Ośrodek Mega Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Ośrodek Mega Kołobrzeg

Post autor: forumowicz »

Witam otrzymałem skierowanie w 1913 r do Megi.sprawdziłem telefonicznie w sprawie kardiologii i inne opinie ale na innych forach, tutaj rozciogaja tematy ,pojedzie do santanorium i nic nie napisze.Jak jest tam trefnie, to mysli i niech inni sprobuje tego luksuus co ja.Albo w opiniach piszą nie na temat.Zadzwonilem , dowiexdziialem co to za profile tam maja do badan i zrezygnowalem, zadzwonilem em ,ze tam nie pojadę to otrzymalem drugie skierowanie w lutym 2014 rdo PERŁA Bałtyku(dawny Kombatat tez w Kołobrzegu.Ta cala Mega to dolep do Arki luksusowej,widac jo z daleka od molo.Daleko isc ,jest autobus miejski, bo ludzie a Arki przyjezdali do centrum na promenade gdzie sa kwiarenki ,ryby wędzone blisko Perły.
forumowicz

Sorka , w 2013 , slabo widze.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że zadzwoniła bym do tego obiektu wieczorkiem , kiedy cisza i marazm i dopytała do spodu.Byłam w tym roku w Kołobrzegu zimą w Amberku i widziałam ten ośrodek będąc na spacerze z misją znalezienia jakiejś bazy dla moich przyjaciół na wiosenne wakacje, Wyglądał na niezamieszkały jakby trwał w nim remont więc nie wchodziliśmy nawet za ogrodzenie . Może ktoś z aktywnych forumisiów jest , lub niebawem będzie w okolicy i wpadnie na rekonesans .
forumowicz

chetny pisze:Ludziska czy nikt nie był w tym ośrodku w tym roku ????? może ktoś z waszych znajomych był i powie co jest wart ten ośrodek ??? . Niestety na necie praktycznie zero wiadomości o nim . Nie peniajcie się i powiedzcie , no chyba że nie chcecie by znajoma się wystraszyła że aż tak zle tam jest :( :(
Witam, panowie napiszcie do Jawy 53, dzisiaj nas pozdrawiał z Kołobrzegu, może będzie tak uprzejmy i sprawdzi ten obiekt .
forumowicz

Byłam tam dawno temu, ale po wpisach widzę, że chyba czas zatrzymał tam dawno temu. To była filia Arki, taka uboga siostra super obiektu. Arka Mega to ostatnie sanatorium przed dawnym Amfiteatrem. Kiedyś dowożono kuracjuszy do zakładu przyrodoleczniczego w okolicach Bałtyku i mola. Ja chodziłam pieszo plażą dla zdrowotności. Za to miałam super koleżanki, mimo, że na początku byłam przerażona trójką, bez balkonu. Kontakty utrzymujemy do dzisiaj :D W porównaniu z innymi ośrodkami szału nie ma, ale jest nasze polskie zawsze cudowne morze, prawie za płotem :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 65 razy

Post autor: darek »

Witam

Widzę kilka wpisów bardzo odbiegających od faktycznej rzeczywistości

Mega jedno ze starszych sanatoriów w Kołobrzegu znajdujących sie na ul .Kościuszki za dawnym Węglem Brunatnym czy tzw małym Sanem.
Pomimo kilku lat ciagle modernizowane -pokoje o standardzie dobrych 3***
wyposażenie podobne do ..Arki ( wszak to obiekt siostrzany )

Rejeon energetyczny gdy nie był jeszcze tak bogaty jak obecne PGE miał swój ośrodek w Kołobrzegu wybudowany na poczatku lat 70-tych.
Był to tzw przyczolek dla ARKI tak pod wzgledem logistycznym jak i personelu

Mega to obecnie bardzo ,ale to bardzo kameralny obiekt dla około 100-150 gości umieszczonych wpokojach 2-3-4 osobowych choć ostatnio 4 były zmniejszane do 3 lub były robione apartamenty

Baza zabiegowa można rzec na poziomie choć bez wodnych zabiegów bo na te goście dowożeni sa busem
Baza elektro spkoko
Jest kawiarnia ,która szałem nie urywa bo w sąsiedztwie jest Marian w Sanie i zespół w Verano.

