Krzeszowice- Ośrodek Rehabilitacji Narządu Ruchu.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

Krzeszowice- Ośrodek Rehabilitacji Narządu Ruchu.

Post autor: jawa 53 »

ORNR Krzeszowice prowadzi leczenie ambulatoryjne i na oddziele dziennym,pełny pakiet świadczeń w ramach kontraktu z NFZ.
Ośrodek posiada oddział szpitalny 170 łóżek dostosowany dla osób ze znacznie ograniczoną możliwością poruszania się oraz na wózkach.
Atutem ośrodka jest baza zabiegowa: 6 sal gimnastycznych wyposażonych w nowoczesny sprzęt, 8 sal kąpielowych z wszystkimi rodzajami zabiegów ,3 sale zabiegów prądowych,własny basen
przy którym są natryski i bicze wodne, bardzo dobrzy masażyści,rehabilitacja neurologiczna. Personel w większości młodzi ludzie z bardzo dobrym nastawieniem do pacjentów.
Własne źródła wód siarczkowych,siarczanowych i krzemowych, które w XIX wieku uczyniły Krzeszowice najmodniejszym kurortem Polski.
Ślady dawnej świetności można odnaleźć w budynku " Łazienek Zofia", "Pałacu Vauxhall", 'Parku Zdrojowym"
O atrakcyjności zabiegów świadczy długość kolejki: zabiegi ambulatoryjne-24 miesiące, pobyt szpitalny-5 lat.
Pomimo takiej kolejki ja od kilku lat korzystam z usług tego ośrodka składając co rok skierowania na zakładkę.
gosia149
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2011 19:02
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 14

Re: Krzeszowice- Ośrodek Rehabilitacji Narządu Ruchu.

Post autor: gosia149 »

Witam serdecznie ,mam pytanie co znaczy składanie podania na zakładkę ?Pozdrawiam.
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: jawa 53 »

Ponieważ okres oczekiwania jest 24 miesiące ,składam skierowanie co rok.
Więc gdy realizuje skierowanie sprzed dwóch lat, następne jest już od roku w kolejce.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 47 razy

Post autor: ewasz »

Jawa powiem Ci, że to sprytne :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Na ich stronie przeczytałem, że trzeba się do nich osobiście zgłaszać na kwalifikację. Czy to prawda?
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 10:23

Post autor: beab »

Byłam w Krzeszowicach :) Tak na komisje trzeba stawić się osobiscie:) pozdrawiam
ODPOWIEDZ