OPŁATA za TV

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Dominika 900
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 gru 2016 14:39

Re: OPŁATA za TV

Post autor: Dominika 900 »

Tak zgadza się miałam na myśli że jest mała oplata w Olecku
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Aga - dzięki za Twoją uwagę :D
Faktycznie - brak kropki czy przecinka zmienia sens wypowiedzi, ale to może być zamierzony cel autora?
Uśmiałem się :D z tej "starej piły" i już mam wesoły początek dnia :lol: Dziękuję :!: i niech się młodzież uczy :)
Wracając do tematu to dziwię się, że na turnusach ludzie spędzają tyle czasu na oglądaniu telewizji a nawet walczą o pilota?
Czyżby nie mieli pomysłu jak przyjemniej i ciekawiej spędzić czas :?:
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

Nie mam pojęcia. Jeszcze nigdy nie zaplacilam w sanatorium za tv. Strata czasu.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kiedyś już pisałem w tym temacie jak w sanatorium chciałem się pozbyć telewizora a on wciąż wracał pod moją nieobecność aż w końcu "odpuściłem". Mam jeszcze inne ciekawe wspomnienie w tym wątku.
Będąc w Damisie poznałem miłego kolegę, który chwalił się, że przyjechał dużym pojazdem typu bus, chociaż był sam i miał niewielki bagaż osobisty. Nie wiedziałem dlaczego wziął na wyjazd takie duże auto, lecz gdy go odwiedziłem w pokoju wszystko się wyjaśniło. Ten kolega był wielkim miłośnikiem oglądania telewizji, więc zabrał ze sobą wielki telewizor chyba ponad 50 cali, który mu zajmował prawie całą ścianę w niewielkim pokoiku. Dlatego kolega musiał przyjechać z Pomorza do tego ośrodka mini busem.
Zdziwienie moje wtedy było ogromne ;) Co o tym myślicie?
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rany ;) haha
To juz zdaje się lekka dewiacja ;)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Myślę ,że to każdego prywatna sprawa a w dzisiejszym świecie mało mnie może już zdziwić ( jeżeli miał miejsce). Będąc w czerwcu na turnusie w Połczynie sam latałem za większym TV choć z zasady mało oglądam ale były mistrzostwa w piłce i stąd poszukiwania zakończone sukcesem . Wolę zwiedzać i intensywnie spędzać czas i coś oprócz rehabilitowania jeszcze zobaczyć . Są o wiele gorsze (jeśli zabranie swojego TV można tak nazwać) sprawy choć by picie i głośne powroty z potańcówek.( potańcówkom nie jestem przeciwny) :)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Aga - tylko dokończę:
dodam tylko, że potem już wyciągałem tego kolegę z pokoju na spacery po Krynicy z nami i nawet był zadowolony.
Wieczorami potem już zawsze przychodził do sali bankietowej na "nasze zabawy" i też się cieszył że był z nami.
Czyżby ten ogromny telewizor był lekiem na sanatoryjną samotność?
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2015 11:55
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: SlawaAnna »

AgaC pisze: Jeszcze nigdy nie zaplacilam w sanatorium za tv. Strata czasu.
No, ale jak tu nie zapłacić jeśli się ma pokój z lokatorami, a w pokoju jest telewizor? Ja nie chcę telewizora, ale jeśli współlokatorka/i chce/chcą, to co robić? Płacić? Ale dlaczego, skoro ja nie chcę oglądać? Nie płacić? No ale skoro telewizor jest w pokoju i jest włączony, to choćby się nie chciało, czasem oko tam poleci, i będzie głupio - nie płaciłam, a oglądam...
Wiem, że w Słowackim, Busko, telewizory są we wszystkich pokojach, cena 25 zł, więc nie majątek, ale nie ma opcji żeby telewizora nie było. Pani nie słyszała o sytuacji, żeby ktoś nie chciał telewizora. Zapisała moje nazwisko, i jeśli by się taki drugi okaz jak ja znalazł, to nas zakwateruje razem. Ale podejrzewam, że to się nie uda. No i co wtedy - płacić, nie płacić? Jak nie oglądać telewizji jeśli, nie daj boże, będzie cały czas włączona?
Telewizor powinien być na życzenie, a nie brak telewizora na życzenie!
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ja dotychczas nie miałam problemu z TV , właściwie to nigdy nie byłam nim zainteresowana.
Będąc w pokoju 3-osobowym zapowiedzialam współspaczkom , że dla mnie może nie być TV, ale jeśli One sobie życzą wówczas solidarnie do niego się dokładam . Póżniej okazało się , że nie było kiedy oglądać .

Sława myślę, że jest wiele osób, które świadomie rezygnują z tej rozrywki :)
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Aniu, to jest jeden z powodów dla którego staram się rezerwowac pokoj 1 os.
Zdarzylo mi sie byc w dwojce, gdzie dolozylam sie do tv ale osoba, ktora mieszkala ze mną nie byla absolutnie uciążliwa w tym wzgledzie. Bylam tez w trojce gdzie wszystkie zgodnie stwierdzilysmy ze nie chcemy telewizora.
ODPOWIEDZ