Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: Felice »

Ibizka,ze strony Mazowieckiego w dziale sanatorium krok po kroku.
Skierowanie na leczenie uzdrowiskowe lub rehabilitację uzdrowiskową wystawia Lekarz ubezpieczenia zdrowotnego.
To są chyba najnowsze zarządzenia,które weszły po zmianie druku skierowania.
Ja wiem tylko tyle,że skierowanie mam z POZ i kwalifikację na rehabilitację w szpitalu uzdrowiskowym.
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Alice no to ja już nic nie wiem.Miałam skierowanie na rehabilitację wypisaną przez rodzinnego , a NFZ zamienił ją na zwykły pobyt w sanatorium. Byłam przekonana ,że to dlatego,iż nie wypisał tego skierowania specjalista.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam Ibizka skierowanie przeszło przez weryfikacje lekarza balneologa NFZ i zakwalifikowali na sanatoryjne a miałaś pisane
rehabilitacja Lekarze piszą oni mają swoje zasady kwalifikacji .Ja mam leczenie specjalistyczne kliniczne a skierowanie wypisał mi
lekarz rodzinny i dostałam rehabilitacje dla dorosłych w szpitalu uzdrowiskowym 28 dni ksero szpitane dołączyłam
więc to z mojego przypadku różnie jest szkoda że będziesz musiała długo czekać pozdrawiam pomyslnych przydziałów :kwiat: :roll:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Ibizka , moj znajomy przez 18 miesiecy czekal na przydzial , sama osobiscie monitorowalam jego kolejke ,caly czas bylo napisane -Uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne. Kiedy dostal przydzial status sie zmienil na Rehabilitacja uzdrowiskowa -28 dni,San Mewa-Kolobrzeg, i jak tu sie w tym polapac :?:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

ibizka wielkopolska pisze:Alice no to ja już nic nie wiem.Miałam skierowanie na rehabilitację wypisaną przez rodzinnego , a NFZ zamienił ją na zwykły pobyt w sanatorium. Byłam przekonana ,że to dlatego,iż nie wypisał tego skierowania specjalista.
A ja miałam wypisany wniosek do sanatorium 21 dniowe przez lekarza rodzinnego,a dostałam kwalifikację z NFZ na UZDROWISKOWA REHABILITACJA DLA DOROSŁYCH W SANATORIUM UZDROWISKOWYM 28 dniową i czekam na to w 2016.
A więc bywa tak i tak... :roll:
Awatar użytkownika
romantyk56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2015 08:02
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: romantyk56 »

Kto mi odpowie na takie pytanie- dlaczego reumatologia spada , a neurologia stoi ????????Wciąż się zastanawiam dlaczego tak się dzieje i nikt tu nie potrafi tego wytłumaczyć.Musze nadmienić, że wcześniej znikały po równo :( :( ;) .A ja jak mam poniżej 1000 to prawie stoją :( :(A może muszę odczekać 18 miesięcy??? .Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

romantyk56 pisze:Kto mi odpowie na takie pytanie- dlaczego reumatologia spada , a neurologia stoi ????????Wciąż się zastanawiam dlaczego tak się dzieje i nikt tu nie potrafi tego wytłumaczyć.Musze nadmienić, że wcześniej znikały po równo :( :( ;) .A ja jak mam poniżej 1000 to prawie stoją :( :(A może muszę odczekać 18 miesięcy??? .Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Mysle ze nie musisz odczekac tych 18 miechow .Mnie 18 uplywa10 maja a 20 marca dostalam przydzial do Sopot od 30 kwietnia, czyli mam wyjazd przed uplywem 18 miesiecy.Wiadomosc o terminie i miejscu prawie dwa miesiace wczesniej.Co zas spadkow to z rozmow na forum wynika ze raz w dol jedni a raz drudzy, ot ruletka .Mysle ze juz niedlugo wrzystko bedziesz wiedzial , zycze Ci tego Ela
Awatar użytkownika
romantyk56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Elu ale jak wcześniej sprawdzałem to numerki spadały tak samo , różnica mogła być kilku numerów , a teraz jest około 50 dziennie.Obecnie mam numer 600 ;) Wiem ,że nie muszę się przejmować bo i tak się doczekam ;) :D Tylko interesuje mnie bardzo gdzie pojadę :D Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

romantyk56 pisze:Elu ale jak wcześniej sprawdzałem to numerki spadały tak samo , różnica mogła być kilku numerów , a teraz jest około 50 dziennie. Wiem ,że nie muszę się przejmować bo i tak się doczekam ;) :D Tylko interesuje mnie bardzo gdzie pojadę :D Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
W jakie miejscowosci celujesz :?: :)
Awatar użytkownika
romantyk56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jak jechałem pierwszy raz po szpitalu to pisali mi nizinne ;) , a najbardziej chciałbym do Buska - Zdrój i 21 Wojskowy szpital uzdrowiskowo-rehabilitacyjny byłem tam prywatnie i jestem pod cudownym wrażeniem , wszystko jest na wysokim poziomie :) nie ma na co narzekać ;) ;) Gdyby wszystkie sanatoria były takie to było by super :D :D :kwiat: :kwiat:
Zablokowany