Energetyk Inowrocław

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Energetyk Inowrocław

Post autor: medi »

Właśnie jestem świeżo po turnusie w inowrocławskim Energetyku .Zdecydowanie nie polecam .Już na dzień dobry miałam wielką ochotę zrobić w tył zwrot i uciekać z powrotem do domu .Pokój który nam zaproponowano był chyba dawniej jakąś pakamerą prawie w piwnicy z męską łazienką na korytarzu ,na pytanie jak niby mam przechodzić obok panów przy pisuarze odpowiedziano mi że przecież mogę się zamykać w łazience ( najpierw chyba bym musiała wysyłać męża na zwiady czy ktoś w tej chwili nie korzysta z pisuaru) .Powrót do recepcji z walizami ...schodami w górę ,schodami w dół) i łaska wielka zwolnił się pokój-dwójka) Uff.....Jedzenie marne ,śniadania monotonne ,obiady porcje mięsa nierówne raczej nie trzymały wagi wskazanej w jadłospisie ,zupy trudno było rozpoznać czy to brokułowa czy szpinakowa (zaliczyłam dwa przytrucia kotletem mielonym:(( ....,kolacje czasami niespodzianka zjadliwe i na dodatek z kawałkiem ciasta .Druga tura obiady zimne bardzo często . Diety wybierał lekarz ,ale różnicy wielkiej nie było ...nawet dla komercji wyżywienie bez szału. Od 1 grudnia placówka nie miała kontraktu na wszelkie gimnastyki a więc żegnajcie ćwiczenia w basenie solankowym .Rowerów nie było bo zima ,na wszelkie pytania w recepcji słyszałam odpowiedź nie ma bądź nie wiem :evil: :evil: :evil: Oczywiście musieliśmy podpisać zobowiązanie że nie wyjedziemy wcześniej ...gdyby nie to nasz pobyt w tym sanatorium skończyłby się szybko. Jeżeli ktoś jednak zdecyduje się tam jechać w zimie to z praktycznych informacji na wyposażeniu pokoju jest czajnik szklanki talerzyki i sztućce ,radio i oczywiście telewizor-płatny :twisted:
Ps : Strasznie dużo schodów ,współczułam bardzo ludziom z balkonikami ,kulami czy na wózkach .
Lekarz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 lis 2016 10:56

Re: Energetyk Inowrocław

Post autor: Lekarz »

Byłaś tam z NFZ, ZUS, KRUS, prywatnie, czy inaczej?
Piszesz o schodach. Nie ma tam wind?
Dlaczego miałaś zakwaterowanie w piwnicy, bez własnej łazienki?
To sanatorium reklamuje się, że jest w pełni przystosowane dla osób niepełnosprawnych, że ma wygodne pokoje z łazienkami, że oferuje urozmaicone posiłki, że dysponuje bogatą bazą zabiegową?
A zatem, co jest nie tak?
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie przeczytałeś dokładnie.Nie zgodziłam się na ten pokój.Miałam szczęście ,dwóch panów chciało obniżyć koszty i nie chcieli mieszkać w dwójce :D Windy niby są ,dwie w 8 piętrowym budynku i jedna szpitalna w dwupiętrowym(od czasu do czasu nieczynna).Trzeba było cały czas przyciskać przycisk żeby jechała :evil: :evil: Droga na zabiegi dla niektórych była drogą przez mękę ,trzeba było pokonać ciasne schody.Nikt chyba nie poinformował kuracjuszy o możliwości wybrania innej drogi dość skomplikowanej. Drzwi zewnętrzne samo otwierające się wiecznie nie działały ,trzeba było się z nimi siłować .
Dieta "pożal się Boże" była (sam nie mogłeś dokonać wyboru ,tylko lekarz) i w sumie niewiele to zmieniało .Plastikowe wędliny ,chleb ,masło podobne smarowidło było dla wszystkich ,zero urozmaicenia .Pod koniec marzyłam wręcz o zupie mlecznej.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2016 09:01 przez medi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Poznałam jedną z pań które umieścili w tym pokoju ...zachwycona nie była paradami do łazienki wąskim korytarzykiem i pisuarami w łazience też nie :evil: :evil:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dokupiłam sobie ćwiczenia na atlasie ,niestety atlas był dość ...ubogi :evil: :evil: A tak w ogóle co to za baza zabiegowa jak tydzień przed końcem turnusu kończy się wszelka gimnastyka :?: :?: Na karcie zabiegowej nie miałam określonego czasu zabiegów więc nie mogę powiedzieć czy zabiegi były skrócone :twisted: Zajęcia na basenie na pewno były skracane a raz nie było wcale ....rehabilitantka dotarła z 15 minutowym opóźnieniem ,wpuściła na basen i ....koniec ,zero zajęć .
Lekarz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

To kiepsko :(
Sorry, byłaś tam z NFZ, ZUS, KRUS, prywatnie, czy inaczej?
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

NFZ.Pod jakim adresem znajdę opinie na temat ich ośrodka ? Bardzo chętnie zostawiłabym tam swoją opinię :evil: :evil:
Lekarz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

medi pisze:NFZ
To dziwne i fatalne zarazem.
Lekarz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

medi pisze:Pod jakim adresem znajdę opinie na temat ich ośrodka ? Bardzo chętnie zostawiłabym tam swoją opinię
Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę nazwę sanatorium i miejscowość. Na stronie ośrodka jest księga gości, można się wpisywać.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Napisałam ,ale niestety czeka chyba na cenzurę ;) :twisted: :evil: :evil:
ODPOWIEDZ