sanatorium ZNP Ciechocinek- 27.06.2013r

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Re: sanatorium ZNP Ciechocinek- 27.06.2013r

Post autor: Małgosia69 »

Dziękuję Magbar! Super! Znaczy sie ,ze trafiłam całkiem,całkiem... Basen już ponoć funkcjonuje,z czego bardzo się cieszę. :D
Muszelka może nie jest wystrzałowym ośrodkiem,ale pomyśl- Kołobrzeg,super uzdrowisko,morze! Dasz radę. :D A jak trafisz na fajne towarzystwo,to i Muszelka nie straszna.
I tego Ci życzę! Pozdrowionka. :)
margo999
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 23 sie 2013 12:19
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: margo999 »

Witam, byłam w sanatorium ZNP w terminie 30.10 - 22.11. 2012r i był to bardzo udany wyjazd. Mam porównanie bo obecnie jestem w sanatorium Borkowo w Połczynie Zdroju i to totalne porażka. Ale wracając do Ciechocinka - pokoje w starszej części budynku są po remoncie i z tego co wiem wszystkie już mają nowe meble i płaskie telewizory. Pokój można zarezerwować wcześniej telefonicznie. Wszystkie mają oczywiście łazienki i duże balkony z leżakami. Jedzenie jest bardzo smaczne, młody szef kuchni naprawdę potrafi czynić cuda za marną stawkę. Często jest serwowane świeże ciasto pieczone na miejscu. Zabiegi na miejscu, bardzo porządnie wykonywane, basen solankowy i od nowego roku komora do krioterapii. Organizowane są odpłatne wycieczki autokarowe najczęściej w weekendy oraz piesze lub tramwajem konnym po Ciechocinku. Obiekt jest usytuowany trochę na uboczu ale spokojnie można spacerkiem dotrzeć do centrum. Ciechocinek mocno podupadł i trudno o nim się wyrażać jak o kurorcie ale jest gdzie spacerować - tężnie, park zdrojowy. Na terenie są prywatne korty tenisowe i wypożyczalnia rowerów. Jeżeli ktoś jedzie samochodem to warto wziąć własny rower bo trasy przepiękne. W budynku znajduje się fryzjer, salon kosmetyczny, łóżka izomeryczne do ćwiczeń, siłownia, sauna i są to oczywiście płatne atrakcje. Jest też sklepik z biżuterią ale nie warto w nim robić zakupów bo sklepach w centrum te same rzeczy są dużo tańsze. Jest też mały sklepik gdzie można kupić napoje, kawę jakieś słodycze itp. Są dwie kawiarnie gdzie wieczorem można potańczyć. Pokoje są codziennie sprzątane, w pokoju jest czajnik. szklanki / bez uszka / sztućce i talerzyki. Każdy dostaje dwa ręczniki, które panie pokojowe wymieniają gdy się poprosi. Na piętrach są deski do prasowania a żelazka w recepcji. Obsługa bardzo sympatyczna i przemiła pani dyrektor. Wspominam ten pobyt naprawdę przemiło.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mmeeggii,Twoja opinia uskrzydliła mnie,super,teraz tylko zostało mi czekać do czerwca. I mieć nadzieję na fajne towarzystwo. :D Niestety jadę autobusem,więc roweru nie zabiorę ,ale dłuuugie spacery- tak ,oj tak! 8-)
Dzisiaj zarezerwowałam sobie pokój dwuosobowy w ZNP,przemiła pani w recepcji!
pozdrawiam Cię serdecznie.Jak wrócę opisze wszystko na forum.Buziaki.
eleri
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2013 13:01

Post autor: eleri »

Małgoś na pewno się odezwę jak będę w Uniejewie już tylko 13 dni zostało bycia w domu koniec z gotowaniem praniem sprzątaniem zaczyna się laba odpoczynek i aktywna rehabilitacja no i dobra kawa w miłym towarzystwie pozdrawiam Eleris :lol:
eli
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2011 00:04

Post autor: eli »

Zgadzam się w pełni z opinią mmeeggii,też byłam w tym sanatorium na przełomie września i pażdziernika 2012r.Byłam z tego pobytu bardzo zadowolona,basen,zabiegi,jedzenie wspaniałe-a mam porównanie,bo byłam w Ciechocinku w szpitalu klinicznym1 i w zdrojowym.ZNP jest najlepszy,uwierz mi trafiłaś na najlepsze sanatorium!
Awatar użytkownika
stada-52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2012 16:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: stada-52 »

eli,a pamiętasz pokój 102?
mania
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 gru 2012 20:57
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: mania »

Heyka. jak już Ci pisałam jadę 25 do znp a byłam w czerwcu w gracji.Sanatorium super.Ciechocinek w czerwcu najładniejszy.a że jestem kaczka i bez wody usycham chodziłam do sanatorium pod tężniami na basen bo tylko tam mają odkryty.wróciłam opalona jak z Egiptu.W ciągu dnia tj.do około 16 bilet jest za 50%.Do Torunia jezdziliśmy busem bo wolę zwiedzać sama niż biegiem z przewodnikiem :roll: .po wiśle pływaliśmy czarterem prywatnie w kilkanaście osób zrzutka i można załatwić.do tężni wstęp darmowy był dopiero po 18.do lokali na fajfy czy dancing wstęp wolny.jak są dodatkowe atrakcje np.dancing z cyganami to wtedy 10zł.w gracji mieliśmy super KO to codziennie było coś organizowane a ciekawe jak w znp.chociaż mam 50 z watem to jeszcze jestem na P i do R mi się nie spieszy :lol: może parkietoterpia mnie uzdrowi.myślę że jak wrócę :?: to troche nowinek Ci zapodam
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziewczyny,litości- bo z nie cierpliwości nie doczekam do tego wyjazdu :lol: A poważnie,to baaaardzo się ciesze z opinii o ZNP,a jeszcze bardziej z tego,że mam możliwość poklikania z tak przemiłymi osobami na tym forum. ŃIE WIEM CO SPRAWIA MI WIĘKSZĄ FRAJDĘ. :D Czekam na opis Uniejowa,sprawozdanie z pobytu w Ciechocinku i na wszelkie wiadomości od Was.Pozdrawiam serdecznie.Duża buźka! :D
margo999
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 23 sie 2013 12:19
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: margo999 »

Strasznie Ci zazdroszczę tego wyjazdu ja teraz jestem w tak beznadziejnym miejscu /Borkowo-Połczyn Zdrój /, że tracę rozum. Odludzie w którym kompletnie nic się nie dzieje, czujemy się jak uwięzieni w kompanii karnej. Nawet nie mam siły opisywać szczegółów liczę jak więzień dni do końca tej "odsiadki" Pozdrawiam
palulo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2012 19:54
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: palulo »

Maniu masz racje ze Pod Tezniami jest odkryty basen ale troche maly :( najlepszy efekt jest zimą bo jest czynny do minus 10 :) Ciechocinek najładniejszy jest w maju i czerwcu bylem teraz w styczniu pełno sniegu na chodnikach z trudem docierałem do stodoły fajfy za darmo ale jak byli cyganie to kroją po 25 pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