Jak ja byłam to 8 była 3 osobowa a ja byłam w 14- dół z oknem w suficie pokój 2 osobowy. To znaczy że zagęszczająmonikaaa pisze:Ja byłam w pokoju 8-dół, pokój 4-osobowy, okna od strony północnej, więc słońca nie było. Życzę Ci takiego towarzystwa, takich świetnych ludzi, jakich ja spotkałam ... I głowa do góry - będzie dobrze
Stalowa Wola Poradnia Leczenia Osteoporozy i narządu Ruchu
Re: Stalowa Wola Poradnia Leczenia Osteoporozy i narządu Ruc
A czy kto jedzie teraz (od 14 września) do SW?
-
monikaaa
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2014 12:28
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 1
dziunia60 pisze:Jak ja byłam to 8 była 3 osobowa a ja byłam w 14- dół z oknem w suficie pokój 2 osobowy. To znaczy że zagęszczająmonikaaa pisze:Ja byłam w pokoju 8-dół, pokój 4-osobowy, okna od strony północnej, więc słońca nie było. Życzę Ci takiego towarzystwa, takich świetnych ludzi, jakich ja spotkałam ... I głowa do góry - będzie dobrze![]()
![]()
![]()
Ale takim składem osobowym zagęścili, że nie zamieniłabym się na żadną dwójkę czy trójkę. PS. Aga, Halinka, Gosia - pozdrawiam Was mocno i serdecznie
-
monikaaa
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2014 12:28
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 1
Weź czapkę i rękawiczki - na kriokomorę. Czajnik jest, kubki są, żelazka nie ma. Co do prania - są dostępne miski, więc z praniem nie będzie problemu. Gorzej z suszeniem. W łazience jest kaloryfer, troszke się na nim ciuszków zmieści. Ja byłam w SW w lecie, na dworze były 2 suszarki, więc nie było problemu. No i oczywiście trzeba zabrać ze sobą uśmiech i pogodę duchagoranek pisze:Witam serdecznie. Ja mam turnus wyznaczony na 4 Listopada. Czytając opinie aż się odechciewa jechać. Mam pytanie do ludzi którzy już odbyli turnus. W co trzeba się zaopatrzyć na ten okres?? Czy jest tam możliwość prania czy trzeba ciuchów na 24 dni wziąć. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.
Jestem w dużo lepszej formie, a to najważniejsze.
Warunki, hm...
Na początek (byłam wcześnie - kilka osób dopiero dojechało) wkitrali mnie (jako pierwszą) do 4-osobowego pokoju (zasady zasiedlania conajmniej niejasne, w każdym razie zasada kto pierwszy ten lepszy nie działa) Dziewczyny świetne, ale deptałyśmy sobie po piętach; szczególnie, że szafy jakoś raczej niedopasowane na 24 dni dla dorosłych kobitek i to z pokieranym "narządem ruchu". Walizy zatem służyły nam za szafę, no i tu też był problem - łóżko szpitalne z maszynerią poniżej "podwozia". Tak więc moja waliza wylądował u sąsiadki. Nie muszę pisać, co działo się rano, kiedy nasza CZWÓRKA usiłowała doprowadzić się do stanu ubrania (wcześniej toaleta poranna). No, ale jak stanowczo (i już nieuprzejmie) wyargumentowałam, dlaczego powinnam się przenieść (raczej zostać przeniesiona) do pokoju 2 osobowego, w którym zainstalowano moją koleżankę (byłyśmy nieświadome, że spotkamy się w takim miejscu), która przyjechała pod wieczór dnia pierwszego ( znacznie później ode mnie), a do której następnie dokooptowano kobitkę, która przyjechała dopiero drugiego dnia... Tego mi było za dużo - przedszkole jakie, albo i więzień. Zrobiłam po prostu awanturę odgrażając się, że złożę skargę (cholera wie do kogo, bo szef tego bałaganu... no cóż...poczytajcie wcześniejsze o nim opinie). Ale zadziałało i panie pielęgniarki przeniosły moje bety do pokoju koleżanki, a spóźnioną kobitkę przeflacowano razem z jej betami(to już był dzień trzeci - byłam bardzo konsekwentna) gdzie indziej. Naprawdę wariatkowo...Nie dajcie się tak potraktować. Jedzenie - wybrałam dietę i tu konsekwentnie nie będę narzekać. Byliśmy w Sandomierzu - pogoda cudna, świetna przewodniczka i - jak na moje możliwości - wystarczyło pobyć (pogonić) do czasu powrotu na obiad (zmiana - po obiedzie wyjazd drugiej grupy). Trafiliśmy na imprezę poświęconą Jackowi Kaczmarskiemu i dzięki temu ubawiłam się po pachy na spotkaniu z Andrzejem Poniedzielskim, potem były jeszcze mistrzostwa balonowe - duże wrażenie, no i skorzystaliśmy jeszcze z również darmowego koncertu Alicji Majewskiej na zakończenie Dni Seniora. Gdyby nie te okazje, to rzeczywiście w soboty i niedziele można by znieść jajo. No cóż - ćwiczcie, pływajcie, korzystajcie z zabiegów. Mnie trochę postawiły na nogi. Pozdrawiam serdecznie
a czy ktoś jedzie do Stalowej Woli od 28 listopada. Chętnie już kogoś poznam przed wyjazdem. Jestem z Warszawy. Pozdrawiam
Mariola
-
rofi1965
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 09 lip 2015 18:59
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
Pozdrawiam Robert.
- gorkaa
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 lip 2010 10:57