Kuchnia bo to ważna informacja ..REWELACJA -obiadki jak u Babci stól szwedzki na śniadanie i kolacje ,obiad porcjowany

Ośrdodek dla ludzi ,ktorzy cenią SPOKÓJ -wielu ucieka z Molocha Arka do Megi
Ośrodek zlokalizaowany blisko -Amfiteatru kołobrzeskiego Kamiennego szańca
30 minut delikatnym spacerem do Portu ,25 -mola 25 do dworca PKP -Arka -25 minut
San-dyskoteki 5- Verano-5minut

Recepcja JEST BARDZO TOLERANCYJNA a personelu medycznego chyba nie mam Bardzo DYSKRETNY choć zawsze obecny w dyżurce
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 103 razy

Post autor: Felice »

Na stronie noclegi.pl masz zdjęcia,pokoi również.
forumowicz

Dzię ndobrerk, moim skromnym zdniem jesi nie byles to nie pisac, bylem i przechodzilem, to nie jest dla m nie zadna opinia.Szkoda takiego ppstu dl azalozoego tematu, bo kuracjusz /ka czeka na opinie od sob ktore byly na czasie i nie ma czasu na czuytanie bajek bo czas leci do odjazdu.a nie jakie szukanie lupy zaglondanie w oknienka, u na snie ma juz stacji i jechac po blitet do drugiego miasta .niech piszo ci panstwo co byli i prosimy o uczicwe i rzetekne opinie, a nie ,ze tam sanpewno remonty.Dzikeuje za uwage.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 65 razy

Post autor: darek »

niebieskooki pisze:Dzię ndobrerk, moim skromnym zdniem jesi nie byles to nie pisac, bylem i przechodzilem, to nie jest dla m nie zadna opinia.Szkoda takiego ppstu dl azalozoego tematu, bo kuracjusz /ka czeka na opinie od sob ktore byly na czasie i nie ma czasu na czuytanie bajek bo czas leci do odjazdu.a nie jakie szukanie lupy zaglondanie w oknienka, u na snie ma juz stacji i jechac po blitet do drugiego miasta .niech piszo ci panstwo co byli i prosimy o uczicwe i rzetekne opinie, a nie ,ze tam sanpewno remonty.Dzikeuje za uwage.

Widzę Panie "niebieskooki"
Że masz pan jakąś Awersję do mojej skromnej osoby kolejny raz Masz Pan cos do Mnie
Ok
wolny kraj wolny wybór

Ale co do zarzutów

Dysponuję Tak Dysponuję wypisem z Sanatorium MEGA -Kołobrzeg z roku ..2001 z oddziału ..Cukrzycowego
Byłem tam jeszcze na turnusie który trwał 24 dni -turnusie sanatoryjnym.
Dodatkowo Pragnę Pana poinformować ,że każdorazowo kiedy jestem na kuracji w Kołobrzegu ..odwiedzam osoby ,które pracują w tym ośrodku.
Także wg mnie opinie sa chyba rzetelne ..Pan przechodził obok obiektu
Zresztą za kilka naście dni znowu udam się do Megi na małą czarną

Natomiast na marginesie Proszę o poprawienie literowki bo mimo starań Trudno przeczytać Co Pan napisał
Pozdrawiam bez urazy ;)
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2014 05:07
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: sabe50 »

wczoraj był 'niewyrażny' i dzisiaj też - cóż, 'ciężki' weekend - to pewnie teraz nie ma niebieskich tylko czerwone oczy - pozdrawiam Panie czerwonooki
ODPOWIEDZ