Dom Zdrojowy Szczawno Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
koko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2013 16:55

Dom Zdrojowy Szczawno Zdrój

Post autor: koko »

Moi znajomi własnie wrócili z tego sanatorium napewno też opiszą cos .Ja ze wzgledu że tez oczekuję na przydział chciałam napisac to co mi przekazali .Opinia o tym domu zdrojowym jest beznadziejna!!!.Pokoje i zabiegi są na poziomie dobrym a reszta beznadziejna wyzywienie ogólne beznadziejne.Do wszystkiego sie dopłaca nawet do czajnika bezprzewodowego,parkingu, telewizora -chociasz to jest wszedzie .w Osrodku wszędzie widać oszczednosc chociasz ludzie maja opłacone przez nfz.Nawet na wieczorek zapoznawczy trzeba bylo wyciagnac z kieszenie 50 zł haha.Powinno byc za darmo!! a kto chce to sobie kupi coś jezeli chce!!.Może kto tam był tez cos opisze bo to przestroga dla tych co jadą tam.Znajomi mówili że juz sie wyleczyli z tego osrodka i zrobili błąd że tam pojechali-przeszczegaja innych ale kazdy ma wybór i ma swoje zdanie.Wiele jeszcze innych spraw jest w tym osrodku na minusie.Na zdjęciach to fajnie wyglada a w szczególnosci jest inaczej.pozdrawiam
fliska
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 gru 2012 17:42

Re: Dom Zdrojowy Szczawno Zdrój

Post autor: fliska »

To nie jest tak do końca,jak piszą kuracjusze,jedzenie było dobre,porcje wystarczajace,personel na poziomie,pościel czysta,zastanawiam się czy ci narzekający nie pomylili się z Gołębiowskim,też tam byłam na przełomie styczeń/luty 2013,pozdrawiam :)
koko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Z opowieści wiem że były zimne dania i takie papki no ale mówie jednym takie mogły smakować a większosci nie i mysle żeby sie wypowiedzieli ci co byli niedawno.Fliska każdy może miec swoje zdanie i po to jest to forum.Z drobnostek wiem tez że nawet nie bylo na stole pieprzu ,soli no wiadomo że każdy ma inny gust no i jedni lubia popieprzyc !!hahaah inni po magować .No i co mam chodzic i pytać o to??w którym wieku żyjemy??A każda drobnostka cieszy i z tego robia sie potem opinie pozytywne czy też nie!.Po to jedziemy do sanatorium żeby było jak najlepiej czego wszystkim i sobie zyczę.pozdrawiam
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

koko,,,wszystko co wiesz to z opowieści.Natomiast ja wiem z autopsji..byłam 3 tyg0odnie i jestem bardzo zadowolona.Pewnie,ze mozna sie przyczepić,zawsze cos sie znajdzie.Pokoj mielismy cieply.,czysciutka posciel,koce dostalismy nowe w dniu przybycia.Co do jedzenia,no coz.Napewno nie były to papki,a ze trochę mało pikantne,trudno.Nie wszystkim mozna dogodzić tym bardziej ,że każdy ma inne spojrzenie i inne oczekiwania.Wiec,póki co nie mam zamieru krytykowac bo i nie ma czego.AAA i nie jest prawdą,ze za czajnik trzeba płacic to po pierwsze, :D za parkowanie samochodu,tak,,ale to nie sanatorium ma parkingi a osoba prywatna.Mozna bylo trzymac obok parkingu i nie płacic. CO do telewizji,płaci sie w kazdym sanatorium.Juz bywało ze placiłam wiecej niz w Szczawnie.Prosze pytajcie,odpowiem na kazde pytanie.Nie jest żle i opinie sa krzywdzące.
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

do fliski,,,,znaczy,ze byłysmy razem :D :D
bg1950
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2013 06:55

Post autor: bg1950 »

