Wital Gołdap od 25.02.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wital Gołdap od 25.02.2017

Post autor: Lisa »

Cóż, wiosna, dzień wolny, nikt nie myśli o zdawaniu relacji z pobytu:)
syl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2017 12:24

Post autor: syl »

Witajcie Dziewczyny :)
Postaram się jakoś pomoc :)
Co do pokoi 1 to są tylko dla NFZ i z tego co mówili kosztują ok 200zl drożej niż 2 os
Nie można ich wcześniej zarezerwować wiec raczej kto pierwszy ten lepszy.
Cała psychosomatyka mieszka w budynku A różnimy się tylko tym ze niektórzy są w sanatorium a inni w szpitalu uzdowiskowym .To ten sam budynek i nawet to samo piętro. SZPITAL ma nowocześniejsze pokoje i to jedyna różnica.
Ja mieszkałam w 2 os. Ale moja współlokatorka się rozchorowala i od piątku jest w szpitalu w Ełku. Bardzo mi źle samej i jeśli ona nie daj Boże nie wróci na turnus to ja nie wiem jak przetrwam jeszcze 2 tyg.
Ogólnie uważam ze dla nas , osób z lękami i depresją taki wyjazd to noe jest najlepszy pomysł ....
Ja się tu szczerze męczę. Dodatkowo mam astmę która się w Gołdapi nasiliła o 300%
Ciężko mi się oddycha i tym samym nie mogę w pełni skupić się na zajęciach Z naszego turnusu juz 2 babki wyleciały za pijaństwo. Imprezki są tu często ale co poniektórzy nie potrafią się bawić i czują się chyba jak psy spuszczone z łańcucha :/ trochę to żenujące.
Najlepszym co mnie tu spotkało to smaczne jedzenie i wspaniały psycholog Pan Jacek Sochacki :)
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów
Za jakiś czas opiszę spostrzeżenia :)
iza_wawa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2017 21:30
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: iza_wawa »

Dzieki Syl, ze znalazłas czas i chęć na podzielenie się informacjami. Ja mam jeszcze pytanie - jaki jest stosunkek ilości pokoi 3 os do 2 os...???? Duzo ludzi mieszka w trójkach? Dla mnie dwójka już będzie ciezka a trójki to sobie nawet wyobrazić nie mogę. Nie wiem czy sa takie same zasady kwaterowania psychosomatyki i narządu ruchu... ja jede na narzad ruchu i wiem, ze trójki tez sa. Pozdrawiam, zycze lepszego samopoczucia i optymizmu co do reszty pobytu :)Tydzien już minął :)
MAnty
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2017 15:47
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: MAnty »

