Wieniec Zdrój Hutnik-Tęcza 11.09- 02.10.2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2015 10:47
Oddział NFZ: Pomorski

Re Wieniec Zdrój

Post autor: ola66 »

Dzień dobry :)
Elinka życzę wspaniałego wypoczynku - zabiegów 8-) ,zwłaszcza jak najmniej opłat (tv 6 zł. /doba ) :evil: Uważam że jak się kieruję do takiego ośrodka to nie powinno być żadnych opłat dodatkowych . Segregacja na ludzi hotelowych i innego szczebla !!! Rozumiem że osoby zewnątrz wnoszą opłatę , nawet limitu minut darmowych nie dali na korzystanie z wody . :?: :roll: Będę wdzięczna za opis - co fajnego ,a na co uważać żeby przetrwać w tym lesie ;) .
Pozdrawiam :)
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: Wieniec Zdrój .2015

Witam :)
Elinko pewnie że tak będziesz pierwsza tam 8-) to nas poinformujesz ;)
Dziś otrzymałam skierowanie , była tam tabela i nie omieszkałam zadzwonić do ich działu sprzedaży .
Pani poinformowała że płacimy tak jak jest w tabeli za pokoik ( zależności od sezonu ) ,plus do tego klimatyczne 1,9 zł za dzień oraz tv 3 zł/ doba od osoby , fajnie a jak na pokoju 2 - osobowym druga pani nie zechce TV to co tylko jedna płaci a druga :roll: za frii ha ha
Dobre to że 1-ka też 3 zł tv .
A tak na marginesie to nie powinno być opłat , bo gdzie są nasze składki , niektórzy płacą i nigdy nie skorzystali !!!!!!
Samo życie to chyba lepiej jechać na zasadzie prewencji ZUS 8-)
Miłego wieczorku wszystkim życzę :) :)
Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 19:55
Staż sanatoryjny: 4

Re: Wieniec Zdrój Hutnik-Tęcza 11.09- 02.10.2015

Post autor: Elinka5+ »

Jestem w sanatorium. Zakwaterowano mnie w Jutrzence . Standard jak w żadnym sanatorium , w których byłam. Wnętrza ,wystrój pałacowe marmury , przestronne pokoje, łazienki ,balkony. Wszystko nowe , lśniące w dobrym gatunku z rozmachem i smakiem.
Wspaniały basen , sauny , masażery (ale odpłatnie) .Na miejscu fryzjer i restauracja. Niemniej ludzie narzekają ,zwłaszcza starsi i
Ci którzy maja problem z przemieszczaniem się , że na zabiegi daleko -jest przejście łącznikiem do ZPL, bo większość zabiegów tam jest wykonywanych. Niestety nie zawsze luksusowe warunki są wyznacznikiem wygody i dostępności.
Ja jednak jestem pod wrażeniem, :shock: jestem pozytywnie zaskoczona , podoba mi się tutaj .Otoczenie przyroda ,las, kwiaty :kwiat: :kwiat: :kwiat: (jeszcze pachną róże) ,fontanny tez są pięknym dopełnieniem całości. :)
Za pobyt jeszcze nie płaciłam , mam zapłacić w poniedziałek.
pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Jak to miło czytać Elinko,że jesteś zadowolona :D
A tak straszyli :evil: Nie ma co kierować sie opiniami innych,każdy ma swoją....grunt,że Ty jesteś zadowolona :D

Miłego pobytu....Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: Wieniec Zdrój Hutnik-Tęcza 2015

Witaj Elinko :) Dziękuję za tak miłą wiadomość
Super że tak odbierasz pobyt w JUTRZENCE ;)
Prawdą jest że nie każdemu się dogodzi ,ale trzeba brać wszystko z przymrużeniem oka :o co nas może tam czekać , wiem z mojego doświadczenia że to jest szkoła przetrwania w tak dużym gronie osób i powinno się dostosować do warunków a nie nakręcać się negatywnie !!!
Pozostaje Tobie życzyć udanego pobytu pełnych wrażeń oczywiście tych pozytywnych ;)

Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję , pogoda mi dopisuje i jest fajnie :) . Można wypożyczać rowery ,są wycieczki rowerowe także zorganizowane , ale nie korzystam , bo to nie dla mnie.
Zabiegi dobre , wieczorki w środy i soboty na miejscu. Jest też możliwość pokicania w Amorku -trzeba przejść przez Park :kwiat: Jedzenie dobre, ale porcje
niewielkie szczególnie obiad- II danie , mi wystarcza ,ale Panowie narzekają . Jest też sklepik "małe delikatesy" , spożywka, przemysłowe i alkohol , a 2,5 km stad Biedronka i Aldi . W pobliżu jest przystanek autobusowy można dojechać do Włoclawka w 15 minut ok.6 km. i obejrzeć piekną Katedrę i Pałac Bursztynowy :) :kwiat:
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: Wieniec Zdrój 2015

Witaj :)
Dziękuję za informację ;) ,Tak pogoda jest jak na wrzesień super .
Tobie już bliżej do końca a mnie czeka droga i zagoszczenie się w lesie hi hi aby tylko deszcz nie padał :( !!! bo reszta do przetrwania .
Wypoczywaj Sobie do woli
Panter
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 21:05
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Panter »

Witam, a jak wygląda pobyt dla kuracjuszy z ZUS-u? gdzie sa zakwaterowywani? - pozdrawiam
Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam :) W tym czasie kiedy byłam w Wieńcu Z. byłam zakwaterowana w Jutrzence , ZUS-owcy też tam mieszkali ,
nie było tam takiego rygoru jak gdzie indziej np.w INOWROCŁAWIU w Kujawiaku :lol: . Poza tym Hutnik był w remoncie
i na jego drzwiach widniała informacja ,że to obiekt dla kuracjuszy ZUS-u.
Pozdrawiam
:kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Elinka5+ pisze: Niestety nie zawsze luksusowe warunki są wyznacznikiem wygody i dostępności.
Celna uwaga :!:
ODPOWIEDZ