Kołobrzeg-Perła Bałtyku 16.01-06.02.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Kołobrzeg-Perła Bałtyku 16.01-06.02.2016

Post autor: malgorzatas »

Witaj Aniu :kwiat: a wiesz jakie tam szychy przyjeżdżały :?: dostać to sanatorium to był wyczyn...Ja swoją przygodę zaczęłam 2008r z Kołobrzegiem :serce: i tak mam do dzisiaj.....pozdrawiam

[ obrazek zewnętrzny ]

Tak wyglądał taras kilka lat temu....nie wiem czy teraz też tak wygląda :?:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Sympatycznie było posiedzieć na tym tarasie i wypić letnia porą lampkę winka.
Niektórzy prawie zostaliby tam na noc...,było tak miło ;) :lol:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Małgosiu oczywiście,że Ci wierzę,ja dopiero jadę drugi raz do Kołobrzegu w ramach sanatorium i po raz drugi do Perły.Ale zawsze wydawało mi się,że pierwszoplanowym budynkiem sanatoryjnym jest Bałtyk,sięgam wstecz jakieś 40 lat,jak wyjeżdżałam na wakacje z rodzicami.Możliwe,że wtedy jeszcze Kombatanta nie było.Pozdrawiam
Jak będę to zobaczę ten taras,ale raczej w styczniu nikt tam nie będzie siedział,no chyba,że pogoda spłata figla i zrobi się wiosennie ;)
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

ilem pisze:Rybko to w takim razie zostajesz perłą perełek :kwiat: udanych baletów dziewczyny i twe oczy zielone niech ciągle leci
Ilem, to tak po starej znajomości ;) :lol: A w tańcach będę próbowała dorównać Tobie :o chociaż będzie to bardzo trudne... :lol: :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Czy Perła dawniej Kombatant to takie och i achy ?
Raczej chyba nie!
Byłem w tym ośrodku w latach 90 tych ubiegłego wieku
Byłem i w roku 2015
Łącznie w obiekcie na Sikorskiego miałem przyjemność ..regenerować się około czy nawet ponad 5 razy.

Dziś JEST ciaśniej bo w dawnych dwójkach ZROBIONO trójki.

Fakt
Wyremontowano od 4 piętra w górę, ale 2 i 3 pomimo tylko KOSMETYKI to nadal Towarzysz Gierek z odchodzącą wykładziną ,ale te piętra przeznaczone są dla tzw po szpitalnych !!
Fakt od 10 pietra jest juz DOBRY standard 4 ****

Fakt od roku 2015 nie trzeba już biegać do Zakładu przyrodoleczniczego na Zabiegi
-JEST Basen w Perle i inne zabiegi wodne,ale miast dotychczasowych kilku wirówek na ręce i nogi SĄ tylko po JEDNEJ
Tak zwiększono ilość zabiegów balenologicznych -INHALACJE chyba dla każdego po minimum ..16 !!!

Co do tarasu i kawiarni.

Konia z rzędem temu kto się tam wytańczył !!
Bo czy można nazwać PARKIETEM do Tańców korytarz przed windami ???? z wiecznie dowożącą kolejnych gości na zachód słońca ?
Kawiarnia usytuowana w Perle nastawiona jest na SZYBKIEGO KLIENTA ..kawa ,ciacho ew lody. i NASTĘPNY
Jest droższa niż ARKA porównanie kawy expreso ,a ciastko lepsze jest w kawiarence obok Katedry i bodajże dwukrotnie tańsze !
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

A właśnie że się tam wytańczyłam :evil:I mam stamtąd cudne wspomnienia :serce: :serce:...poproszę o tego konia...z rzędem :twisted:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Medi :)

Z całym SZACUNKIEM nie wierzę ,że wystarczyło tak DYNAMICZNEJ Kobiecie tylko 2 mkw
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Rybeńko słodzisz i wylewasz miód na moje serce :serce: Jaki ja jestem..........a mogłem jechać do Niwy od 24 01 .Tańcz rybko tańcz :) to już tylko parę dni i będzie się działo
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A jak super tańczy się w windzie :P :P w Niwie
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Przyznam się,że nigdy tam nie tańczyłam mimo,że mieszkałam w Perle.Robiłam przymiarki dwukrotnie w 2013 r.ale było zero tańczących,więc chodziłam w inne miejsca i zgadzam się z Darkiem co do windy,bo też mi się to nie podobało,że winda się otwiera i będzie się wchodzić na tańczących których i tak nie było.No cóż trafiłam na taki turnus który był mniej rozrywkowy.Natomiast moja ciocia będąc w październiku tego roku przeważnie tylko tam chodziła i była bardzo zadowolona mówiąc,że było super.
ODPOWIEDZ