Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Opis miejscowości uzdrowiskowych. Fotografie. Otoczka pobytów w sanatoriach. Nieco rozrywkowo, nieco turystycznie. Co warto zobaczyć, gdzie się rozerwać.
Będąc tutaj jesienią postanowiliśmy sprawdzić, co może być ciekawego do zwiedzenia w okolicy.
Efekty naszych wyjazdów chciałam przedstawić w formie krótkich fotoreportaży. Może ktoś z nich skorzysta,
gdy zagości w Nałęczowie lub okolicy na dłużej. Nr 1 to Kazimierz Dolny leżący w odległości około 22 km, na zachód, od Nałęczowa. Miasteczko znane,
ale chciałabym gorąco zachęcić wszystkich, będących w pobliżu do jego odwiedzenia.
Rynek - strona wschodnia, w tle kościół pw. św. Jana Chrzciciela i św. Bartłomieja Apostoła
zwany też Kościołem Farnym. Pierwsza wzmianka o kościele w tym miejscu pochodzi z 1325 r. [ obrazek zewnętrzny ]
Obowiązkowo, przed wyjazdem, musimy zakupić "Kazimierzowskiego Koguta",
może tylko w nieco mniejszej wersji. [ obrazek zewnętrzny ] Jesienna pora roku /listopad/ i niezbyt sprzyjająca pogoda /padający deszcz/ nie pozwoliły utrwalić na tych kilku zdjęciach całego piękna tego miasteczka. Mimo to zachęcam do zwiedzenia tego cudownego miejsca.
Miałam tego farta,że nastolatkowe lata i wczesną młodość spędziłam w tym rejonie.Najfajniejsze wagary były w Puławach lub Kazimierzu.Chętnie wracam w te miejsca i zawsze choć na dzień wpadam powspominać stare kąty.Kazimierz bardzo się zmienił.Zdecydowanie bardziej klimatyczny był w tamtych czasach.Teraz już bardziej liczy się komercja co widać w handlu,restauracjach.Jedyna piekarnia wypiekająca koguty teraz to już fabryczka bez tego "ducha" miejsca.Rynek,pełen malarzy,a nie handlarzy...Ale i tak lubię tam spędzać czas.Znam takie piękne zakamarki do których przeciętny turysta nie trafia.Nałęczów zmienił się mniej ale na wyciszenie fajnie tam pojechać.