Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Mercedes jak pracowałam to 3 lata z rzędu wyjeżdżałam do sanatorium.Sama się o nie starałam,a wnioski wypełniał mi lekarz pierwszego kontaktu.Natomiast jak zaczęłam chorować i bywać w szpitalach,to nie starałam się już o wyjazd licząc na to,że ZUS sam mnie wyśle,bo tak wszyscy mówili.Chorowałam 182 dni,potem byłam 1 rok na świadczeniu rehabilitacyjnym,od lipca 2014 r jestem na rencie czasowej i jak na razie nie otrzymałam ani raz propozycji sanatorium prewencyjnego.Wygląda na to,że spisali mnie już na straty i szkoda we mnie inwestować Nie zastanawiaj się tylko składaj wniosek,Pozdrawiam
Mercedes witaj .Składaj wniosek i nie licz że ZUS o tobie pomyśli.Pomyśli ale jak Ci zabrać rente.Ja przez 14 lat byłam na rencie i ani razu mnie ZUS nie wysłał do sanatorium.Teraz kiedy zabrali mi rentę i złożyłam wniosek to zgubili go
Witaj Mercedes, odnośnie wyjazdu do sanatorium w ramach prewencji, należy spełnić kilka warunków: należy odprowadzać składki do ZUS / osoba pracująca może skorzystać z sanatorium po długiej chorobie lub tak po prostu do piątku pracujesz a w poniedziałek jesteś już w sanatorium. / Można wyjechać w czasie własnego urlopu albo w czasie chorobowego - zaświadczenie do zakładu otrzymasz wraz ze skierowaniem , a samo zwolnienie od lekarza w sanatorium / zwrot kosztów podróży - najtańszym środkiem lokomocji / ZUS taki wniosek rozpatruję w miesiąc - jeśli mamy wizytę u orzecznika proszę zabrać najświeższe wyniki i zdjęcia rtg , rezonans itp. To są informację z przed miesiąca osobiście rozmawiałam z panią orzecznik. Powodzenia
Anna-K nie licz na to że ZUS o tobie zapomni, jak będziesz się zbliżała do terminu zakończenia renty czasowej to otrzymasz skierowanie do sanatorium i cudownie cię uzdrowią. Przepraszam że tak brutalnie napisałam , ale takie praktyki stosują. Powodzenia
ZUS pod koniec renty faktycznie się upomni, ale nie wysyłając do sanatorium. Przysyłają ale wniosek jeśli chcesz się ubiegać o nową rentę, natomiast przy okazji możesz złożyć wniosek o sanatorium. Poprzednim razem najpierw wysłałam wniosek o sanatorium a później o rentę i Pani orzecznik zapytała dlaczego nie na odwrót i przyznała sanatorium na komisję o rentę czekałam. Teraz mam gdzieś wysyłam razem
Marylka pisze:Anna-K nie licz na to że ZUS o tobie zapomni, jak będziesz się zbliżała do terminu zakończenia renty czasowej to otrzymasz skierowanie do sanatorium i cudownie cię uzdrowią. Przepraszam że tak brutalnie napisałam , ale takie praktyki stosują. Powodzenia
Nie koniecznie.Działania Zus są nie przewidywalne .Przez 14 lat byłam na rencie okresowej , co 2 lata komisja NIGDY mnie nie skierowano do sanatorium, a w 2014 r cudownie raptem mnie uzdrowiono. W maju br. składałam wniosek o sanatorium, czekałam i okazało się że nie ma mojego wniosku.Czekam do grudnia do sprawy w Sądzie Pracy, gdzie zapewne przegram tą batalie ale zapewniam nie spocznę .
gosiam pisze:Witam wszystkich. Wczoraj dostałam pocztą informację w sprawie terminu Komisji. Mam sie stawic na w Łodzi na ul.Brzezińskiej w dniu 24.11.br. Proszę o "trzymanie kciuków" za co z góry serdecznie dziękuje.
Witaj Krajanko.Trzymam kciuki.Napisz jaki finał wizyty na Brzezińskiej.
Witam, sorry ze dopiero dzis odpisuje ale mialam straszny kociol w pracy. Ale do rzeczy dostałam skierowanie na wyjazd do Ciechocinka w terminie od 1 maja do 24 maja do sanatorium Gracja. Bardzo sie ciesze