Międzywodzie oro ???

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
komputer
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2013 10:13
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 9

Międzywodzie oro ???

Post autor: komputer »

Bardzo proszę osoby które odbywały rehabilitację ogólnoustojową w Międzywodziu o kilka zdań opini na ten temat .Interesuje mnie głównie to czy faktycznie nie można opuszczać oddziału ,no i jakie ogólnie panują tam zasady wyjść ,mam bardzo mieszane odczucia co może mnie tam spotkać .Będę wdzięczna za wszystkie szczere opisy. Pozdrowionka
Danuta Pietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 paź 2012 21:29
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15

Re: Międzywodzie oro ???

Post autor: Danuta Pietka »

Byłam w Międzywodziu w listopadzie,samo sanatorium jest położone 50 metrów od morza zabiegi na miejscu.Pokoje wszystkie z łazienkami nie wszystkie mają balkony. Co do wyjścia to się podpisuje że się nie opuszcza obiektu ale tego nikt nie sprawdza,po zabiegach każdy idzie gdzie chce.My robiliśmy sobie wycieczki do Świnoujścia,Kołobrzegu nikt się nie przyczepiał.Koleżanka była w styczniu i też wróciła zadowolona.Ja mam zamiar złożyć ponownie skierowanie mi się tam podobało i mam nadzieję że tym razem dostanę wiosną lub latem.Jak masz pytania to pytaj.Pozdrawiam :P :P :P
komputer
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Uff Dziękuje za uspokojenie :-)
komputer
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Może jeszcze tylko pytanko czy na terenie ośrodka jest wi fi ,basen lub gdzieś w pobliżu i czy oprócz spacerów po zabiegach można tam gdzieś miło spędzić czas ?
Danuta Pietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W ośrodku fi jest na dole przy recepcji a basenu nie ma ,basen jest w innym ośrodku nie pamiętam nazwy co nie które osoby chodziły ale to jest około kilometra .Co do rozrywek to zależy w jakim czasie jedziesz bo od wiosny do jesieni jest dużo ośrodków rehabilitacyjno wypoczynkowych które prowadzą rehabilitację to jest gdzie potańczyć.W listopadzie chodziliśmy do Rzemieślnika przez ulicę albo do Relaksu było super.
komputer
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jadę od 15 marca do 5 kwietnia :-) czyli nawet na tańce można się tam gdzieś załapać ? :-D super :-D :-D :-D ,a tak mnie nastraszono że już zwątpiłam i rozważałam rezygnację .:-) Jeszcze raz dziękuje za odpowiedż :-)
komputer
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam Pani Danusiu :-) Tak mnie dziś Pani zadowoliła tymi informacjami o warunkach w Miedzywodziu że postanowiłam napisać kilka słów z dodatkowymi pytaniami :-) Otóż ,jestem z centralnej Polski i sama również składam skierowania do różnych ośrodków w ramach rehabilitacji ogólnoustrojowej ,kocham morze ,dlatego taki mój wybór ,choć wcześniej nie sprawdzonego ośrodka.Prożba jest taka- może jest mi Pani w stanie podpowiedzieć jakie ośrodki są godne polecenia ,każda informacja jest dla mnie bardzo cenna .Serdecznie dziękuję .Pozdrawiam
Danuta Pietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam,samo sanatorium w Międzywodziu to żadna rewelacja,są ośrodki dużo lepsze ale ogólnie nie jest zile.Miejsce jest bardzo ładne do morza blisko plaża szeroka .Sam ośrodek jest w rozbudowie na pewno w przyszłości będzie dużo lepiej. Ale teraz warunki mieszkaniowe nie są takie złe,przebywałam w dużo gorszych ośrodkach.Najważniejsze są zabiegi a resztę organizujemy sobie sami żeby było miło i wesoło. Liczy się dobre towarzystwo, będzie dobrze.Co do innych ośrodków w których jest rehabilitacja ogólnoustrojowa to ja nie mam bardzo doświadczenia.Teraz jadę do Krynicy do wojskowego od 12 03 do 2 04 złożyłam też do Buska na które mam czekać 5 lat na tryb pilny.Wiem od koleżanki że jest dobrze w Iwoniczu,Inowrocławiu, Połczynie, Świeradowie a nad morzem Świnoujście .Trzeba składać i spokojnie czekać :) :) :) .Pozdrawiam
komputer
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuje bardzo za odpowiedż ,miłej kuracji życzę i czekam na opinie jak tam przyjmuje wojskowy w Krynicy :-) Pozdrawiam serdecznie Iwona :D
Danuta Pietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam Iwonko jak już się zadomowię to napisze jak jest.Również życzę udanej kuracji i dobrego wypoczynku :P :P :P
ODPOWIEDZ