam od roku 1970, początkowo jako praktykant - później jako bywalec w domku zakładowym - wczasowym...
ostatnio zajrzałem tam 16 miesięcy temu...
zadedykuję Ci jedno zdanie - "Niezależnie od pory roku, wszelakich warunków wewnętrznych i zewnętrznych - wyjedziesz zadowolona, wypoczęta i wykurowana" ...
PS - Wiarusa Ci zazdroszczę...
Miłych wspomnień...
a takich do podzielenia się z nami ...
amin...