23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: Zosia »

O matko toż to woła o pomstę do nieba :shock: :evil: Myślę , że takiej treści emeil powinien każdy z nas gdy znajdzie się w podobnej sytuacji wysłać chociaż do dyrekcji właściwego nfz i może do jakiejś gazety wówczas może przeprowadzą kontrolę zanim podpiszą umowę z ośrodkiem o taaaaaaaaaaakim standarcie.
Pozdrawiam
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2011 16:10

Post autor: misio »

Witam, byłem w WSZUR II (niby) Nowy (wczesny Gierek) w marcu 2012r, z ZUS czyli niby za darmo (ale wyjazd kosztował), i powiem że choćby mi dopłacono to tam i gdzie indziej nie pojadę z własnej woli, bo tam jest miejsce dla zdrowych pokutników lub zdesperowanych nawiedzonych, a nie dla osób które poruszają się o kulach lub z innym niedowładem.
Jak ktoś naprawdę jest niedowładny to mu sanatoriu w 3-tygodniowe nie pomoże, a jak ma ktoś urojone to nawet dożywotni pobyt nic nie zdziała, można tam trochę podciągnąć tężyzne fizyczną, o ile ma w tym temacie zacietrzewienie, ale wiele taniej w miejscu zamieszkania to uczynić na byle siłowni ;)
Sanatoria polecam samotnym, drugiej połowy poszukującym :)
Nakręciłem kilka filmików jak wyglądają poszczegulne pokoje i nietylko, fotek też kilka zrobiłem, ale nie oddadzą tego jak tam wygląda i z kim będziesz mieszkał a potem jadł przy stole :o
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

No właśnie i niby za darmo. Irytują mnie lekko te osoby , które piszą ,że powinniśmy się cieszyć bo za darmo .... Wiedza ich na ten temat jest widać żadna więc może lepiej nie zabierać głosu :?: Misiu zdrówka i dużo samozaparcia a tym co szukają połówek życzmy po prostu szczęścia :!: ;) :D
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

Misiu, bardzo Wam współczuję, byłam w sanatorium Wojciech super warunki zabiegi prawie na miejscu część w Adamie,jedzenie bardzo słabe choć nie jestem wymagająca . Pielęgniarki , wpadały waląc do drzwi o 22.00 i tak przez cały turnus nas stresowały po nie wierzyły że niektórzy kuracjusze przyjeżdżają do sanatorium na leczenie , a nie na balety. Ogólna ocena poza drobnymi incydentami dobra,może by tak uzdrowisko poszło po rozum do głowy i poczytało sobie fora aby coś nowego wprowadzić i zmienić a nie traktować kuracjusza jak zwykłego podejrzanego intruza wszak nie te czasy, jesteśmy wolnymi ludźmi i nie jeździmy do sanatorium się stresować tylko leczyć . W końcu żadnej łaski nam nie robią, przecież jakby nie my to nie mieli by pracy i wszystkie pseudo sanatoria( którymi NFZ podpisuje umowy byłyby)trochę lepiej prześwietlane to z naszych składek i dopłat się utrzymują .Pozdrawiam
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam, opiszę tu przypadek który był niezbyt miły. :shock:
No i zostanę zidentyfikowany przez kuracjuszy którzy byli tego świadkami.
Przy 5-cio osobowym stole był kuracjusz bardzo zadufany w sobie, jak twierdził był już w wielu sanatoriach i nauczy nas kultury jaka się tu należy.
Grzebał w wspólnej misce zupy i nie tylko i rozdawał według, dla niego gęste dla reszty reszta, itp.
Na trzeci dzień wyzwałem go na głos na sali od chamów, bo nikt mi i biesiadnikom w talezu grzebał nie będzie.
No i doczekałem się, gość wyzwał mnie na „pojedynek”, chciał mi michę wyklepać bo go uraziłem przed dziewczynami z sąsiedniego stolika.
Chodzę o kulach, i jedyne co mi do głowy przyszło to odpowiedziałem mu że nie zniżę się do jego poziomu i nie mam zamiaru się bić, to wznieciło jego wściekłość, ale na szczęście osoby z pobliskich stolików wyperswadowały debilowi po kilku dniach że ma se dać spokój i nie jest pępkiem świata, a przy najmniej nie tu.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :roll: chyba wszystko na dzisiaj ,dobrej nocy :)
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

kruszynka1958 pisze::( :( :( :( :( :( :( :( :( :roll: chyba wszystko na dzisiaj ,dobrej nocy :)
Witam, tam to nie była dobra noc :twisted:
xpoznaniakx
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2013 22:20

Post autor: xpoznaniakx »

Witam, wybiera się ktoś na 31 stycznia 2013 roku?
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: krzysiek23 »

Witam będe w pawilonie 3 o 13 lutego . Może o tym pawilonie ktoś podpowie bardzo proszę. Czy sa jedynki spytajcie jeśli znajdziecie chwile. Czy w każdym pawilonie jest osobna stołówka? Jakie warunki są w tym pawilonie czekam na opinie bardzo dziekuje pozdrawiam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Mam skierowanie na 15.02.2013 oddział 2,szkoda że niema śniegu,może do lutego napada-zapowiadają.A wogóle niemam pojęcia jak tam dojechać z Katowic,pomocy!!!!!
ODPOWIEDZ