Czytacie książki?
-
forumowicz
Re: Czytacie książki?
Ostatni rok miałem wyjątkowo ubogi w przygodę z książką ,ale powoli wracam do normy .
Nie mam styczności z nowościami ,bardziej ostatnio przypomniałem sobie parę powieści Eugeniusza Paukszty - "Przejaśnia się Niebo " , " Zawsze z tej ziemi " , Lasy płoną o świcie " .Uwielbiam te książki i wracam do nich co parę lat ,dla mnie zawsze wzruszające i w bardzo prosty sposób przedstawiające losy ludzi w okresie powojennym i troszkę póżniejszym .
Obecnie zaś jestem w posiadaniu paru biografii muzycznych , o Kate Bush ,Carlosie Santanie in oczywiście biografia Tomasza Beksińskiego
Sztani
Ja na przykład lubię literaturę jak to tu było powiedziane " Babską "ale także autorek tych starszych ,a chyba najbardziej Stanisławę Fleszarową -Muskat ,także za w najprostszy sposób przedstawianie czasem bardzo pogmatwanych ludzkich przeżyć
Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Dziel się Janusz z nami swoimi książkowymi wrażeniami,miło pogawędzić o wszystkim.
- VVENUS
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 mar 2016 19:56
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
Czasem na dłużej zapadają w pamieci, a nawet sercu, innym razem nawet męczy ich czytanie.
Każdy też wraca do pewnych ulubinych pisarzy i książek.
Ja mam sentyment do Rodziewiczowny, a Dewajtis to nie wiem ile razy czytałam.
A tak w ogóle to czasem korzystam z Waszych recenzji przy wyborze lektury.
Za co jestem wdzięczna
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
-
forumowicz
Takie króciutkie streszczenie :
" Bohaterowie książki to troje ambitnych lekarzy i naukowców walczących o najwyższe z trofeów - Nagrodę Nobla. Adam Coopersmith - błyskotliwy, oddany pacjentom lekarz-immunolog, którego odkrycia mogą przyczynić się do zwiększenia bezpieczeństwa ciąży. Sandy Raven - genialny naukowiec, geriatra, wynalazca sposobu na powstrzymanie procesu starzenia się komórek ludzkich oraz Isabel de Costa - cudowne dziecko, wyśmienity fizyk, rozdarta między ojca, któremu wszystko zawdzięcza, a młodego mężczyznę, którego kocha. Niezapomniane postacie, miłość, tragedie, zdrada, ambicje, trudne wybory - to wszystko czyni z 'Nagród' powieść, od której nie sposób się oderwać. "
Zresztą wszystkie jego powieści od najsłynniejszej " Love Story " poczynając , zasługują na wyróżnienie
-
forumowicz
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4