Mazowiecki, jaki jest teraz czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
kazimierz1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2013 20:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Mazowiecki, jaki jest teraz czas oczekiwania?

Post autor: kazimierz1 »

Witam, przeglądarka wreszcie działa KTOŚ cholernie mądry wymyślił jakieś literki ciekawe po co ....?NUMERKI LECĄ ALE W GÓRĘ.............w ubiegłym tygodniu miałem dużo niższy numer teraz mi ,,urósł,,( numer oczywiście) ...........tylko w dniu dzisiejszym o 12, pięknie ......tylko im NOBLA dać. Liczyłem na styczeń lub luty ale pewnie będę czekał do żniw............Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Oj okres żniw jest piękny :D :D
kazimierz1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2013 20:31
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kazimierz1 »

..............Masz rację.............ale byłoby to 2 i pół roku czekania na 3 tygodnie odpoczynku po 39 latach pracy 14 w PRL-u i 15 w ...........nie wiem to.............. jak nazwać :evil:
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: zebra »

Witam. Przeglądarka po jednym dniu przerwy działa, ale jak. We wrześniu minął rok od złożenia wniosku a jeszcze przede mną 50540 osób. Jak tak dalej pójdzie (ostatnio 8 osób dziennie ) to człowiek nogi wyciągnie. Czekając kilka lat temu osoba pisała że w naszym oddz w NFZ koleżanka , koleżance załatwia w 2 tyg pobyt. Może to nasz szanowny rząd ( Mamy przecież całą stolicę) tak sobie załatwiał pobyty, bo mc temu potrafiło dziennie ubywać z kolejki po 300-400 osób ? Niestety na nic lepszego się nie zanosi. Pozdrawiam wszystkich z mazowieckiego.
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10

Post autor: zebra »

Witam ponownie. Cofamy się w czasie, :) Niedługo wrócimy do punktu wyjścia. pozdrawiam :kwiat:
mady
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2013 11:10
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: mady »

Witam, też się zastanawiam po co w przeglądarce te znaczki, chyba żeby znowu utrudnic nam życie. Kibicuję tym co mają już numerki, ja od września oczekuję na ocenę lekarza balneologa i ciekawa jestem jak długo to potrwa. Może ktoś wie. Poprzednio czekałam na leczenie uzdrowiskowe 2 lata. Pozdrawiam oczekujących. :kwiat:
Awatar użytkownika
rysia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lut 2013 18:48
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: rysia »

Witam, u mnie dzisiaj 18 u górę,nie martwię się tym, może będzie późniejsza wiosna? Mój nr na dzisiaj 13371, Kazimierz1 jedziemy mniej więcej w tym samym czasie,Pozdrawiam. ;)
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Mady :kwiat: uzbrój się w cierpliwość,w mazowieckim czekamy na numerek ok.6 miesięcy.Nie wpływa to na długość oczekiwania :) po prostu nie możesz sobie sprawdzać w przeglądarce,ale kolejka Ci biegnie od daty złożenia.A przewidywany okres oczekiwania podają w piśmie z Funduszu. ;) mnie napisali,że ok.24 miesięcy :)
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 maja 2015 14:34

Post autor: Maria K »

Ja też od września czekam na ocenę balneologa,powiedziano mi że ma ok. pół roku na ocenę. :(
Poprzednim razem mieliśmy czas oczekiwania 26 miesięcy i dokładnie tyle czekaliśmy.
Myślę że teraz będzie chyba dłużej :( ,profil reumatologia,zalecenie lekarza kierującego morze. :)
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

Monitoruję w sumie trzy skierowania złożone w zeszłym roku . To o profilu leczenia reumatologicznym ze wskazaniem do wyjazdu nad morze ma termin oczekiwania 26 m-scy.A dwa(reumatologia i neurologia) w góry mają napisane,że przewidywany czas oczekiwania to ok.20 m-scy. Na tzw. numerek "wyglądaliśmy" 6 i pół miesiąca.
Teraz grzecznie czekamy na upragniony przydział :)
ODPOWIEDZ