Mam pobyt w sierpniu w tym sanatorium i proszę o informacje o obiekcie i bazie zabiegowej. Może ktoś tam jest i może aktualną sytuację przedstawić. W necie jest bardzo mało info, Dziękuję i pozdrawiam
Ośrodek Mega Kołobrzeg
Ośrodek Mega Kołobrzeg
Mam pobyt w sierpniu w tym sanatorium i proszę o informacje o obiekcie i bazie zabiegowej. Może ktoś tam jest i może aktualną sytuację przedstawić. W necie jest bardzo mało info, Dziękuję i pozdrawiam
- jurand40
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 lut 2013 19:36
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękowano: 1 raz
Re: Ośrodek Mega Kołobrzeg
wyszukac jakieś informacje na ten temat
- klaraklara
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 mar 2013 20:09
Ja tez będę w sierpniu napisz co to za ośrodek.
- Anna-K
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lip 2014 19:20
- Oddział NFZ: Małopolski
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
Za widocznym budynkiem jest trochę drzew, deptak, a za deptakiem plaża - ciche, spokojne miejsce...
- Anna-K
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lip 2014 19:20
- Oddział NFZ: Małopolski
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Staż sanatoryjny: 14
Jest to małe, kameralne sanatorium, pokoje na dobrym poziomie ( byłam w trójce, czwórki nie polecam. ). Jedzenie przepyszne, najlepsze ponoć w Kołobrzegu, zupełnie niesanatoryjne a niekiedy przypominające dobre przyjęcia. kelnerzy czuwają i chętnie usługują, śniadanie szwedzki stół ( czy jeszcze funkcjonuje ?), super sałatki. Były organizowane wieczorki , spotkania muzyczne itd. chyba co drugi dzien. Trzymaliśmy się w kupie, bo było nas dosyć mało ok. 70 osób.
Mam natomiast zastrzeżenia do bazy zabiegowej:
-zabiegi gł. elektryczne, okłady borowinowe każdy to osobny zabieg;
-słabe wyposażenie sali gimnastycznej (tylko rowery);
-mokre zabiegi jak na lekarstwo a właściwie poza basenem w Arce (byliśmy dowożeni autobusem) żadne;
-dobre masaże (niestety nie udało mi się ich dostać);
-kiepska opieka lekarska ( może się zmieniła), nieżyczliwa Pani doktor (starsza).
Mega należy do kompleksu Arka-Mega i co z tego wynika- korzysta się z mokrych zabiegów w Arce tzn. basenu, można korzystać z oferty kulturalnej Arki (kina, teatry, dancingi, występy. Jest to obiekt chyba najnowocześniejszy, właściwie olbrzymie SPA z przewagą klientów z Niemiec z panoramicznymi windami, obrotowa kawiarnią, galeriami, restauracjami, XXI wiek można tam godzinami przebywać i się nie nudzić np. jak pada deszcz. Arka oddalona jest od Megi ok 30 min drogi wzdłuż morza. Niestety niewiele korzystałam z kulturalnej oferty Arki ze względu na porę w jakiej byłam, wieczory krótkie i problemy z powrotem, ale latem to inna sprawa.
życzę miłego pobytu, właśnie wczoraj miło wspominałam ten wyjazd z koleżanką, ale na super leczenie bym się nie nastawiała tak jak to bywa w Busku, Horyńcu czy Połczynie.
Pozdrawiam
Bietka
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Staż sanatoryjny: 14