Walizka kurierem?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Walizka kurierem?

Post autor: Narewka »

Poznanianko, na stronie tego portalu jest informacja, , że oni korzystają z usług Dhl.A z jakiego kuriera korzystalaś, , może pamiętasz?Czy tam można wybrać sobie fimę, jaką chcesz, czy tylko Dhl?wchodzę tam, ale tylko do wyceny bagażu, dalej nie .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Pisałam,ze współpracują z kurierami DHL,ale mnie nie zdarzyło się nigdy,moim znajomym też,by cokolwiek się wydarzyło.Nawet jak jeden kurier zawiódł to nie znaczy,że wszyscy są tacy.Kontakt mam z firmą,a już oni rozliczają kurierów.
Ponadto pamiętajmy,że w regionach konkretni kurierzy są, przypisani do terenu.Na mojej wsi jeździ dwóch na zmianę.Ponieważ jeżdżą już od jakiegoś czasu ci sami to i chcą mieć dobrą markę.
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Wysyłałam walizkę przez Przesylarka.pl .Wchodzisz na tą stronę.Pokazuje Ci kilka firm kurierskich i wybierasz ,którą chcesz.Wybrałam najtańszą tj.DHL.Przyjechał kurier ,nic nie musiałam drukować bo on i tak miał moje zamówienie które wpisywałam na stronie podczas zamawiania przez internet.Jedno przykleił do walizki drugie dał mi.Na pytanie jak musi być walizka zapakowana odpowiedział ,że wcale nie muszę pakować,ale bezpieczniej jest owinąć w strecz ,aby się nie wybrudziła.Zajechałam do Kołobrzegu walizka czekała w bagażowni.Zapomniałam dodać ,że płacilam 18,90.Droga powrotna identycznie.Kilku osobom w sanatorium dawałam namiary na przesyłarkę i nikt nie miał żadnych problemów.Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Ja też nigdy się z problemem wysyłania walizki nie spotkałam...zawsze dochodziła już na drugi dzień.. :D pozdrawiam
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ania13..weszłam na tę stronę, ale nie widzę tam firmy Dhl . można wysłać Dpd.Kex i ups. Jest jeszcze Gls i Fed Ex.Czy na pewno to był Dhl? Pytam, bo ta firma jest tam, gdzie chcę wysłać walizkę., a do tego to wydrukowane zamówienie , to mi odpowiada.
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sory Narewka ;) To było DPD. :) :)
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale wszystkie większe firmy kurierskie mają swoich pracowników w całym kraju.Ty wybierasz z jakiej firmy chcesz skorzystać i oni Ci ją wysyłają z najbliższej miejscowości.Do mnie przyjechał kurier Zamościa,On odwozi do jakiegos oddziału u mnie zachodniopomorskiego.Torbę nadalam w piątek bo wyjezdzalamw pomnidzia,lek rano,zajechalam i waliska na mnje czekala.dzwonilam oczywisciew trakcie drogi mogłam sprawdzic gdzie znajduje sie paczka
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Aniu.Tak myślałam, , że to TP D, bo na pierwszym miejscu są i dużo informacji.Ja zaczynam turnus we wtorek, to pewnie w poniedziałek walizka już pojedzie, mam nadzieję, ze bez problemów.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

moja walizeczka ruszyła w podróż już wczoraj :)
Skorzystałam z portalu przesylarka.pl i wybrałam najtańszą opcję czyli DPD . Walizkę owinęłam folią streczową i wzmocniłam taśmą .Nic nie musiałam drukować bo kurier miał już przygotowany list przewozowy a walizeczkę zabrał spod drzwi. Teraz tylko główkę zaprząta myśl czy dotrze na poniedziałek czy nie? Dla spokojności duszy zabieram ze sobą tzw. kabinówkę . Jedyny mankament ,trzeba czekać nie ma opcji zamówienia kuriera na godzinę. Ciąg dalszy po odbiorze walizki.
Pozdrawiam :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobrze takie informacje czytać. A ja znów czepnę się rączki od walizki.Zostawilaś ją odsłoniętą, coby kurierowi i tobie potem było latwiej przenosić, czy też wszysciutko owinełaś folią?Jednak to około 20 kilo i tak pod pachę cięźko to zabrać.
ODPOWIEDZ