Sanatorium Beskid w Krynicy

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Sanatorium Beskid w Krynicy

Post autor: Selene »

Kochani :) bardzo przepraszam ale w tym temacie oceniamy sanatorium Beskid w Krynicy :)
marek43
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2013 16:06

Post autor: marek43 »

no widzę że zdania są podzielone...... chyba samemu trzeba się przekonać..... tylko żal , że są osoby które piszą nie obiektywnie....
martula13
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 mar 2013 09:40
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: martula13 »

Witam wszystkich zainteresowanych , którzy wybierają się do sanatorium Beskid w ramach skierowania z ZUS.Jestem tu już drugi dzień. Rzeczywiście budynek nie wygląda ciekawie zarówno wewnątrz jak i zewnątrz. Zgadza się że do recepcji trzeba pokonać 58 schodków, ale z podestami.Wewnątrz jest winda starej generacji , zresztą jak wszystko tutaj.Budynek ma 5 pięter. Wczoraj nas zakwaterowano, była wizyta najpierw u pielęgniarek a potem część z nas miała wizyty u lekarza, który przeprowadza wywiad chorobowy i ordynuje zabiegi.Obsługa przyjazna , nie mam uwag.Pokój , który zamieszkuję, nie rewelacja, ale jeśli nie ma się niewiadomo jakich oczekiwań, to do zaakceptowania. Jest to dwuosobowy pokój z łazienką .Ciepła woda jest, prysznic za niby kotarą , skąd woda się leje podczas mycia na całą łazienkę. Nie ma ścierek, żeby powycierać podłogę. W łazience brak półeczek a i wieszaczków. Praktycznie nie ma wieszaków w szafie, bo tylko 4 takie jak w pralni (drucikowe). Co do posiłków: typowe dla zbiorowego żywienia, zależy co kto lubi , jak dużo potrzebuje zjeść , itp; trudno mi oceniać za wszystkich.Aha, moi mili, zapomniałabym poinformować was o haraczu, jaki ściągają w recepcji podczas rejestracji i przydziale pokoju.Nie dajcie się wszyscy dobrowolnie opodatkować.Pobierają opłatę na wstępie w kwocie 30 zł od każdej osoby, jeśli decyduje się na korzystanie z tv. W zwiazku z powyższym, nie decydujcie się od razu na wstępie na opłatę, bo ktoś kto przyjedzie pierwszy i opłaci te 30 zł na tv, to przecięż nie zabronią oglądać tej drugiej, czy trzeciej osobie (w zależności od tego jaki pokój dwu czy trzyosobowy). Lepiej za tą kasę kupić sobie dobre winko. Niekomfortowość wynagradzają piękne widoki. W Domu Zdrojowym serwują koncerty , dzisiaj taki był, orkiestra miejscowa krynicka , muza przepiękna , poważna z elementami czardasza , itp. Brawo , pięknie dla duszy. Tyle odczuć moich osobistych na dzisiaj. Odnośnie bazy zabiegowej i zabiegów - wkrótce.
Pozdrawiam
BeciaN66
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2011 18:33

Post autor: BeciaN66 »

Dzięki Martula za opisanie pierwszych dni pobytu w Beskidzie.Czekamy na kolejne relacje.Zyczę miłego pobytu.Napisz mi, czy trzeba być rano w dniu przyjazdu, o której przyjeźdzają kuracjusze. ;)
martula13
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 mar 2013 09:40
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: martula13 »

Kuracjusze przyjeżdżają w dniu od kiedy zaczyna się turnus. Generalnie od południa. Ja przyjechałam ok. 15-tej. Doba hotelowa rozpoczyna się o god. 13-tej.
Pzdr
megan2015
Na forum od: 16 mar 2013 22:32

Post autor: megan2015 »

Kochani właśnie wróciłam z Beskidu w Krynicy , wiem jedno nigdy tam nie wrócę. Nazwa Beskid od tej pory bardzo źle mi się kojarzy. To co napisała Agnieszka jest prawdą. Niestety,żeby w to uwierzyć trzeba tam być .Zapewne osoby,które mają schorzenia pozwalające w miarę normalnie funkcjonować , to te 58 schodów prowadzące do budynku ośrodka pokonają bez problemu, jeśli ich kręgosłupy nie dają o sobie znać przy położeniu do łóżka ze starym zapadniętym materacem to na pewno ''będą zadowolone'', jeśli krzesło , drzwi mogą zastąpić szafę/tak jest w pokojach 3 osobowych/też będzie ok. Ja jestem osobą mało wymagającą ,wystarcza mi czyste łóżko,woda do mycia i posiłek,ale jeśli kolację stanowi kaszanka na ciepło z kiszoną kapustą ,lub na diecie parówki z kaszą gryczaną...to noc z głowy .Co do zabiegów nastawiłam się na borowinę. Mam problem z kręgosłupem oraz reumatoidalne zapalenie stawów i borowina byłaby wskazana, niestety borowiny tam nie było. Kąpiele-miałam perełkową ,ktoś wcześniej napisał o kłopotach ze zdrowiem po tego typu kąpielach ,stan zapalny ,ze musiał brać antybiotyk. Tak się składa że,już 4 dnia pobytu poprosiłam p. doktor o Furagin, ale nie skojarzyłam tego z kąpielami. Kąpiel wirowa stóp ,uważajcie z wychodzeniem z wanny - dla mnie skończyła się upadkiem i złamaniem ręki . Od tej chwili zaczął się mój koszmar w Beskidzie.Kruszynka jeśli dobrze zrozumiałam wspomniała coś o pracownikach,ze młodzi wykształceni,że mają pracę, a my tak brzydko o wszystkim piszemy .To nie tak,ja dzięki temu że oni tam byli zostałam do końca turnusu pozdrawiam pana Pawełka od gimnastyki, młode panie od ''prądów' z 6 piętra i masażu aquavibron z 1 piętra, pana od masażu klasycznego co przychodził po godzinie 15-tej. Drodzy przyszli kuracjusze pamiętajcie,piszę to wszystko nie po to żebyście tam nie jechali decyzja należy do was ,tylko po to,żeby właściciel tej placówki zadbał o nasze czyli kuracjuszy podstawowe potrzeby i bezpieczeństwo. A jeśli chodzi o Krynicę jest piękna.
Pozdrawiam wszystkich.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Magan ...witaj :) pisałam ,że problemem jest praca dla młodych ludzi(Nie otrzymuja jej pomimo gruntownego wykształcenia) i tak dalej uważam.
To o czym my marzymy?O komforcie ? Jest jak jest lepiej gorzej ,róznie .Nie jestem z tego powodu zadowolona.wierz mi ,moge być tylko rozczarowana ,że przez lata nic się nie zmenia.I nic tutaj nie dadza protesty i skargi.Polska ,jest taka jaka jest. :(
Pozdrawiam serdecznie :) :)
megan2015
Na forum od: 16 mar 2013 22:32

Post autor: megan2015 »

Kruszynko ja jadąc tam nie marzyłam o komforcie i wygodach. Znam życie ,wiem jak to wszystko wygląda ,jestem osobą skromną i mało wymagającą ,ale jeśli jedziemy do placówki tego typu aby podleczyć swoje zdrowie, musimy mieć zapewnione to minimum jeśli chodzi o zakwaterowanie , wyżywienie i bezpieczeństwo,O resztę zadbamy sami. Sugerujesz ,że należy godzić się na to co jest,że skargi i protesty nic nie dają, że taka jest Polska. Jestem innego zdania ,to my wszyscy ludzie możemy to wszystko zmienić,ale nie obawiajmy się o tym mówić. Dzięki temu,że głośno o tym powiedziałam, zaraz na drugi dzień po moim wypadku przed wannami zostały położone maty antypoślizgowe . Te maty to właśnie to minimum ,tak niewiele,niedrogo a jest bezpieczniej.
Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Megan ,masz racje trudno z Twoimi argumentami sie nie zgodzić.Wszyscy mówią,że brak pieniedzy ,na inwestycje ,doinwestowania etc.
Smutne ale prawdziwe.
Zycze miłych dni w Krynicy :)
koko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2013 16:55

Post autor: koko »

Moi kochani ja wam powiem dlaczego tak mamy!!! Za duzo u nas w kraju jest ludzi którzy patrzą żeby napchać swoje kieszenie a nie dać innym.Pani Kopacz daje bajonskie premie swoim ludziom a emeryci bieduja po tylu latach pracy i nie maja nawet godziwych warunków na rechabilitacje!!Dzewiecki powiedział kiedys dobrze że to chory kraj i rzeczywiscie jest chory !!Czy emeryci na zachodzie tak maja???Pani Kopacz powiedziała że te premie należą sie za ciężkąpracę a co maja powiedzieć hutnicy ,górnicy czy stoczniowcy im sie takie nie należą po 50 tyś zł na głowy upadli!!.pozdrawiam i to tylko jest czastka tego wszystkiego bo mozna by bylo pisać że hej!1
ODPOWIEDZ