Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Jestem po komisji w sprawie wniosku o rehabilitację w ramach prewencji rentowe - rozpatrzony pozytywnie.
Dla podsumowania:
- 08.04.216 - złożenie wniosku osobiście w ZUS,
- 20.04.2016 - wezwanie na komisję wysłane listem zwykłym,
- 26.04.2016 - komisja,
- 25.06.2016 - termin wyjazdu.
Wizyta przebiegła spokojnie, bez niepotrzebnych komentarzy i emocji. Lekarz orzecznik konkretny, rzeczowy, z kulturą osobistą. Badanie było bardzo dokładne przez co trwało ok. pół godziny.
Miałam podobnie jak Malgi: nie miałam możliwości wyboru ani na terminu, ani na miejscowości. Czekałam na przydział sanatorium z Warszawy, ponieważ normalnie terminy wyznaczane były na wrzesień a mi w sierpniu kończy się okres pobierania zasiłku chorobowego. Trafiłam z Warmii na Mazury, więc komarów się nie ustrzegę
Ja dziś byłam na kwalifikacji na oddział rehabilitacji w szpitalu, w którym mnie operowano.
Teraz mam już pełny plan mojej pooperacyjnej rehabilitacji:
1czerwiec -14 czerwiec - rehabilitacja w moim (gminnym) ośrodku zdrowia - dochodząca
21 czerwiec - 14 lipiec - sanatorium w Dziwnówku
26 lipiec - 16 sierpień - Oddział szpitalny rehabilitacji w Kościerzynie.
Po takim MARATONIE to już chyba MUSZĘ być zdrowa i sprawna?
Ciekawe jest to, że 180 dni mojego zwolnienia przypada na 8 sierpień, więc co ze zwolnieniem za okres: 9-16 sierpień?
Wiem, że muszę złożyć wniosek o świadczenie rehabilitacyjne, ale od kogo lepiej: od rodzinnego czy specjalisty?