Ciasto francuskie - na słodko i nie tylko
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... p?f=2&t=10 oraz netykieta.
- danusia57
- Przyjaciel forum
- Posty: 2303
- Na forum od: 10 mar 2012 13:10
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Ciasto francuskie - na słodko i nie tylko
50dkg pieczarek - pokrój w drobną kostkę,
2 cebule - drobno pokrój,
2 łyżki startego sera żółtego,
1 łyżka bułki tartej,sól,pieprz,2łyżki oleju,
1 jajko do posmarowania
Na patelni zeszklij cebulę,dodaj pieczarki,smaż aż się zrumienią,dopraw solą i pieprzem.Dodaj bułkę tartą i ser żółty,smaż jeszcze kilka minut.Zostaw do ostygnięcia.
Z zamrożonego ciasta francuskiego wykrój kwadraty i każdy pokrój na pół.Na środku kładź tyle farszu,żeby można było wygodnie skleić brzegi.Utworzone trójkąty posmaruj roztrzepanym jajkiem i ułóż na blasze.Piecz 15minut w temp 220 stopni.Smacznego
- Sloneczko
- Przyjaciel forum
- Posty: 24972
- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
Re: Ciasto francuskie - na słodko i nie tylko
- danusia57
- Przyjaciel forum
- Posty: 2303
- Na forum od: 10 mar 2012 13:10
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Ciasto francuskie - na słodko i nie tylko
- Sloneczko
- Przyjaciel forum
- Posty: 24972
- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0