Co wolno ,a czego nie wolno jeść
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 sie 2013 12:53
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 10 razy
Re: Co wolno ,a czego nie wolno jeść
Pink
, mleko pić można i należy (zwłaszcza sfermentowane kobyle) , ale słodkie, świeże, każdy ssak może pić tylko jako dziecko. Organizm każdego ssaka w młodym wieku wytwarza laktazę, enzym trawiący laktozę- cukier mlekowy. Po okresie dzieciństwa można i należy pić mleko, ale tylko kwaśne, gdyż świeże bardzo obciąża nasz organizm. W żadnym wypadku nie można pić tego czegoś co w sklepach nazywają mlekiem ( taki biały płyn), w którym zabito wszystko co było cenne w produkcie wyjściowym, tym od Krasuli. Mleko można spotkać tylko w gospodarstwie i to nie we wszystkich, gdyż w dbaniu o niską mikrobiologię mleka ( która świadczy o czystości i dobrym schłodzeniu podczas przechowywania) niektórzy rolnicy dolewają do mleka dezynfektantu. 
-
forumowicz
Na Ziemi żyje ok. 4400 gatunków ssaków. Wszystkie ssaki karmią swoje młode mlekiem matki tego samego gatunku. Gdy młode dorastają, przestają pić mleko matki. Tylko człowiek podaje mleko innych gatunków swoim dzieciom i sam będąc dorosłym spożywa mleko. Dorosły człowiek nie jet predysponowany do spożywana mleka krowy, kozy, itd.
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Ja za mlekiem nigdy nie przepadałam ale nie powiem, ze nie piłam. Nieraz ...w małych ilosciach
jak mi sie zachciało lub do kawki "lurki". Moja mama kocha mleko ale nie może go pić...... odzywa sie tępy ból brzucha
i źle się po nim czuje...no ale powiedzcie jej, ze to po mleku
Nawet pozytywne testy nie pomogły
Nadal cierpi po wypiciu, chociaż już coraz mniej....już ja się o to staram moim natarczywym "gadaniem" no i .......cierpię wysłuchując jej
gadania na temat zdrowotnosci mleka

jak mi sie zachciało lub do kawki "lurki". Moja mama kocha mleko ale nie może go pić...... odzywa sie tępy ból brzucha
i źle się po nim czuje...no ale powiedzcie jej, ze to po mleku
Nawet pozytywne testy nie pomogły
Nadal cierpi po wypiciu, chociaż już coraz mniej....już ja się o to staram moim natarczywym "gadaniem" no i .......cierpię wysłuchując jej
gadania na temat zdrowotnosci mleka
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz