Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Dziękuję Magbar! Super! Znaczy sie ,ze trafiłam całkiem,całkiem... Basen już ponoć funkcjonuje,z czego bardzo się cieszę.
Muszelka może nie jest wystrzałowym ośrodkiem,ale pomyśl- Kołobrzeg,super uzdrowisko,morze! Dasz radę. A jak trafisz na fajne towarzystwo,to i Muszelka nie straszna.
I tego Ci życzę! Pozdrowionka.
Witam, byłam w sanatorium ZNP w terminie 30.10 - 22.11. 2012r i był to bardzo udany wyjazd. Mam porównanie bo obecnie jestem w sanatorium Borkowo w Połczynie Zdroju i to totalne porażka. Ale wracając do Ciechocinka - pokoje w starszej części budynku są po remoncie i z tego co wiem wszystkie już mają nowe meble i płaskie telewizory. Pokój można zarezerwować wcześniej telefonicznie. Wszystkie mają oczywiście łazienki i duże balkony z leżakami. Jedzenie jest bardzo smaczne, młody szef kuchni naprawdę potrafi czynić cuda za marną stawkę. Często jest serwowane świeże ciasto pieczone na miejscu. Zabiegi na miejscu, bardzo porządnie wykonywane, basen solankowy i od nowego roku komora do krioterapii. Organizowane są odpłatne wycieczki autokarowe najczęściej w weekendy oraz piesze lub tramwajem konnym po Ciechocinku. Obiekt jest usytuowany trochę na uboczu ale spokojnie można spacerkiem dotrzeć do centrum. Ciechocinek mocno podupadł i trudno o nim się wyrażać jak o kurorcie ale jest gdzie spacerować - tężnie, park zdrojowy. Na terenie są prywatne korty tenisowe i wypożyczalnia rowerów. Jeżeli ktoś jedzie samochodem to warto wziąć własny rower bo trasy przepiękne. W budynku znajduje się fryzjer, salon kosmetyczny, łóżka izomeryczne do ćwiczeń, siłownia, sauna i są to oczywiście płatne atrakcje. Jest też sklepik z biżuterią ale nie warto w nim robić zakupów bo sklepach w centrum te same rzeczy są dużo tańsze. Jest też mały sklepik gdzie można kupić napoje, kawę jakieś słodycze itp. Są dwie kawiarnie gdzie wieczorem można potańczyć. Pokoje są codziennie sprzątane, w pokoju jest czajnik. szklanki / bez uszka / sztućce i talerzyki. Każdy dostaje dwa ręczniki, które panie pokojowe wymieniają gdy się poprosi. Na piętrach są deski do prasowania a żelazka w recepcji. Obsługa bardzo sympatyczna i przemiła pani dyrektor. Wspominam ten pobyt naprawdę przemiło.
Mmeeggii,Twoja opinia uskrzydliła mnie,super,teraz tylko zostało mi czekać do czerwca. I mieć nadzieję na fajne towarzystwo. Niestety jadę autobusem,więc roweru nie zabiorę ,ale dłuuugie spacery- tak ,oj tak!
Dzisiaj zarezerwowałam sobie pokój dwuosobowy w ZNP,przemiła pani w recepcji!
pozdrawiam Cię serdecznie.Jak wrócę opisze wszystko na forum.Buziaki.
Małgoś na pewno się odezwę jak będę w Uniejewie już tylko 13 dni zostało bycia w domu koniec z gotowaniem praniem sprzątaniem zaczyna się laba odpoczynek i aktywna rehabilitacja no i dobra kawa w miłym towarzystwie pozdrawiam Eleris
Zgadzam się w pełni z opinią mmeeggii,też byłam w tym sanatorium na przełomie września i pażdziernika 2012r.Byłam z tego pobytu bardzo zadowolona,basen,zabiegi,jedzenie wspaniałe-a mam porównanie,bo byłam w Ciechocinku w szpitalu klinicznym1 i w zdrojowym.ZNP jest najlepszy,uwierz mi trafiłaś na najlepsze sanatorium!
Heyka. jak już Ci pisałam jadę 25 do znp a byłam w czerwcu w gracji.Sanatorium super.Ciechocinek w czerwcu najładniejszy.a że jestem kaczka i bez wody usycham chodziłam do sanatorium pod tężniami na basen bo tylko tam mają odkryty.wróciłam opalona jak z Egiptu.W ciągu dnia tj.do około 16 bilet jest za 50%.Do Torunia jezdziliśmy busem bo wolę zwiedzać sama niż biegiem z przewodnikiem .po wiśle pływaliśmy czarterem prywatnie w kilkanaście osób zrzutka i można załatwić.do tężni wstęp darmowy był dopiero po 18.do lokali na fajfy czy dancing wstęp wolny.jak są dodatkowe atrakcje np.dancing z cyganami to wtedy 10zł.w gracji mieliśmy super KO to codziennie było coś organizowane a ciekawe jak w znp.chociaż mam 50 z watem to jeszcze jestem na P i do R mi się nie spieszy może parkietoterpia mnie uzdrowi.myślę że jak wrócę to troche nowinek Ci zapodam
Dziewczyny,litości- bo z nie cierpliwości nie doczekam do tego wyjazdu A poważnie,to baaaardzo się ciesze z opinii o ZNP,a jeszcze bardziej z tego,że mam możliwość poklikania z tak przemiłymi osobami na tym forum. ŃIE WIEM CO SPRAWIA MI WIĘKSZĄ FRAJDĘ. Czekam na opis Uniejowa,sprawozdanie z pobytu w Ciechocinku i na wszelkie wiadomości od Was.Pozdrawiam serdecznie.Duża buźka!
Strasznie Ci zazdroszczę tego wyjazdu ja teraz jestem w tak beznadziejnym miejscu /Borkowo-Połczyn Zdrój /, że tracę rozum. Odludzie w którym kompletnie nic się nie dzieje, czujemy się jak uwięzieni w kompanii karnej. Nawet nie mam siły opisywać szczegółów liczę jak więzień dni do końca tej "odsiadki" Pozdrawiam
Maniu masz racje ze Pod Tezniami jest odkryty basen ale troche maly najlepszy efekt jest zimą bo jest czynny do minus 10 Ciechocinek najładniejszy jest w maju i czerwcu bylem teraz w styczniu pełno sniegu na chodnikach z trudem docierałem do stodoły fajfy za darmo ale jak byli cyganie to kroją po 25 pozdrawiam