Witam ,i ja wróciłam z Domu Zdrojowego w Szczawnie.
Moje spostrzeżenia są takie:
W Sanatorium trwa niekończący się remont,to samo w ZPL ,gdzie trzeba chodzić na zabiegi.
Jak można leczyć ludzi z astmą w warunkach remontowych,gdzie w każdym miejscu unosi się kurz.
W każdym z tych miejsc jest wręcz biało od kurzu,dla alergików to dobre nie jest.
Co do wyżywienia ,to jak powyżej ktoś napisał ,jedzenie jest nie smaczne,do każdego posiłku kapusta.Brak nawet podstawowych przypraw na stole.
Sól i pieprz to chyba najtańsze przyprawy,wiec dlaczego ich na stole nie ma?
Niektórzy stwierdzali ze na kapustę nie spojrzą w domu przez rok!
Kapusta była podana nawet do kiełbasy na gorąco ?
Dietetyczka ,i szefowa kuchni są do dopy, nawet głupiej marmolady ludziom brakowało,trwało polowanie na tą marną jakościowo marmoladę.
Co do personelu pielęgniarskiego i lekarskiego ,to bardzo miły i uczynny.
koko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

bg1950 -dobrze że sie odezwałaś -eś bo poznałismy też minusy a warto wiedzieć wszystkie spostrzerzenia i dzieki za to!! po to jest to forum.Oczywiscie plusy tez trzeba pisać.Duzo sie pokrywa z innymi wypowiedziami twoja wypowiedz bg1950.pozdrawiam
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

koko,,snujesz opowiastki a sama nie bylas.Raz jeszcze powiem,napewno mozna sie doczepiac,ale wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.Jestem wymagajaca,ale uwazam,ze nie bylo żle.Trzeba byc uczciwym i miec full wypas w domu by az tak narzekac.Nie moge powiedziec,zlego slowa na personel i medyczny i opiekę.Co do kuchni to juz powiedzialam.Mowiąc,ze panie kucharki sa do d.............obrazamy ludzi.TYle i tylko tyle,,,,,,,,pozdrawiam.. :)
bg1950
Kuracjusz
Kuracjusz

.Mowiąc,ze panie kucharki sa do d.............obrazamy ludzi.TYle i tylko tyle,,,,,,,,

Evora albo jesteś pracownikiem tego Sanatorium ,albo jadaliśmy w innych stołówkach?
Czy nie widziałaś "polowanie " każdego dnia na marmoladę?
Mnie jedzenia wystarczało ,ale nie mogę powiedzieć żeby mi smakowało.
Nie wiem co Ty jadasz ,(wiem sa gusty i guściki) ale w kuchni polskiej nie spotkałam się
jeszcze podaniem do grzanej kiełbasy zamiast musztardy ,czy ketczupu czerwonej kapusty na gorąco?????
Na pokój nie miałam powodu narzekać ,ale sporo ludzi miało takie powody ,pokoje dostali zimne,brudne z zaciekami.
Sa też pięknie wyremontowane pokoje,to prawda.
Już w kilku Sanatoriach byłam , i nigdzie nie było problemu z przyprawami na stole!
Nie jest natomiast prawdą ,że należało za wieczorek zapoznawczy ,czy pożegnalny zapłacić 50 zł ,chyba że za parę.
Ale jest kilka lokali gdzie płaciło się taniej,wiec był wybór.
Polecam to Sanatorium w lecie ,bo okolica piękna ,jest co zwiedzać i mało czasu w lecie spędza się w budynku.
Co do personelu pielęgniarskiego i lekarskiego ,oraz pań sprzątających,to jak napisałam już nie mam żadnych zastrzeżeń ,są naprawdę mili wszyscy.
Pozdrawiam.
bg1950
Kuracjusz
Kuracjusz

Zapytam jeszcze Evro,czy te długie kudły wyjmowane przez kuracjuszy z jedzenia na stołówce ,
też się Tobie nie trafiły?
Wiec w czym krzywdzę personel kuchenny,tym że z obrzydzenia odrzuciło mnie, i nie tylko mnie od talerza?
Podtrzymuje opinie o kucharach i dietetyczce ,są do dopy!
Jeśli nie dba się na kuchni o podstawowe zasady czystości ,i urozmaicenie jadłospisu!
ODPOWIEDZ