Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Felice pisze:No ja obserwując sanatoryjną społeczność w obecnej chwili mogę tylko stwierdzić,że takie durne pisanie powoduje,że w obiektach sa prawie same małżeństwa...bo to nikt nikogo nie chce puścić...
Efekt tego taki ,że na moim turnusie w tej chwili jest 80 małżeństw
Nigdy nie byłam przeciwna wspólnym wyjazdom,ale teraz to generalnie zrobiły się wczasy rodzinne
.. Felice Ty zauważyłaś to TERAZ moze nie zwracałaś na to wcześniej uwagi lub nie przebywałaś w Towarzystwie Kościelnych sory urzędowych małżeństw .Ja pisałem i opisywałem już bardzo dano temu nawet św.P -Selena -mnie ciągle upominała .
Cóz NFZ stał się Mocną podwaliną czy sukcesorem FWP czy raczej Rodzinnych stąd też wydłuzenie niestety kolejek.
Tak każdemu pracującemu czy odprowadzajacemu składki się Należy .
Na wczasy rodzinne to jeździło się z dziećmi.
A gdyby owe małżeństwa pojechały oddzielnie - to - czy zmniejszyłaby się ilość chętnych czy kuracjuszy ?
...
Czy przeprowadził ktokolwiek badania aby stwierdzić, jak często owi małżonkowie byli wcześniej - także solo w sanatorium ?
..
Z moich wyrywkowych sondaży, obserwacji i wypowiedzi wynika raczej, że wielu z tych kuracjuszy odkładało swoje wyjazdy do sanatorium właśnie na czas przejścia na emeryturę.
...
Wiek owych "rodzinnych" kuracjuszy - już organoleptycznie wskazuje na fakt korzystania z doczesnego wczasowania się będąc na stypendium ZUS.
...
I jeszcze dwie kwestie.
a/ gdyby pojechali oddzielnie - to właśnie w dominujących pokojach dwójkowych mogliby liczyć jedynie na narzekanie współlokatorów / torek a nie na wsparcie tej drugiej połowy ...
b/ kto wie, czy nie jest to ich pierwszy i ostatni wyjazd do sanatorium - bo wcześniej albo nie byli albo byli bardzo dawno - a że ostatni - to już więcej niż pewne - biorąc pod uwagę konieczność teraz już wieloletniego wyczekiwania na następną szansę.
...
Na zakończenie - primo, bez schorzenia - to żaden lekarz nie wystawi skierowania - secundo - czy w wieku emerytalnym można odnotować potencjalnych kuracjuszy w idealnym stanie zdrowia