Trojan Lądek Zdrój

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Re: Trojan Lądek Zdrój

Post autor: Zosia »

Nikt w ostatnim roku nie był w Trojanie ?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Był niedawno prywatnie mój kolega.Napisz co najbardziej Ciebie interesuje,postaram się zasięgnąć informacji.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj Felice-dobra duszyczko :serce: Wstępnie na wrzesień zarezerwowałam tam turnus w Polonusie ale nie wiem czy to najlepszy pomysł. Zaliczkę czy zadatek mam wpłacić w pierwszym tygodniu stycznia. Z Polonusem nie jeździłam. Zabiegi są chyba dobre. Najbardziej interesują mnie pokoje standard. Mam nieć 2-os. jako 1. z balkonem. Nie wiem czy dla turnusu są one takie same jak gdybym rezerwowała w ośrodku? Gdybym zarezerwowała w Trojanie dostałabym na 2 piętrze (211, 212) ponoć ładne , bez lodówki i nie wiem czy z czajnikiem , turnus ma ponoć w innym miejscu czy gorsze ? Próbowałam to ustalić pytając i w Polonusie i w Ośrodku ale jednoznacznej odpowiedzi nie uzyskałam . Zaproponowano mi podwyższony standard duże, ładne za kolejne 300 zł. 300 więcej i tak płacę już za jedynkę więc wolałabym nie. A tak w ogóle jak myślisz czy to dobry wybór ? Z jednej strony lubię turnusy zorganizowane, z jakimś programem z drugiej jeśli warunki miałyby być gorsze to za tą samą kasę może lepiej bezpośrednio? W następnym roku będę miała przerwę z NFZ więc tymi turnusami na wiosnę i jesień chcę się ratować :) Jeśli miałabyś jakieś informacje w temacie będę wdzięczna za swoje uwagi też :kwiat: :serce:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zosiu,właśnie jestem po rozmowie z kolegą.Powiedział mi że pokoje standard są wszystkie takie same.Część jest tylko powierzchniowo większych,ale skoro masz mieć dwójkę do pojedynczego wykorzystania to dasz radę i nie musisz dopłacać do podwyższonego standardu.Na miejscu masz basen,salę do ćwiczeń,trochę zabiegów wodnych.Jedynki nie mają balkonów i są od strony góry - nie poleca.Generalnie ośrodek ocenił pozytywnie.Mówi ze do przyznanych im dwóch gwiazdek dołożyłby od siebie jeszcze pół.Posiłki smaczne były śniadania i obiadokolacje.Nie wiem czy znasz Lądek? Jeżeli tak to masz świadomość,że tam jest trochę pod górkę,ale widok z balkonu na piękne zbocze i Sielankę w dole.Tuż obok jest knajpka "Pod wąsem" z tańcami.Jest tez po remoncie i ja z towarzystwem świetnie się tam bawiłam.W dole dość blisko wspomniana wcześniej "Sielanka".
Wybór na pewno nie jest zły,a ocenę przekażesz nam po powrocie.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Oj bardzo, bardzo Ci dziękuję :kwiat: Lądka właściwie nie znam. Byłam raz prywatnie 3 czy 4 dni w hotelu Mir Jan -dość daleko od centrum kilka lat temu i podobało się tam -stąd wybór. Trochę się wystraszyłam tą górką ale chyba dam radę :o . Wszystko oczywiście opiszę po powrocie. Jeszcze raz wielkie dzięki za informacje i utwierdzenie w wyborze :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ale to nie jest taka stroma górka,podchodzi się w miarę łagodnie ale za to jakie widoki.
ODPOWIEDZ