StareŁłazienki w Iwoniczu Zdroju
StareŁłazienki w Iwoniczu Zdroju
Obiad zupa w wazie ale bez przesady , na drugie danie :dosłownie 3 połówki ziemniaka, mięsa to na lekarstwo o surówce nie wspomnę (wypadało po ok. łyżce takiej do zupy na głowę). Jak mężczyźnie nie jedli surówki to miałyśmy full wypas . Ale już na kolację proszę bardzo same ciężkostrawne : fasolka po bretońsku, leczo lub podobnego (parówek nie było) flaki , bigos. No można powiedzieć o co chodzi czego się czepiam ale zważywszy że kolacja była o 17:15 . Generalnie wszystkiego było mało, ale żeby warzyw nie było ! Jedzenie jak się dowiedzieliśmy dowoził catering. Gratulacje dla dietetyka który układa menu !!! Nie słyszałam pozytywnej opinii o wyżywieniu .
Prze dwa tygodnie lało nom stop żadnych rozrywek typu ping-pong , szachy czy warcaby nie wiem tzw. piłkarzyki. Czytania mieliśmy już dość ! Tylko PTTK organizował wycieczki a później niektóre były odwoływane ze względu na pogodę. Raz był koncert wiolonczelisty i na tym koniec. Oczywiście inne sanatoria były bardziej przedsiębiorcze i dużo więcej organizowały więc chodziło się gdzie indziej. Zabiegi w zakładzie przyrodoleczniczym same w sobie ok , ale pomieszczenia to dopiero ! Na ścianach grzyb, odpadające tynki (nie mówię o wszystkich piętrach bo niektóre są po remoncie ), np na czwartym piętrze wanny do kąpieli mineralnych aż strach wchodzić, ale na trzecim super!
Generalnie wszyscy nastawieni na kasę a i nic w zamian ! Nawet ankiety o pobycie ustawione były pod kątem iwonickich produktów. Nie jestem jakaś czepliwa ale już byłam w kilku sanatoriach i mam porównanie. Dobrze że chociaż było tydzień pogody to się trochę pozwiedzał, a okolice piękne!
Na koniec pochwalę Panie z recepcji (bardzo miłe i fajne ) Panie podające dania ( co ja mówię Panie ,czasami była tylko jedna na ok.50 osób )nie wspomnę o pani Ordynator i pielęgniarkach ! Dla nich Chwała !
pozdrawiam kuracjuszy i obsługę !
-
magdalena32
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 27 lis 2010 19:44
Re: StareŁłazienki w Iwoniczu Zdroju
jaga68 pisze:Witaj .Ja też jadę do Sanvitu i dwie osoby napisały mi ,że świetnie trafiłam .To sanatorium to jedno z najlepszych .Wejdż na forum ;;wyjeżdżam do sanatorium ;;i tam jest wątek o Sanvicie.Tak że głowa do góry dobrze będzie.Ja wyjeżdżam 21 sierpnia.
ja m am od 30 lipca do 20 sierpnia ,juz wpadam na forum dzięki