Polanczyk uzdrowisko Solina

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Jacek 47
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 kwie 2013 22:58
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Polanczyk uzdrowisko Solina

Post autor: Jacek 47 »

witam zbigniewie , dlaczego piszesz że nic nie da przyjazd wcześniej, czy pokoje są już zarezerwowane? proszę odpisz bo nie wiem jak planować sobie podróż!
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Witaj . Jestem obecnie w Polańczyku w Dedalu .Warunki lokalowe żywieniowe , wyposażenie , Dbałość o klienta dużą, życzliwy personel. Okolica piękna, pogoda różnie. Ale zdążyłem zaliczyć Tarnicę po prostu przepiękna wycieczka polecam wypad na Kabajkę to rzut beretem i widzisz zalew soliński i okoliczne wzgórza. Resztę napiszę po przyjeździe . Pozdrawiam ja przyjechałem dzień wcześniej i dostałem dwojkę osobną nie studio - warto więc było przyjechać wcześniej nie łam się próbuj kto nie gra nie wygrywa. Pozdrawiam serdecznie.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Witam Jacku. Pokoi samodzielnych dwójek czy jedynek jest tylko kilka tzn. może ok. 5 szt. i mogą być już zajęte bo nie będziecie jedynymi którzy będą w sanatorium. Gdy ja przyjechałem był jeszcze turnus 28 dniowy z NFZ ok. 20 osób i turnus rehabilitacyjny 14 dniowy i jeszcze osoby, które wykupiły pobyt komercyjnie nawet z dziećmi.Także z osób, które przyjechały na nasz turnus dzień wcześniej chyba tylko dwie dostały samodzielne jedynki. /koszt ok. 900 zł./. Natomiast reszta otrzymała w studiu 1+2 lub 1+3 lub 2+3 -małe pokoiki ze wspólną łazienką i przedpokojem. Byłem u pań w tych pokojach i je widziałem. Odradzam wszystkim studio. Trafisz na współlokatora, który robi pranie o godz. 5.30/fakt autentyczny/, a reszta czyli czterech pozostałych bzie czekać aż skończy. Tak samo z braniem prysznicu, Ja z kolegą poznanym na dworcu we Wrocławiu wziołem pokój trzyosobowy na poddaszu, było nas przez cały pobyt tylko dwóch, widok z okien dachowych na Solinę. W pokoju jest wentylator, którego nie używaliśmy bo cały czas były uchylone okna, a temperatury były ok. 30 stopni. Numer pokoju to 510, a stolik na stołówce 10 blisko wejścia, przy ścianie z oknami i szybko donoszono nam posiłki. Jeszcze powiem Ci, że ja zapłaciłem w sumie ok. 340 zl wszystkich dopłat, inni, posiadacze tych studio po ponad 600 zł. i po wizycie w naszym pokoju stwierdzali, że mieliśmy większy pokój z dużym biurkiem, lodówką i telewizorem. W studiu lodówka jest tylko w tym mniejszym pokoju.Tak, że możesz próbować wcześniej ale moim zdaniem nie ma pewności, że dostaniesz lepszy pokój. Zapomniałem o najważniejszym . My nie mieliśmy balkonu i poproś panie w recepcji przy meldowaniu się o pokój od strony Zalewu Solińskiego. Z drugiej strony widok jest nieciekawy , bo na hotel Skalny.Zabiegi też są rozpisywane programem komputerowym i otrzymasz ich rozkład wieczorem przed kolacją. To na razie wszystko. Jak będziesz potrzebował jeszcze innych informacji to napisz.Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy Solinki i całego Polańczyka.
ODPOWIEDZ