Wieniec Zdrój Jutrzenka 3 czerwca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
ja-ona
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2016 16:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka 3 czerwca

Post autor: ja-ona »

A no właśnie Olu...jak zabiegi ? dobre skuteczne pomogły?
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2015 10:47
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: ola66 »

Witaj :) Zbiegi hm to zależy komu co pasuje jakie by chciał a najbardziej czy trafi na pana doktora który nie jest skąpy i przydzieli te które chcemy .
Mój pan doktor Grygorowicz do którego należałam spisał się na 6 + bo miałam fajne zabiegi - mokre większości ( baseny , hydromasaż , perełka w ozonie, kąpiel sosnowa , borowina ) oraz masaż klasyczny , jonoforeza z borowiną itp .. 95 razem , nie licząc spotkań zdrowotnych i te relaksacyjne :roll: . o to mi chodziło !!!!
Tobie też życzę żeby pan doktor przypasował zabiegi :)
pozdrawiam
ja-ona
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2016 16:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: ja-ona »

Ups
Piszesz o jakiś kąpielach w perełkach a ja bardziej liczyłam na ćwiczenia i zajęcia z rehabilitantem, który mnie nauczy chodzić bez kul :(
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Jeśli poprosisz lekarza to na pewno dostaniesz gimnastykę i to indywidualną. Wystarczy powiedzieć co chcesz. Nie robią raczej problemów. Ja sam zmieniałem zabieg po trzech dniach. Okna wybieraj na park, nad głównym wejściem.Od godz. 11 do wieczora słoneczko. Od strony lasu zero słoneczka , od strony wjazdu troszkę z rana, od kościółka też brak .
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2015 10:47
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: ola66 »

ja-ona pisze:Ups
Piszesz o jakiś kąpielach w perełkach a ja bardziej liczyłam na ćwiczenia i zajęcia z rehabilitantem, który mnie nauczy chodzić bez kul :(
Witam :) z takimi zabiegami ruchowymi ( ćwiczeniami ) nie będziesz mieć żadnych problemów , nie martw się - nawet dla nich będziesz skarbem !!!
Bo przeważnie każdy chce wykorzystać inne :)
Zdrowia życzę , udanego pobytu .
Awatar użytkownika
Polka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2016 12:51
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Polka »

Tusia_1 pisze:Hej,
zazdroszczę planowanego wyjazdu i pobytu. Ja z Wieńca wróciłam 10.04. i już zapominam, że wróciłam w tak dobrej formie ............:(.
Ogólnie - jestem bardzo zadowolona. Zapewne jak każde miejsce ma swoje minusy - kiepska organizacja ale urocza obsługa (pielęgniarki super), nie równo prowadzone zajęcia ale jak się rozeznasz to zmienisz najwyżej zabiegi/ćwiczenia na te które będą Tobie odpowiadały. Troszkę byłam zawiedziona krótkimi gimnastykami ale w sumie naprawdę zakres ruchowy znacznie mi się zwiększył. Życie nocne rzeczywiście kwitnie tylko jeżeli je się zorganizuje we własnym gronie - ja się wybawiłam więc i Tobie życzę zgranej ekipy :). Potwierdzam Diamend - totalna katastrofa.
Ośrodek super, wysoki standard, aqua ok (proś o zajęcia basenowe - o ile będziesz miał takie wskazania - na aqua a nie w ZPL), dookoła pięknie. Większość osób była zadowolona - bez względu na to czy chcieli poimprezować czy też skupić się na sobie każdy mógł to zrealizować.
Co do wieku ... było całkiem sporo ludzi przed 40 a nawet i przed 30.
Udanego pobytu :)
Hej Tusia. Nie bardzo wiem co oznacza skrót ZPL odnośnie basenu w Twoim komentarzu. :)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zakład Przyrodo Leczniczy. Wszystkie mokre zabiegi ,borowina, masaż mechaniczny ( łóżko wodne ), grota solna i mały basen do ćwiczeń. Gimnastyka na małym basenie lepsza. Głębokość ok. 1,2.. Ja miałem ćwiczenia na aqua ale też na małym i oglądałem zajęcia na małym. Na aqua dobre zajęcia ze studenciakiem. Miłego pobytu i wesołego towarzystwa
andzela
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 wrz 2016 17:11

Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka

Post autor: andzela »

Witam chętnie nawiąże kontakt z osobami które jadą z zusu na turnus rozpoczynający się od 7 października 2016 do Jutrzenki w Wiencu zdrój. Mam nadzieję, że nie będę tam sama. :D
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Angela to stary post i raczej nikt tu nie zajrzy
ODPOWIEDZ