Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2015 11:32
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 17

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Maja1912 »

sztani pisze:Maja lekarz (orzecznik) ma podgląd na swoim komputerze czy jesteś na zwolnieniu a po drugie w skierowaniu na turnus rehabilitacyjny lekarz wystawiający musi zaznaczyć odpowiednie pole jaki jest Twój status ,czy pracujesz czy chorujesz czy jesteś na świadczeniu rehabilitacyjnym czy rencie . :)
Gosiu trzymam kciuki za Twoją pozytywną komisję. :) Pozdrawiam
Z podglądem się zgadzam, ale co do samego wniosku od wypisania do komisji różnie bywa, bo trochę czasu upływa ;)
Gosiu jak podejrzałaś - Iwonicz Biały Orzeł, bo w miarę szybki termin, inne propozycje były generalnie w super terminie - lipiec sierpień, ale ze względu na sezon urlopowy w pracy nie da rady zafundować sobie takie "wakacje" a szkoda .... ;) :lol: Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Maju od złożenia do komisji to jakieś 2-3 tygodnie nie zdarzyło mi się dłużej czekać na komisję. Lekarz (orzecznik patrzy wstecz i o to mi chodziło . Na wniosku lekarz kierujacy musi zaznaczyć i to napisałem . Zawsze może coś się przydarzyć czekając na komisję choćby grypa :)
Pani przydzielająca pytała czy chorujesz ? to proste osoby nie chorujące mogą wybrać termin do sześciu miesięcy do przodu (czasami nawet siedmiu) chorujące na świadczeniach nie mają takich przywilejów ;)
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj tak szczególnie o tej porze roku ;) a na komisję faktycznie czekałam dwa tygodnie od złożenia wniosku, byłam mile zaskoczona ;)
Proste to jest dla osób dobrze zorientowanych :lol: ja drugi raz dopiero miałam przyjemność odwiedzenia ZUS w takiej sprawie, więc pewne rzeczy wiem, o pewne pytam, a niektóre mnie zaskakują ;)
Pozdrawiam. :)
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 17:06
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: cekaj »

Gratuluję przydziału, ja czekam na wyznaczenie terminu komisji ;)
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję :)
U mnie poszło jak burza życzę tego samego :D Trzymam kciuki :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam , dzisiaj otrzymałam zaproszenie na spotkanie z orzecznikiem , wizyta 10 lutego przy ul Mickiewicza 21/25 zibix - czekałam tylko 10 dni :D Pozdrawiam Marylka
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

Ja czekam tez na wyznaczenie terminu komisji,rok temu nie mialam niestety szczescia dostalam ambolatoryjny turnus no coz jak pech to pech
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Witajcie :kwiat: Byłam dziś na ZUS-owskiej komisji i pomimo, że trafiłam na strasznie gburowatego, tłustego i mocno zarośniętego
(nie tylko owłosieniem :oops:) lekarskiego orzecznika :twisted: ... dostałam przydział na rehabilitację stacjonarną :!: :!: Hurrra :lol: :lol:
olenka989
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sie 2014 17:42
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: olenka989 »

POCHWAL SIĘ BIEDRONECZKO GDZIE JEDZIESZ I KIEDY.
Ja za tydzień składam papiery do ZUS.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

A ja idę do ZUS-u w poniedziałek. Ciekawe, jak mnie przyjmą.....Potrzebuję rehabilitacji, jak ryba wody :!: :!:
ODPOWIEDZ