Duszniki Zdroj

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Duszniki Zdroj

Post autor: ewiko »

ghjkl, na temat Dusznik mam dokładnie to samo zdanie. Idealne miejsce do odpoczynku, nabierania sił po wytężonej pracy, odstresowania się..... na to liczę . Okres w którym będę się kurować sprzyja najazdom turystów, ale nie tam. Tam zawsze panuje spokój którego na co dzień bardzo mi brakuje. To że będę dochodzić na zabiegi?, co mi tam , ruch jak najbardziej wskazany. Powoli kompletuję walizę.....po powrocie wszystko dokładnie opiszę (jak zwykle). Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2013 11:53
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: andr58 »

Byłem w Zimowicie w listopadzie 2015r. razem z żoną i powiem że byliśmy bardzo zadowoleni z warunków mieszkaniowych,żywienia i bazy zabiegowej.Mieszkaliśmy w budynku tym wyremontowanym i pokój 2 osobowy bardzo duży,łazienka też z prawdziwego zdarzenia.Widać że faktycznie remont był tam zrobiony..Budynek gdzie były zabiegi był w nieco gorszym stanie ale każdy pokój miał swoją łazienkę.Duszniki są ładną miejscowością ale uważam że Polanica jest ładniejsza.
Pozdrawiam Krzysiek
Awatar użytkownika
tadi1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2014 19:10
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: tadi1 »

Witam ja też byłem w DUSZNIKACH w2014 tylko w Jan Kazimierz ale wspominam ten pobyt cudownie miałem swoje auto to robiliśmy wypady po obiadkach praktycznie co dziennie . ale POLANICA bardziej podoba mi się wracaliśmy na kolację choć często jedliśmy na miescie szkoda było czasu na powrót miło wspominam zabiegi w PARKOWEJ ma swój klimat można się po bawić polecam DUSZNIKI ORAZ POLANICĘ
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam serdecznie :serce:
Jestem po 3-tygodniowej kuracji w Dusznikach w sanatorium MONIUSZKO. Jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona z pobytu. Wypoczęłam, nabrałam sił, i za kilka dni..... ustawiam się ponownie w kolejkę :lol: Kilka słów o wspomnianym obiekcie. Jest to małe, bardzo kameralne sanatorium , przez co znajomości zostały nawiązane już pierwszego dnia. Zakwaterowanie bardzo sprawne , jak tylko panie zdążyły posprzątać po poprzednich kuracjuszach. Formalności trwały kilkanaście minut.Pokoje wyposażone w ładne mebelki, ale przydałoby się odświeżenie ścian. Posiłki bardzo smaczne, w wystarczającej ilości. Wiadomo, zawsze komuś coś nie odpowiada, ale nie słyszałam aby ktoś chodził głodny. Wizyta u lekarza OK. Pan doktor wypytał o problemy zdrowotne, wyłapał istotne dla niego informacje, i dostałam naprawdę dobre zabiegi. Dużo basenu, dużo borowiny pod każdą postacią, wszelakie kąpiele w wannie..... więc nie miałam powodów do narzekań. Zabiegi przeprowadzone przez sympatyczną kadrę ( zwłaszcza studentów ) w ładnych, nowo wyremontowanych pomieszczeniach. Bez problemu późniejszy zabieg można było wykonać przed obiadem. Po obiedzie oczywiście spacery, bliższe i dalsze. Wyjazdy na dalsze wycieczki w niedzielę. Okolica piękna, więc trzy tygodnie zleciały migiem.... i już jestem w domku i marzę aby kiedyś zawitać w tamte strony. Porównując Kudowę. Polanicę czy Duszniki. zdecydowanie stawiam na .....Duszniki. Ja lubię ciszę, spokój, i tam w tej atmosferze się odnajduję... Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Konczymy turnus ... jeszcze 4 dni ... w Dusznikach Zdroju w Sanatorium Uzdrowiskowym Zimowit. Odpoczywamy i pełnymi garsciami czerpiemy sanatoryjne dobra. Warunki bardzo dobre a obsluga jeszcze lepsza. Szczegółowo opisze po powrocie. Teraz ..... nie mam czasu hihi.
Pozdrawiam
Bogutka
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Celinka52 »

Bogutko, odpoczywaj, relaksuj się, wykorzystaj na maxa te 4 dni. :kwiat:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Do widzenia Duszniki Zdrój. Będziemy tesknic wspominać. Góry Stołowe pokochane już dawno, teraz miłość do nich wzmocniona. Duszniki sa wspaniałym uzdrowiskiem.
Bogutka
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asiulek »

Bogutko.....miłość :serce: nie zna kilometrów :D życzę Ci , abyś wielokrotnie wracała w ukochane przez Ciebie miejsce :serce: pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Informacja dla potencjalnych kuracjuszy Dusznik , obawiających się że los rzuci ich do SZOPENA. Otóż sanatorium SZOPEN jest zamknięty na 4 spusty po tym jak spalił się jego dach. Co prawda dach został zrobiony, nawet wymieniona została część okien ale nie podpisano z nimi umowy. I remont stanął w miejscu. Wielka szkoda , bo sam obiekt jest piękny. Gdyby podniesiono w nim standard stosownie do obecnego wieku ( tam niestety czas daaaawno się zatrzymał), byłoby jedno w ładniejszych sanatoriów w tej okolicy. Mam nadzieję że znajdą się fundusze na generalny remont.
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

ewiko pisze:Informacja dla potencjalnych kuracjuszy Dusznik , obawiających się że los rzuci ich do SZOPENA. Otóż sanatorium SZOPEN jest zamknięty na 4 spusty po tym jak spalił się jego dach. Co prawda dach został zrobiony, nawet wymieniona została część okien ale nie podpisano z nimi umowy. I remont stanął w miejscu. Wielka szkoda , bo sam obiekt jest piękny. Gdyby podniesiono w nim standard stosownie do obecnego wieku ( tam niestety czas daaaawno się zatrzymał), byłoby jedno w ładniejszych sanatoriów w tej okolicy. Mam nadzieję że znajdą się fundusze na generalny remont.
Tak miał być tam przeprowadzony generalny remont. 2 lata temu byłam w Chopinie. Rzeczywiście ma on swój klimat. Ale warunki były.....pożal się Boże. Obiekt zagrzybiony i smierdzacy. Mimo to szkoda go! Moze znajda sie jeszcze pieniadze i odratuja go.
ODPOWIEDZ