ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: henryk44 »

RenataKce82 pisze:Witam, jestem w kolejce oczekujących na sanatorium z NFZ w Katowicach, obecnie moje szczęśliwe cyferki to 25440, wniosek do NFZ wpłynął 10 lutego 2015, więc chyba jest jakaś szansa na wyjazd w tym roku :). pozdrawiam wszystkich oczekujących :)
Według mojej optymistycznej oceny wyjazd będzie we wrześniu.Pozdrawiam i życzę pobytu latem ze słoneczną pogodą!
san
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2017 08:37
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: san »

Oj- maj byłby idealnym miesiącem do wyjazdu.Mam jednak obawy że kwiecień też powinnam brać pod uwagę. :roll: Im odleglejszy miesiąc tym cieplej, a ja jak większość kobiet, jestem ciepłolubną istota.Poza tym marze o jedyneczce z balkonem i książkach, chociaż tancami też nie pogardzę ,ale one to już niezależnie od pogody być mogą :D

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
RenataKce82
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2014 17:08

Post autor: RenataKce82 »

henryk44 proszę mnie nie martwić, ja wierze ze wyjade w kwietniu lub maju, bo jak dostałam pismo z NFZ o zakwalifikowaniu do czekania to bnyło napisane ze czeka sie ok 26 miesięcy a własnie mija 24 :) oby wyszło na moje ...:)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka po 3500 na miesiąc

Post autor: jacky6 »

Jeśli do końca kolejki jest 25 000 to dzieląc to przez średnią miesięczną 3 500 wychodzi 7 miesięcy.
Jeśli mija 24 miesiąc to dodając 7 miesięcy wychodzi 31 miesięcy a tyle właśnie figuruje na stronie śląskiego funduszu.
Znaczy to przewidywany termin wyjazdu - jak pisze Heniu - na wrzesień.
Pozostaje szansa wyjazdu ze zwrotów ale nie każdemu może ona pasować z uwagi na powiązania zawodowe lub rodzinne.

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Awatar użytkownika
RenataKce82
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

[quote="jacky6"]Jeśli do końca kolejki jest 25 000 to dzieląc to przez średnią miesięczną 3 500 wychodzi 7 miesięcy.
Jeśli mija 24 miesiąc to dodając 7 miesięcy wychodzi 31 miesięcy a tyle właśnie figuruje na stronie śląskiego funduszu.
Znaczy to przewidywany termin wyjazdu - jak pisze Heniu - na wrzesień.
Pozostaje szansa wyjazdu ze zwrotów ale nie każdemu może ona pasować z uwagi na powiązania zawodowe lub rodzinne.

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
[/quote

Najgorsze jest czekanie w niepewności...póki co czekam aż minie 26 miesięcy dokładnie tyle ile napisali w piśmie i będe dzwonić do NFZ , bo akurat tak zaplanowałam urlop, najwyzej pojade ze zwrotów, zobaczymy co zycie kolejkowego przyniesie:)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka po 3500 na miesiąc

Post autor: jacky6 »

RenataKce82 pisze: Najgorsze jest czekanie w niepewności...póki co czekam aż minie 26 miesięcy dokładnie tyle ile napisali w piśmie i będe dzwonić do NFZ , bo akurat tak zaplanowałam urlop, najwyzej pojade ze zwrotów, zobaczymy co zycie kolejkowego przyniesie:)
Reniu - to co napisali w pierwszym piśmie stało się parametrem historycznym.
Teraz się liczy cyferka wyświetlana na stronie śląskiego a podlegać będzie ona kolejnym zmianom.
Po 18sto miesięcznej weryfikacji możesz telefonować i to najlepiej tuż przed zaplanowanym urlopem ale wtedy jest ryzyko, że dostaniesz ze zwrotów to coś, co jest z najgorszą oceną.
To jest coś na wzór rosyjskiej ruletki.
Ja tak uczyniłem 1,5 roku temu i dostałem najgorszy obiekt który nie powinien nazywać się sanatorium.

PS - akuratnie strzeliło mi 4.000 postów ...

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
RenataKce82
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

jacky6 mój aktualny numerek 23576 , dokładnie w piątek mija dwa lata odkąd mają mój wniosek :(, nie jest to miłe widząc tyle cyferek.....:(
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: seti36 »

Witam .
Czytając to piszesz jacky6 Po 18sto miesięcznej weryfikacji możesz telefonować i to najlepiej tuż przed zaplanowanym urlopem ale wtedy jest ryzyko, że dostaniesz ze zwrotów to coś, co jest z najgorszą oceną.
To jest coś na wzór rosyjskiej ruletki.
Ja tak uczyniłem 1,5 roku temu i dostałem najgorszy obiekt który nie powinien nazywać się sanatorium.
.To się z tym niezgadzam ,że jak zadzwonisz do NFZ tu i poprosisz o zwroty to musisz brać to dawają . Możesz odmówić niema przymusu że musisz brać ,możesz dzwonić następnego dnia i znowu dostaniesz nową propozycję którą możesz odrzucić albo zaakceptować .Ja korzystałem ze zwrotów 2 razy i nigdy mnie nie zmuszali .Sam decydowałem gdzie chcę jechać.A że wziołeś to co wziołeś to pretensje mjej do samego siebie.
daroo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2013 11:29
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: daroo »

RenataKce82 pisze:jacky6 mój aktualny numerek 23576 , dokładnie w piątek mija dwa lata odkąd mają mój wniosek :(, nie jest to miłe widząc tyle cyferek.....:(
witam,jesli mozesz wyjechac w czasie swiat wielkanocnych dzwon w koncu marca o zwroty ;) ,ja tak bylem w 2015r,bylo az 16 miesc do wyboru,w tym 3 nad morzem,pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
RenataKce82
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

witam pomonwnie,póki co czekam, aż zbily się 26 miesięcy czekania, i bede dzwonić do NFZ o ewentualne zwroty, nie ma problemu z wyjazdem na świąta wielkanocne, a może uda mi sie jakieś fajne miejsce znaleśc,.pozdrawiam
ODPOWIEDZ