Fortunat Nałęczów 7-20.06,2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Ewelina7
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2013 11:36
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Fortunat Nałęczów 7-20.06,2016

Post autor: Ewelina7 »

Witam...
Każdy z nas ma inne oczekiwania, różne sposoby na spędzanie czasu, indywidualne podejście do wielu spraw.
W większości zgadzam się z tym, co napisał mój poprzednik, tak widzi i tak ocenia to miejsce.
Ja patrzę na to troszkę inaczej. Nałęczów jest głównie miejscem dla osób z chorobami serca, ma wspaniały szpital kardiologiczny, świetnych lekarzy i rehabilitantów. Dla mnie klimat, spokój i ten bardzo wolno płynący czas jest tam nie do opisani... po prostu odpoczywam.
Na nudę nie ma co narzeka, tańce fakt, nie rewelacja, ale da się wytrzymać. Samo miasteczko malutkie, takie sobie, kilka miejsc do zobaczenia.
Warto pojechać do Kazimierza Dolnego /busikiem 30 min/, do Lublina, Kozłówki... Atrium w parku ma świetny basen, sauny... a ceny jak wszędzie.
Nie napisałaś do jakiego ośrodka masz skierowanie, a jest to dość istotne. Standard bywa różny. Najważniejsze jednak będzie towarzystwo w jakim przyjdzie Ci spędzić te trzy tygodnie. Szukaj ludzi wesołych, uśmiechniętych... :P a będzie ok!!!
Pozdrawiam... i do zobaczenia... Ewelina
helikopter75
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2016 20:08
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: helikopter75 »

Dziękuję za wyczerpująca odpowiedź.Jadę do Kolejowego szpitala uzdrowiskowego na ul.Górskiego6.Cieszę się że można będzie się gdzieś zabawić.Bo obawiałam się,że raczej w Nałęczowie będzie jak na zapadłej prowincji.Oglądając Nałęczów przez internet robi na mnie pozytywne wrażenie,a jak będzie zobaczymy?Jeszcze raz dziękuje za informacje,serdecznie pozdrawiam .Bela
helikopter75
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Ewelinko,podczas mojego pobytu mogłybyśmy się spotkać.Ja będę w sanatorium do 14.06.Obawiam się czy uda mi się znaleźć odpowiednie ciekawe osobowości ,skoro będzie to szpital uzdrowiskowy.A może nie potrzebnie martwię sie na zapas?Dzięki za pozytywne nastawienie z Twojej strony,które i mnie się udzieliło.A więc ma być wesoło ,ciekawie i super.Pozdrawiam Bela.
Ewelina7
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Tak trzymaj...
Na pewno poznasz wiele ciekawych osób, tak jak Ty przyjadą się leczyć i cieszyć życiem. "Kolejowy" to jeden z lepszych ośrodków, wszystko na miejscu, dobre jedzonko, zabiegi, lekarze. Na tańce będziesz miała bardzo blisko, bocznym wejściem do parku, 5 min. i jesteś w " Rolniczym" lub w kawiarni w Pałacu.
W Rolniczym są popołudniowe fajfy, też można potańczyć .
A w ATRIUM jest super basenik: masaże wodne, sauny... naprawdę warto...
Chętnie się z Tobą zobaczę, jestem bardzo ciekawa jak sobie poradzisz, trzymam kciuki... pozdrawiam :P :P
helikopter75
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam Ewelinko.Cieszę się że możemy się spotkać w Nałęczowie.Tylko jak mogę podać Ci namiary?Boję się na forum podać nr.tel.Pozdrawiam serdecznie Bela. :)
Awatar użytkownika
sapphira
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2014 07:29
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sapphira »

witaj helikopter75, byłam w 2011r. w Kolejowym Szpitalu Uzdrowiskowym i wróciłam do domu bardzo zadowolona z kuracji. Życzę Tobie udanej rehabilitacji, dobrej pogody i ....fajnego towarzystwa. :kwiat: Pozdrawiam serdecznie.. :serce:
Ewelina7
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

halo.... Bela!
wysłałam Ci namiary... mam nadzieję że doszło... :P
Pogoda super..., do zobaczenia Ewelina
KKasia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 mar 2015 11:03
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: KKasia »

Ja na turnus 13.06-26.2016 ale do Rolnika, pewnie spotkamy się w parku :)
Ewelina7
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Też tak myślę, w takim miejscu jak Nałęczów po kilku dniach poznaje się kuracjuszy. Do rolnika będę zaglądała na fajfy... :P
Do miłego zobaczenia... :kwiat: :kwiat: Ewelina
ODPOWIEDZ