Dźwirzyno turnus od 08.04.2013

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
kony50
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 10:05

Dźwirzyno turnus od 08.04.2013

Post autor: kony50 »

Mam pytanie o ośrodek rehabilitacyjny Bryza w Dźwirzynie,czy ktoś tam był na skierowanie z ZUS.
Jakie tam są warunki mieszkalne oraz rehabilitacyjne.Wyjeżdżam z Gdańska 8-04-2013.
Proszę o jakieś wskazówki,porady,opinie mam trzy miejsca wolne w samochodzie.
kony50
Ela
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2012 09:56

Re: Dźwirzyno turnus od 08.04.2013

Post autor: Ela »

Witaj
Byłam w Bryzie na przełomie listopada i grudnia. Ośrodek bardzo ładny. Z pobytu jestem szalenie zadowolona i wróciłabym tam z przyjemnością. Musisz zabrac ze soba reczniki, bo nie ma. Zabierz też na wszelki wypadek numer NIP,bo jak byłam to mieli jeszcze stary system i bez tego nie mogli nic zrobić. Być może teraz już nie ma tego problemu.
Pokoje dwu- i trzyosobowe, przewaznie z balkonami. Żadnego szaleństwa,ale wszystko ,co potrzebne (lodówka,telewizor, wi-fi) Do tego schludne i zadbane. Personel bardzo miły i kompetentny. Jedzenie jak dla mnie było wysmienite. W domu człowiek tak nie wymyśla jak tam dietetyk.Zawsze na jednym stole dodatkowo zupa.chleb,surówki dodatkowe. Ja nie zjadałam wszystkiego,ale oczywiscie byli tacy ,co im było mało.
Zabiegi są generalnie w tym samym budynku,oprócz zabiegów wodnych. Do przejścia na basen ,czy inne wodne zabiegi to kwestia 60 metrów. Zabiegi są sensownie ułozone,więc nie trzeba biegać z wywieszonym językiem,choć jest ich sporo. Ja miałam dziennie po 7 zabiegów i udawało mi sie jeszcze w między czasie na plażę zawitać:)
Miałam wspaniałe towarzystwo,więc prawie codziennie chodziliśmy na tańce.W pobliżu jest Akces ,wiec albo w Bryzie( no tu jest mały problem z właścicielką kawiarni - stawia na Niemców,ale dobre lody i piwko to wynagradzają :))albo w Akcesie można nieźle się zabawic. My byliśmy tak zgraną drużyną ,że dodatkowo organizowaliśmy potancówki. Zbieraliśmy po 10 zł i zamawialiśmy grajka :) Można dobrą rybkę zjeść u Mirka w smazalni. Polecam.Ponadto można zorganizowac grila, którego podstawią ,jak będziecie miec takie życzenie.
Plaża piekna. Blisko do portu. Pogoda na zamówienie :) My mielismy super.
Polecam wykłady. Są pouczające.Szczególnie z ordynatorem. Można duzo ciekawych rzeczy dowiedzieć się o swoich schorzeniach.
Uważam ,że Bryze można z czystym sumieniem polacać.
Udanego pobytu :)
Ela
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

A.. jeszcze jedno. Jedziesz samochodem. Parking na terenie ośrodka jest,ale trochę drogi. Chyba 150 zł za turnus. Dużo osób parkowało na ulicy w zatoczkach. Dźwirzyno o tej porze roku ,w której jedziesz jest puste. Spokojnie polecam w ten sposób parkowanie, bo to cicha i spokojna okolica. :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

Witam . Ja byłem troszeczkę póżniej ale to co pisze Ela to prawda.Parking jest obok za 75 zł. Piastowska10 .Jak przyjedziesz unikaj doktora H........ kombinuj do innego najlepiej do Ordynatora.Super rehabilitanci P.Kasia,Halinka ,Helenka,Maria i P Krzysztof masażysta . Miłego pobytu. Wszystkie Panie pielęgniarki na 6+.Pozdrawiam
Ela
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Sztani
nie wiem dlaczego kazesz go unikac. Ja wprost przeciwnie. To świetny ortopeda. Troche mrukowaty,ale jezeli chodzi o fachowość to ręcze Ci ,że nie jest źle.
Opisy daje niezłe na dalsza rehabilitacje i nie wierzy ,że sanatorium może ozdrowic :) Poza tym mam porównanie z moją koleżanką z pokoju. Ona była u lekarki jakieś tam dwuczłonowe nazwisko i miała o wiele mniej zabiegów niż ja, choć ona była bardziej schorowana ode mnie. Z panem H. po prostu trzeba umiejętnie rozmawiac:) Na początku niektórzy też mieli miny skwaszone,ale później byli zadowoleni.
No .. zresztą to moje subiektywne odczucia .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Podpisuje się pod ELĄ- gril do załotwienia , lekarz sz.p. Hry... oschły ,ale fachowiec. A ja Elu jadłem 2 talerze zupy-na siłe bo smacznie gotowali,a i tak zgubiłem 3 kg. dyszke bym zgubił jak bym chciał-a głodny nie chodził- NIE POLECAM -PERŁA -MIĘDZYWODZIE:dzień i noc . Elu pozdrawiam...
forumowicz

Post autor: forumowicz »

WSZYSTKIEGO DOBREGO W DNIU ŚWIĘTA WASZEGO KOBIETKI . ZDRÓWKA JESZCZE RAZ ,ZDRÓWKA ŻYCZE :-*
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

Ja miałem takie odczucie w sprawie doktora H ,ale jak piszesz Elu może to odczucie subiektywne ( nic od niego nie można wyciągnąć)wszystkie trzy badania to dosłownie 6 minut w sumie.Mruk Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Kobiet -wszystkim Kuracjuszkom.
Ela
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzieki za zyczenia ,kochane chłopaki :)
Janku, a ja tak chciałam zrzucic kilka kilogramów i nic z tego :( A przecież sam wiesz jak było...:) zyłam całkiem intensywnie :lol: Miło sie wraca wspomnieniami do Bryzy. Oj, pojechałabym tam raz jeszcze :D
Ela
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

A zapomniałam. Musisz zabrać ze sobą klapki na basen, bo sa bardziej potrzebne niż czepek :) Czepka nie trzeba mieć,a klapki tak . No i oczywiscie ,jesli zażywasz jakieś lekarstwa to musisz zabrać na całe 24 dni. :) Chyba już o wszystkim powiedziałam :)
ODPOWIEDZ