"Pałac na wodzie" Augustów

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
effelinq92
Na forum od: 01 mar 2016 01:57
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

"Pałac na wodzie" Augustów

Post autor: effelinq92 »

Witam serdecznie ;)
Wybieram się do sanatorium z ZUS-u do Augustowa "Pałac na wodzie" w terminie majowym od 04.05.2016r - do 27.05.2016r. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Bardzo chętnie nawiąże kontakt :) oraz będę wdzięczna za wszelkie spostrzeżenia dotyczące tego ośrodka, wrażenia z pobytu itd. :)
Pozdrawiam :)
karoljakkarol
Na forum od: 10 mar 2016 10:07
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 3

Re: "Pałac na wodzie" Augustów

Post autor: karoljakkarol »

Witam wszystkich!

Przed wyjazdem do Pałacu czytałem te wszystkie negatywne opinie i o zgrozo! bałem się jechać. Nie sugerujcie się tymi opiniami, bo ludzie głupoty piszą!
W dniu wyjazdu kopara mi opadła.. z poprzednich opinii bałem się, że ze ścian w pokojach będą odpadać tynki, będziemy spać na podłogach i sami sobie gotować, żeby przeżyć.. Nic bardziej mylnego! Pokoje super! Mieszkałem w trójce w super chłopakami, pokoje duże, czyste, jasne, gorąco, łożka wygodne, w każdym pokoju łazienka.. Czego więcej trzeba?! Wszędzie blisko, super miejsce na spacery. Od rehabilitantów dostaliśmy kijki i lekcję jak powinno się ich używać.. Potem codziennie spacery i kilogramy w dół :) żona szczęśliwa bo w końcu trochę brzuch zgubiłem :) inne zabiegi też super, dużo w ciągu dnia i to różnych. poprosiłem o dużo ćwiczeń, bo mi najbardziej pomagaja a w domu nie mam czasu ćwiczyć i lekarz dał mi to co chciałem :)
jedzenie też extra! wszystko przepysze, aż się chciało talerze wylizać ;)

Pozdrowienia dla całej załogi bo wszyscy mili i uprzejmi! Żeby w innych sanatoriach pracowali tacy ludzie :)
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam karoljakkarol super wpis będzie najlepszą informacją 8-)
Klimat tworzą kuracjusze i to od nas samych , zależy jaka będzie kuracja :o
Wyjeżdzającym życzymy udanej kuracji pozdrawiam :kwiat: 8-)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Karolu mógłbyś coś więcej napisać o zabiegach jakie teraz ordynuje lekarz bo wiesz marmury marmurami ale nie wszyscy pisali tu głupoty. Okolica cudna, z jedzeniem mogli sie poprawić i chwała im ,że coś do nich dociera ale z zabiegów była przede wszystkim gimnastyka . Napisz proszę cos wiecej o bazie rehabilitacyjnej , jakie mają jeszcze inne zabiegi może coś wprowadzili z hydroterapii ? Po prostu nie neguj tego co ktoś napisał bo nie wiesz jak było teraz jest lepiej i z tego należy się cieszyć :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Czytam ten post z takiego czystego lokalnego patriotyzmu, i za Chiny nie mogę pojąć tak skrajnych ocen .
Przykro mi jest , że ośrodek w moim regionie ma tak złe notowania , niestety nie da się tego przykryć dwoma czy trzema pozytywnymi ocenami , pomijam post Karola ......, który wystawił laurkę - wybacz , ale nie bardzo wierzę w to co napisałeś.
Nie podważam i nie wątpię w to , że atmosferę tworzą kuracjusze i wspaniale jest jeśli takie grupy są na turnusach .
Gdześ jest obiektywna ocena tego Pałacu, tylko gdzie ?
karoljakkarol
Na forum od: 10 mar 2016 10:07
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: karoljakkarol »

Basiu,
masz rację, atmosferę tworzą przede wszystkim kuracjusze :) Ja trafiłem na super grupę, w każdy wtorek i czwartek dancingi, było ognicho, rewelacja, odpoczalem psychicznie i za to jestem wdzieczny! naprawde super wspomnienia z tego pobytu!