syl pisze:Witajcie Dziewczyny :)
Postaram się jakoś pomoc :)
Co do pokoi 1 to są tylko dla NFZ i z tego co mówili kosztują ok 200zl drożej niż 2 os
Nie można ich wcześniej zarezerwować wiec raczej kto pierwszy ten lepszy.
Cała psychosomatyka mieszka w budynku A różnimy się tylko tym ze niektórzy są w sanatorium a inni w szpitalu uzdowiskowym .To ten sam budynek i nawet to samo piętro. SZPITAL ma nowocześniejsze pokoje i to jedyna różnica.
Ja mieszkałam w 2 os. Ale moja współlokatorka się rozchorowala i od piątku jest w szpitalu w Ełku. Bardzo mi źle samej i jeśli ona nie daj Boże nie wróci na turnus to ja nie wiem jak przetrwam jeszcze 2 tyg.
Ogólnie uważam ze dla nas , osób z lękami i depresją taki wyjazd to noe jest najlepszy pomysł ....
Ja się tu szczerze męczę. Dodatkowo mam astmę która się w Gołdapi nasiliła o 300%
Ciężko mi się oddycha i tym samym nie mogę w pełni skupić się na zajęciach Z naszego turnusu juz 2 babki wyleciały za pijaństwo. Imprezki są tu często ale co poniektórzy nie potrafią się bawić i czują się chyba jak psy spuszczone z łańcucha :/ trochę to żenujące.
Najlepszym co mnie tu spotkało to smaczne jedzenie i wspaniały psycholog Pan Jacek Sochacki :)
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów
Za jakiś czas opiszę spostrzeżenia :)
Super że podzieliłaś się z nami wiedzą o "Wital" czym więcej wiemy tym mniej obaw. Miłego pobytu.
syl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziękuję Wam za życzenia :*co do pokoi 3 osobowych to jest bardzo dużo , ale są większe od 2 os i maja balkony co dla mnie jest np ważne bo lubię nawet zimą posiedzieć sobie na balkoniku :/ niestety nie mam
Chciałam Wam jeszcze podpowiedzieć ze jak ktoś Was odwiedzi z noclegiem to polecam kwaterę na ul Kolejowej 12
Oprócz śmieszne ceny 35 zł ogromnym plusem jest fakt iż właścicielka w niedziele pozwala siedzieć tam do oporu :) mój mąż przyjechał w sob o 14 a siedzieliśmy w tym pokoju do niedzieli g.20.00
W prawdzie na noc trzeba wrócić do sanatorium ale i tak było dobrze .
Na terenie sanatorium tez można przenocować ale za 80 zł /os os.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

iza_wawa pisze:Dzieki Syl, ze znalazłas czas i chęć na podzielenie się informacjami. Ja mam jeszcze pytanie - jaki jest stosunkek ilości pokoi 3 os do 2 os...???? Duzo ludzi mieszka w trójkach? Dla mnie dwójka już będzie ciezka a trójki to sobie nawet wyobrazić nie mogę. Nie wiem czy sa takie same zasady kwaterowania psychosomatyki i narządu ruchu... ja jede na narzad ruchu i wiem, ze trójki tez sa. Pozdrawiam, zycze lepszego samopoczucia i optymizmu co do reszty pobytu :)Tydzien już minął :)
Cześć Wam, cześć Iza, masz jakieś info? Zadzwoń, proszę, w wolnej chwili:)
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Syl, długo kazałaś na siebie czekać, ale opłacało się, dzięki za ten opis sytuacji:)Ja bym akurat skakała z radości, gdyby wykwaterowano z mojego pokoju współlokatora :)
iza_wawa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2017 21:30
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: iza_wawa »

Lisa pisze:Dzięki Syl, długo kazałaś na siebie czekać, ale opłacało się, dzięki za ten opis sytuacji:)Ja bym akurat skakała z radości, gdyby wykwaterowano z mojego pokoju współlokatora :)
No wlasnie, ja mam dokładnie tak samo. W tej chwili dostanie tam jedynki wydaje się być moim największym marzeniem :) Co człowiek to inna potrzeba. Tobie Syl, zyczę żeby Współlokatorka mogla szybko wrócić na turnus.
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Iza, zadzwoń, proszę, jutro w wolnej chwili:)
syl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

No właśnie , co człowiek to inne potrzeby :)
Moja współlokatorka wrocila i jestem zadowolona , choć bycie samej w pokoju ma również i swoje plusy.
Dziś jest akurat środek mojego turnusu i mam szczerze dość :/ uważam ze do sanatorium powinny wyjeżdżać osoby , które się o to ubiegają a nie na zasadzie przymusu , jak w przypadku wyjazdu z ZUS :(
Nie jestem w tym osądzie odosobniona.
Nadal podtrzymuje ze jest bardzo smaczne wyżywienie , szczególnie obiady
Kadra również jest miła i kulturalna , natomiast uważam ze dla osób z lękami odizolowanie od bliskich na 24 dni i zmuszanie to aktywności to nie trafiony pomysł
W tym tygodniu pogorszył się zasięg :( w pokoju jest bardzo słaby sygnał
ODPOWIEDZ