USTROŃ-SANATORIUM MALWA

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ewakacz42@op.pl
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2011 21:10

USTROŃ-SANATORIUM MALWA

Post autor: ewakacz42@op.pl »

PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SANATORIUM. Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI ZA ODZEW. POZDRAWIAM.
Barbara1
Na forum od: 02 kwie 2011 11:01

Re: USTROŃ-SANATORIUM MALWA

Post autor: Barbara1 »

Witam Serdecznie! Byłam w Sanatorium MALWA w Ustroniu w 2008r.Jestem na ogół zadowolona z pobytu.Wszystkie zabiegi na miejscu,wyzywienie dobre,jedynie pokoje mają różne standarty,zależy na jaki się trafi.Proszę brać pokój z balkonem są jasne i większe.Natomiast po drugiej stronie bez balkonu z małym oknem są ciemne i nie wygodne.Życzę miłego pobytu.
ewakacz42@op.pl
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2011 21:10

Post autor: ewakacz42@op.pl »

Dziękuję Pani za wskazówkę i odpowiedź na moje pytanie. Obawiam się co do wyboru pokoju gdyż gdy rezerwowałam termin pobytu pan mówił mi o wolnym "studio"tzn. 2+1.Jaki to będzie pokój o karze się na miejscu jak tam dotrę. Najbardziej zależy mi na rehabilitacji. Chociaż posiłki i warunki też nie są mi obojętne!!! Jeszcze raz dziękuję Pani,Pani Basiu za odzew. Pozdrawiam.
net
Na forum od: 22 maja 2011 11:50

Post autor: net »

Witam: w sanatorium przebywałem na przełomie m-ca kwietnia-maja 2011r i mam bardzo negatywną ocenę tego obiektu oraz zachowań WŁAŚCICIELI sanatorium.W tym czasie w obiekcie był przeprowadzany remont ;wymiana okien oraz remonty wybanych pokoi-nikt i nic z tego tytułu nie poczyniono ażeby nie utrudniać oraz nie narażać na przeziębienia osób biorących zabiegi t.zw. mokre .Na korytarzach był niesamowity przeciąg oraz kurz gdyż wymieniano okna ,ale tej częsci budunku nie wyłączono z użytkowania - liczy się tylko" KASA" a nie zdrowie kuracjuszy.W tym sanatorium nie ma zainteresowania kuracjuszami gdyż WŁAŚCICIELE celowo unikają spotkania i chociaż wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.W czasie mojego pobytu stwierdziłem bałagan w weżle sanitarnym w dniu przybycia ,oraz nagminie brudne naczynia na stołówce (kubki do herbaty brudne były trzy razy) .Właściciele tego sanatorium nie robią nic w celu zapewnie jakiegoś znośnego pobytu gdyż tam przybywają ludzie starsi i schorowani oczekujący na ciszę i spokój a nie na pracę wiertarek i innego sprzętu.Sprawę tą należało by przekazać do NFZ w celu zbadania zasadnośći wystawiania skierować na cały obiekt.Nie polecam nikomu korzystanie z tego sanatorium gdyż to jest strata wydanych pieniędzy .Pozdrawiam
kuracjuszka malwy
Na forum od: 26 maja 2011 13:05

Post autor: kuracjuszka malwy »

Zgadzam sie z opinia napisana o uzdrowisku malwa to nie uzdrowisko tylko duza budowa wymiana okien ocieplanie malowanie budynku od rana do wieczora było słychac wiercenie walenie młotem smrod farb i przeklenstwa robotnikow przeciag na korytarzach ale włascicieli to nie obchodziło byłam swiadkiem takiej rozmowy własciciel powiedział ZE GO TO NIE INTERESUJE!!!czy ktos jest zadowolony z pokoju a przeciez kazdy w sanatorium chce miec cisze i warunki mieszkania na ten okres.W malwie było sanatorium i hotel mozna sie domyslic jaka była cisza w nocy,tam liczy sie tylko KASA wyciaganie pieniedzy od kuracjuszy na wycieczki itp imprezy spokojnie niemozna było zjesc sniadania i obiadu bo tylko komunikaty przez pana ktory głosił przez mikrofon<zeby go wszyscy słyszeli>o zapisywaniu sie na wycieczki moje odczucie było takie ze wycieczki były wazniejsze niz zabiegi kuracjuszy jedzenie na stołowce nie do zjedzenia szklanki brudne zamiast zupy sama woda <przepraszam 6 fasolek na dnie wazy po jednej dla kazdego>a co tam starsi ludzie wszystko zjedza ludzie na diecie flaki tez moga zjesc a przeciez im sie nic nie stanie jak zjedza moze wyzdrowieja po tych flakach??Opieki medycznej zero zadnej konsultacji z innymi lekarzami.Jesli trzeba było dodatkowe badania to tylko prywatnie i za wszystko płacic nawet trzeba było płacic za czajnik do wody,za leżak,za czyste powietrze <ale jakie smrody z farb i kurz>.Omijac malwe szerokim łukiem bo tam nikt sie nie wyleczy ja przyjechałam chora i wiele innych osob tez BRAWO MALWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Musze skonsultowac swoje zabiegi ze swoim lekarzem poniewaz ilosc zabiegow mi sie nie zgadza .
ODPOWIEDZ