Dom Zdrojowy Szczawno Zdrój
Dom Zdrojowy Szczawno Zdrój
Re: Dom Zdrojowy Szczawno Zdrój
Moje spostrzeżenia są takie:
W Sanatorium trwa niekończący się remont,to samo w ZPL ,gdzie trzeba chodzić na zabiegi.
Jak można leczyć ludzi z astmą w warunkach remontowych,gdzie w każdym miejscu unosi się kurz.
W każdym z tych miejsc jest wręcz biało od kurzu,dla alergików to dobre nie jest.
Co do wyżywienia ,to jak powyżej ktoś napisał ,jedzenie jest nie smaczne,do każdego posiłku kapusta.Brak nawet podstawowych przypraw na stole.
Sól i pieprz to chyba najtańsze przyprawy,wiec dlaczego ich na stole nie ma?
Niektórzy stwierdzali ze na kapustę nie spojrzą w domu przez rok!
Kapusta była podana nawet do kiełbasy na gorąco ?
Dietetyczka ,i szefowa kuchni są do dopy, nawet głupiej marmolady ludziom brakowało,trwało polowanie na tą marną jakościowo marmoladę.
Co do personelu pielęgniarskiego i lekarskiego ,to bardzo miły i uczynny.
Evora albo jesteś pracownikiem tego Sanatorium ,albo jadaliśmy w innych stołówkach?
Czy nie widziałaś "polowanie " każdego dnia na marmoladę?
Mnie jedzenia wystarczało ,ale nie mogę powiedzieć żeby mi smakowało.
Nie wiem co Ty jadasz ,(wiem sa gusty i guściki) ale w kuchni polskiej nie spotkałam się
jeszcze podaniem do grzanej kiełbasy zamiast musztardy ,czy ketczupu czerwonej kapusty na gorąco?????
Na pokój nie miałam powodu narzekać ,ale sporo ludzi miało takie powody ,pokoje dostali zimne,brudne z zaciekami.
Sa też pięknie wyremontowane pokoje,to prawda.
Już w kilku Sanatoriach byłam , i nigdzie nie było problemu z przyprawami na stole!
Nie jest natomiast prawdą ,że należało za wieczorek zapoznawczy ,czy pożegnalny zapłacić 50 zł ,chyba że za parę.
Ale jest kilka lokali gdzie płaciło się taniej,wiec był wybór.
Polecam to Sanatorium w lecie ,bo okolica piękna ,jest co zwiedzać i mało czasu w lecie spędza się w budynku.
Co do personelu pielęgniarskiego i lekarskiego ,oraz pań sprzątających,to jak napisałam już nie mam żadnych zastrzeżeń ,są naprawdę mili wszyscy.
Pozdrawiam.
też się Tobie nie trafiły?
Wiec w czym krzywdzę personel kuchenny,tym że z obrzydzenia odrzuciło mnie, i nie tylko mnie od talerza?
Podtrzymuje opinie o kucharach i dietetyczce ,są do dopy!
Jeśli nie dba się na kuchni o podstawowe zasady czystości ,i urozmaicenie jadłospisu!