Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witaj Małgosiu69 to miło ,że możesz się juz cieszyc z otrzymanego prezentu od ZUS .Przepisy sie zmieniają i to co podpowiadaliśmy już po częsci nie obowiązuje ,a to oznacza ,że dobrze jest dzielić sie z innymi ,nowinkami zmian w dziedzinie przepisów.
Gratuluje i pozdrawiam cieplutko
Kruszynko,dziękuję za milusie słowa! Wiem,że przepisy się co rusz zmieniają,a od nowego roku bardzo sie zmieniły,tak mi też powiedziała pani w zus-sie. A bez pomocy takich super forumowiczów jak Ty,byłabym zagubiona jak dziecko we mgle. Super,że zawsze można liczyć na pomoc,doradzenia i miłe pogawędki.
Kruszynko życzę Ci udanego niedzielnego popołudnia oraz ściskam mocno.Buziaki
Witam! Jestem na tym forum świeży. proszę o łagodne potraktowanie mojej osoby. Mam takie pytanko do "starszych" forumowiczów. Kiedy po operacji moge skladac papiery do ZUS`u o prewencyjny wyjazd do sanatorium? Czy muszę zakonczyc leczenie itp.? Mialem operacje kosci ramiennej miesiac temu. Teraz juz przechodze rehsbilitacje która bedzie trwac jeszcze tydzien. Za 2 tyg. mam kontrole w przychodni ortopedycznej. Pewnie ortopeda skieruje mnie na dalsza rehabilitacje. Najwazniejsze dla mnie czy juz teraz moge słac do ZUS`u wniosek o sanatorium. Dziękuje za odpowiedz
Witaj na forum
Musisz zapytać lekarza na kontroli .
Do nfz też możesz składać - czas oczekiwania do 0,5 roku jako poszpitalne .
Wszyscy tutaj są przyjaźni , więc nie obawiaj się .
Dzięki wielkie margot. JeZeli chodzi o leczenie poszpitalne to jak to wygląda? Wyjężdzam gdzies na sanatorium czy jakis szpital? Lekarz "rodzinny" wystawia taki wniosek? Czy poszpitalne jest w jakimś stopniu opłacane przez moją osobe?Jestem zielony w tych sprawach.Prosze o jaknajwieksza ilosc informacji. Zeby nie zasmiecac fora może byc na pw. przepraszam za bledy i literówke ale jedną reką ciężżko sie pisze na klawiaturze
Podobno ZUS zwraca koszty dojazdu do sanatorim, domyslm sie że dowodem jest bilet kolejowy bądż PKs. A jak w przypadku gdy jade samochodem? co mam przedlożyć ? Czy ktoś wie? Czy o zwrot tych kosztów staramy sie po powrocie? Byłabym wdzieczna jeśli ktoś już zalatwial taki zwrot kosztow dojazdu. Ja dostalam Sanatorium w Polańczyku , a jade z Katowickiego.Pozdrawiam.Ola