Nałęczów, Fortunat 18.04 - 09.05.2016
Re: Nałęczów, Fortunat 18.04 - 09.05.2016
Potańczyć można również w Pałacu Małachowskich,a w sobotę w Bochotnicy/500 m od Nałęczowa/-szczególnie polecam.marconi50 pisze:Zabawić się również tam można w Rolniku czy Willi Wołyń.
-
krychna
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 lut 2016 17:01
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękowano: 2 razy
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 31 razy
Nikt z nas nie negował całkowicie pobytu w sanatorium "Fortunat". Chociaż część zabiegów poza obiektem to nic dobrego.
Spacery to i owszem są ok. pod warunkiem, że to my decydujemy gdzie idziemy, kiedy i w jakim tempie.
Bardziej chodziło nam o samo jego położenie, czyli Nałęczów. Miasteczko dobre dla tych co potrzebują ciszy i spokoju.
Dla osób prowadzących bardziej aktywny tryb życia trzytygodniowy pobyt tam to moim zdaniem nic atrakcyjnego.
i nie będę tu nikomu słodził jak tam jest cudownie na wiosnę. O tej porze roku to wszędzie jest kwitnąco i cudownie
Przyznam szczerze, że wolałbym mieszkać w pokoju nawet czteroosobowym np. w Krynicy niż w jedynce w Nałęczowie.
Każdy z nas przedstawia swój punkt widzenia, ale wyznacznikiem dobrego pobytu nie może być przede wszystkim
pokój - jedynka i dobre wyżywienie. Ważna, a nawet najważniejsza jest baza zabiegowa, miejsce, w którym się kurujemy,
a także towarzystwo, z którym to robimy. Potrzebne jest też miejsce gdzie możemy z tym towarzystwem spędzić czas.
Nawet w tej kwestii Nałęczów niewiele oferuje. Wspomniana "Willa Wołyń" jest dość daleko i atmosfera w niej średnia,
a kawiarenka w "Rolniku", mimo ubiegłorocznego remontu, też nie powala muzyką czy oferowanym menu. Kawiarnia w
Pałacu Małachowskich to też dziwny lokal oferujący "dania barowe", a za toaletę trzeba zapłacić bo Pałac i toaleta należą do
"Uzdrowiska" , a lokal do ajenta, o czym poinformowała nas pani obsługująca szatnię, która też należy do "Uzdrowiska".
- 72Tomasz
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2016 21:55
- Oddział NFZ: Wielkopolski
Po kilkudniowej nieobecności nadrabiam forumowe zaległości. Po lekturze postów na temat Nałęczowa, przemyśleniach podjąłem decyzję.
Jadę do Nałęczowa
Termin 18-04 do 09-05 dla mnie idealny, nie koliduje mi z innymi wydarzeniami rodzinnymi i zawodowymi.
Baza zabiegowa - pojadę , zobaczę, ocenię
Rozrywka i towarzystwo - jak jest dobre towarzystwo to wszędzie można się dobrze bawić.
Trochę ciszy i spokoju na pewno mi się przyda. Jestem mobilny to w promieniu 100 km będę miał co zwiedzać przez 3 tygodnie .
Na pochmurne dni zabieram: książki i karty, na słoneczne: buty,plecak i aparat a na każdy dzień uśmiech
Jadę sam, mam dużo wolnego miejsca w samochodzie, chętnie zabiorę kogoś z Konina lub okolic.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 31 razy
Popieram tak rozważne i rozsądne podejście do tematu.
Na spokojnie przemyśleć sprawę, rozważyć wszystkie "za" i "przeciw" i decyzja.
Mam nadzieję, że mimo mojej niezbyt pochlebnej, ale za to szczerej opinii, o Nałęczowie,
będzie to dla Ciebie trzy tygodnie wspaniałego pobytu, kuracji i zabawy w dobrym towarzystwie,
a później dużo miłych wspomnień, czego oczywiście bardzo serdecznie tobie życzę.
-
krychna
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 lut 2016 17:01
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękowano: 2 razy