Polecammalgorzatas pisze:Marylkopoczta jeszcze mnie nigdy nie zawiodła...A wysyłam walizki od kilku lat
zawsze przyszła w nienaruszonym stanie
Dzięki
Walizka kurierem?
- Bozena321
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
Re: Walizka kurierem?
- lawenda
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 cze 2014 15:01
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 42 razy
- Podziękowano: 59 razy
- Bozena321
- Super Kuracjusz

- Załączniki
-
- 111.jpg (67.83 KiB) Przejrzano 484 razy
-
forumowicz
ciekawa jestem , ile ten "potwór" ważył i za ile go dostarczyli? A jak powrócił do domku? Zabrałaś ze sobą worki i taśmę? Jak z kontaktem z firmą w celu odbioru z sanatorium?Bozena321 pisze:Moja walizka podróżna tak wyglądałaZapakowałam w worki na śmieci
![]()
![]()
i owinęłam taśmą do pakowania. Kółka i rączkę zabezpieczyłam tekturką. Pocztex się sprawdza. Na drugi dzień przesyłka jest pod wskazanym adresem
- Bozena321
- Super Kuracjusz

Ta paczuszka ważyła 17 i pół kg. Worki 2 sztuki-120 litrów zabrałam z domu i taśmę do pakowania też. Cena tej przesyłki to prawie 50 zł. Pocztex to firma kurierska-czyli od drzwi do drzwi. Na stronie internetowej tej firmy jest kalkulator i można sobie orientacyjnie wyliczyć cenę. Podany też jest nr telefonu pod którym można zamówić kuriera. Dzwoniąc wyznacza się godzinę odbioru przesyłki. Kurier przyjeżdża z wagą. W sanatorium też zadzwoniłam, którego dnia mają odebrać przesyłkę i w jakich godzinach. Dzwoniąc do tej firmy przeważnie długo się czeka na połączenie z konsultantem. Zamówiłam na godzinę ok. 18 i tak przyjechał kurier do pokoju, ponieważ trzeba podać numer pokoju. Następnego dnia ok. 16 przesyłka była w domu.cierpliwa pisze:ciekawa jestem , ile ten "potwór" ważył i za ile go dostarczyli? A jak powrócił do domku? Zabrałaś ze sobą worki i taśmę? Jak z kontaktem z firmą w celu odbioru z sanatorium?Bozena321 pisze:Moja walizka podróżna tak wyglądałaZapakowałam w worki na śmieci
![]()
![]()
i owinęłam taśmą do pakowania. Kółka i rączkę zabezpieczyłam tekturką. Pocztex się sprawdza. Na drugi dzień przesyłka jest pod wskazanym adresem
- bozena180
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2011 21:18
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 11
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 5 razy
Następnym razem też z ich usług skorzystam
- stada-52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 lip 2012 16:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Staż sanatoryjny: 2
To ja bardzo poproszę .Nie dam rady z przesiadkami i waliząbozena180 pisze:Witam ja za walizkę - paczkę wysyłając do np Iwonicza Zdrój zapłacę w najgorszym wypadku 20 złi tak jak napisałaś Bozena321 kurier przyjdzie do pokoju i ją odbierze a w domu będzie na następny dzień i odwrotnie z domu zabierze i do sanatorium przywiezie
tylko że ja mając stronę internetową z firmami kurierskimi aż 7 mam wybór
i jak do tej pory nie zawiodłam się jeszcze
jak po trzeba namiary na ta stronę to na priv napisze bo niestety admin wykasuje linka
![]()
![]()