Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Mam dwa pytania, liczę na rady i życzliwą pomoc
Otrzymałam wskazanie od foniatry na Turnus rehabilitacyjny dla nauczycieli - ZUS ze względu na problemy z narządem mowy (częsty bezgłos).
Wyczytałam na jednej ze stron, że w tym roku ZUS wysyła na turnusy do Kudowy, Świeradowa, Jeleniej Góry lub Ciechocinka.
Jakie obiekty świadczą te usługi- nazwy szpitali czy sanatoriów?
Czy będę miała jakikolwiek wpływ na wybór terminu lub miejsca?
Jak wygląda taki turnus?
Czy na czas 24 dniowego turnusu będę miała wystawione L4?
Będę wdzięczna za każdą informację.
Pozdrawiam
Ale nie ma dokładnych informacji jak nazywają się te ośrodki- podane są tylko nazwy miast.
Poza tym chciałabym, by odezwał się jakiś nauczyciel, który zdałby relację z pobytu
Myślę ,że nie ma takich turnusów specjalnie dla nauczycieli. (może się mylę ) ale jako ciekawostkę dodam ,że będąc w ubiegłym roku w Stegnie w maju były 4 Panie nauczycielki i to z jednej miejscowości i z jednej szkoły. Co prawda nie był to turnus typowy dla nauczycieli ale miały podobne zabiegi jak opisuje ALi (może nie wszystkie)A wracając do tematu to nie tylko nauczyciele mają takie schorzenia . Myślę,że i inne osoby mogą korzystać z takiej formy rehabilitacji nie tylko nauczyciele .
Ali38 zwolnienie dostaniesz. przeczytaj sobie post "Co jaki czas można jechać do sanatorium w czasie prewencji". Tam Joleczka dzieli się wrażeniami z Ciechocinka, gdzie leczyła narząd głosu. W Ciechocinku jest to sanatorium kolejowe. Myślę, że leczenie narządu głosu jest przygotowane głównie z myślą o nauczycielach, wykładowcach, lektorach i być może innych, którzy w swojej pracy posługują si