Jeśli chodzi o zabiegi to były różne ćwiczenia - w tych klatkach na podwieszkach, grupowe. Miałem masaż - i tu serdecznie polecam! Magiczne ręce Pana Kamila, to on postawił mnie na nogi! co wiecej, widzialem ze chodzili na te rożne wodne zabiegi (ja akurat nie lubie), jest krio, wszystkie prądowe, lasery, solluxy, pole magnetyczne, itp. widać że nowe aparaty, nie to u nas w szpitalu... Ogólnie dla każdego coś dobrego :) tak więc ja polecam!
pablo845
Na forum od: 11 mar 2016 11:31
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: pablo845 »

Witajcie!
Chyba muszę się podzielić z Państwem wspaniałym pobytem w Augustowie.. Kończymy właśnie turnus, aż szkoda wracać do domu.. Grupa jest naprawdę cudowna! I tyle świetnych kobiet :kwiat: Na dzień kobiet wszystkie zasłużyły na kwiatka :kwiat: Nawet właściciel przy obiedzie obdzielił je wszystkie goździkami :)

Jeśli chodzi o pobyt.. Czuje się jak młody bóg ! Postawili mnie w końcu na nogi, mam nadzieję, że efekty utrzymają się długo.. Dużo różnych zabiegów - i rano i po południu - i ćwiczenia i te wszystkie prądy, ultradźwięki, wirówki wodne, laser, krio.. Dużo tego jest. Przede wszystkim wspaniali fizjoterapeuci, bardzo mili i pomocni, ukłony w stronę ich ciężkiej pracy, widać, że to ludzie z powołaniem :)

Muszę wychwalić też Panią psycholog - super kobieta, która ma do nas podejście i umie stworzyć wspaniałą atmosferę.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę równie udanych pobytów!
Edyta Trzpil
Na forum od: 11 mar 2016 16:43
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Edyta Trzpil »

Witam, jestem obecnie w tym sanatorium i jestem BARDZO ZADOWOLONA , ponieważ jak wyjeżdżałam nie potrzebnie czytałam forum i byłam trochę w strachu jak tu będzie, tym bardziej że jestem nowicjuszem jeśli chodzi o pobyty w sanatorium. Do sanatorium na przymus skierował mnie ZUS mimo że za chwile idę na drugą operacje i nie mogę mieć żadnych rehabilitacji ponieważ mój przypadek jest trochę skomplikowany na tyle że żadne rehabilitacje nie posklejają mi kręgów , ale nie to jest istotne . Najważniejsze dla mnie jest to jak do mnie podeszłi osoby tu pracujące. Wytłumaczyłam im jaka jest moja sytuacja a oni robili wszystko, aby mi pomóc Pani Właścicielka przemiła osoba jej syn również , rozmawiałam z nią tylko raz i od razu ujęła mnie swoją osobą. Pracownicy kuchni , obsługa super jedzenie również pierwsza klasa jedliśmy i tyliśmy. Jest ciepło , miejsce przepiękne , osoby pracujące w całym Pałacu przemiłe , starały się nam zawsze we wszystkim pomóc. Mam prośbę do osób przyjeżdżających do Pałacu , nie czytajcie tych bzdur na forum przyjedzcie i sami sie przekonajcie. Zbliża sie lato więc naprawdę tu odpoczniecie. Rehabilitanci zajefajna grupa, postawią Was na nogi , dwóch Kamilków, Dorotka, Asia :kwiat: zespół dobrany perfekt no i kochana Pani Basia , Pani Ula i najulubieńsza pielęgniarka Pani Ela ciepłe i super kobietki :kwiat: . Mam nadzieje ze kiedyś jak już będę mogła odbyć rehabilitację to poproszę w ZUS-ie aby tu przyjechać i nigdzie indziej. I mam nadzieje że zastanę tu tą samą grupę cudownych ludzi no chyba ze Państwo Właściciele poszerzą grono pracowników o kolejne super osoby ponieważ Pałać sie powiększa o kolejne super rehabilitacje , wanny , baseny itp. Wiec przyjeżdżajcie .Cała moja grupa w turnusie a jest nas 50 osób jest wdzięczna i szczęśliwa ze to właśnie tu trafiła . W tym przypadku naprawdę musimy za to podziękować ZUS-owi że nas tu przysłał. Edyta Agnieszka i Irina panie z pokoju 102.
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Nigdy nie byłam w ' Pałacu na Wodzie' nie wiem jak tam jest.Wszystkie komentarze czytam z zapartym tchem :lol: , przy niektórych to wydaje mi się, że oglądam reklamy telewizyjne i jakoś tak mnie mdli..... a już miałam ochotę tam pojechać ;)
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2015 11:32
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: Maja1912 »

Witam
Odnoszę nieodparte wrażenie, że zarówno w Dziale "Wyjeżdżam....." jak i "Oceń...." opinie dotyczące tego sanatorium zaczynają przypominać sytuację z Koleczkowa....... Kto czytał ten wie o co chodzi ;)
Zablokowany