Zrzucamy kg na turnusie

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Zrzucamy kg na turnusie

Post autor: Sloneczko »

Danusiu :kwiat: a na co on może pomóc.... ten płyn :o :o
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

Kruszynko :kwiat: , było by 10, ale w sanatorium zjadłem tylko cztery obiady, pozostałe jadłem w terenie, pyszne, duże i zbyt późno. Nie chodziłem na tańce na parkiet 2x2. Pozostałe rzeczy w odpowiedniej ilości. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

Sloneczko pisze:Danusiu :kwiat: a na co on może pomóc.... ten płyn :o :o
Odpowiem za Danusię. Kiedyś było takie wino, Mistella. Tak skuteczne, że nawet śpiewano o nim piosenki.A tak to leciało: "Mistella dobra, na nery i na biodra, na nery i na biust, to właśnie jest mój gust". Sloneczko :kwiat: widzisz, wystarczy tylko odpowiedni płyn. :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zbigniew- I pisze:Kruszynko :kwiat: , było by 10, ale w sanatorium zjadłem tylko cztery obiady, pozostałe jadłem w terenie, pyszne, duże i zbyt późno. Nie chodziłem na tańce na parkiet 2x2. Pozostałe rzeczy w odpowiedniej ilości. :lol: :lol: :lol:
Rozumiem ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Sloneczko pisze:Danusiu :kwiat: a na co on może pomóc.... ten płyn :o :o

Wiesz Słoneczko :kwiat: jak ten "fair" tak skutecznie usuwa tłuszcz....to może by usunął co nieco ;)
Mówię oczywiście o sobie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Re: Zrzucamy kg po turnusie

Post autor: Suzen »

Warto zachować właściwą sylwetkę po turnusie sanatoryjnym.
Trzeba zmienić nawyki żywieniowe/jeśli było się na diecie,a były efekty spróbować zmienić domowe menu/.
Oczywiście aktywność ruchowa jest jak najbardziej wskazana.
A więc do dzieła... :) ;)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Och, teorię to mam super opanowaną :lol: :lol: :lol: , lecz z praktyką to znacznie gorzej :oops: . W czasie tygodniowego pobytu w WŁÓKNIARZU przytyłam.... nie , nie będę się "chwaliła' :evil:
G a p c i o
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 sie 2015 18:31

Post autor: G a p c i o »

Ciekawy jestem waszych opinii o tym co teraz napiszę . 2 lata temu byłem na wycieczce na Litwie .Zwiedzaliśmy Wilno i okolice a nocleg mieliśmy w Druskienikach . Okazuje się że to znany kurort . Spotkaliśmy tam małżeństwo które od wielu lat przyjeżdza tam systematycznie co roku z Warszawy na kuracje . Choć ceny usług są teraz o wiele droższe niż kiedyś , to jednak korzystają . Apropo odchudzania ,to właśnie mówili że systematycznie robią sobie płukanie jelit :shock: . TO jest podobne dobre na czyszczenie złogów ale i na odchudzanie . :o NIe wiem czy u nas w sanatoriach się to praktykuje ? 8-) Ciekawy jestem waszych opinii . Czy ktoś próbował ? :D
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Oczyszczanie jelit zrobiło się ostatnio bardzo "modne". :roll:
Popularny zabieg oczyszczania jelita nie tylko nie ma żadnego uzasadnienia medycznego, ale może wręcz przynieść więcej szkody niż pożytku.
Może prowadzić do całej gamy skutków ubocznych, takich jak ból podbrzusza, odwodnienie, mdłości, zaburzenie równowagi elektrolitowej oraz zaburzenia pracy nerek i wątroby.
Nasze ciało jest zaprojektowane tak, by pozbywać się toksyn poprzez mocz i odchody. Nie ma potrzeby, by je w tym wyręczać.
Bardzo wątpię w to,żeby jakieś sanatorium w Polsce przeprowadzało taki zabieg.
Wykonują ośrodki medycyny niekonwencjonalnej, spa, gabinety odnowy biologicznej, a nawet salony kosmetyczne.
Miejsca te nie mają uprawnień do przeprowadzania zabiegów medycznych poważnie ingerujących w pracę organizmu. :evil:
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

Jestem pełna podziwu :D dla tych forumowiczów którzy zrzucają kg na turnusach,ale nie piszecie czy po następuje efekt jo-jo :?: bo u mnie to występowało :cry: Moja mądra pani doktor powiedziała, że w pewnym wieku odchudzanie jest niekorzystne dla zdrowia,tylko należy utrzymać tą wagę którą już mamy 8-) pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