Wital Gołdap od 25.02.2017
- Lisa
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Wital Gołdap od 25.02.2017
Chciała bym być jeszcze pomocna w moim przedostatnim dniu
*co do przepustek, gdy np. Przyjedzie mąż na wekend to nie ma takiej możliwości. Nie chcą nawet słyszeć ze nie wróci się na noc do sanatorium. Można spróbować dogadać się aby współlokatorka zeby przy kontroli pielęgniarskiej o 22.00 powiedziała ze obie jesteście w pokoju....gorzej ja ta wejdzie głębiej i zobaczy ,,braki,,
Ja nie ryzykowałam :/
*wyjazd z ZUS to straszna głupota. Tzn jeżeli ktoś chce jechać i ubiega się to ok .Natomiast zmuszanie pod groźba utraty świadczenia rehabilitacyjnego to jakiś niewypał.
Tak jak napisała wcześniej Kuleczek dużo z nas przeszło tu załamanie nerwowe....i wszystko jakoś da się znieść jak współlokatorka jest empatyczna , pomocna i serdeczna.....
A towarzystwo w pokoju jest niezmiernie ważne !
Na moim turnusie jest kilka pan naduzywajacych %
Jedna nawet wyleciała.....ja gdybym trafiła na taką towarzyszkę to niestety musiała bym przerwać pobyt....
I jeszcze jedno na koniec : szczęśliwi Ci którzy jadą z NFZ
Od 6 dni jestem chora i nie mam możliwości wcześniejszego wyjazdu , takie to procedury i ceregiele straszne robią ! W chwili gdy to pisze ,jestem po wszystkich zabiegach i terapiach a musze tu kiblowac do poniedziałku....?????
Ale dam rade .... poniedziałek juz po jutrzejsze
Pozdrawiam Wszystkich FORUMOWICZÓW :*
- Lisa
- Super Kuracjusz

-
iza_wawa
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 30 sty 2017 21:30
- Staż sanatoryjny: 0
Jednakże dla nas psychosomatykow straszna oszczędność jeśli chodzi o zabiegi rehabilitacyjne.
Jak sama nazwa wskazuje jesteśmy z zaburzeniami psychosomatycznymi. Ja przed wyjazdem zebrałam całą dokumentację z leczenia astmy , nadciśnienia i kręgosłupa a Ci mi dali oprócz psychoterapii 8 inhalacji
Takim urządzeniem jakie nożna w aptece kupić i 6 fototerapii hahaha Król ZUS myśli ze mnie to cudownie ozdrowi
Myślałam że będę mieć basen , masaże , prądy , jakieś konkretne zabiegi na astmę a tu śmiech na sali.
Dziś przyjechał nowy turnus. 80% ludzi w wieku 70+
Przyjechałam tu w miarę dobrej kondycji a wyjeżdżam chora i potwornie zmęczona psychicznie :/
Dla równowagi trochę dobrych informacji :
Bardzo dobre jedzenie
Spory wybór produktów w kawiarni i w bardzo przystępnych cenach
Bardzo często dyskoteki /bezplatne/
Oraz Dancingi z muzyką na żywo 5 zł
Super karaoke 3 zł
Wycieczka do Wilna 135zl
wycieczka na mosty q Stanczykach 75zl
Wycieczka do Piramidy w Rapie 30zl
Wyjazd do kina 15 zł / my byliśmy na sztuce kochania
Kilka razy wyświetlany film w sali konferencyjnej
Dla zainteresowanych msze na miejscu.
Ładne położenie
Nad jezioro ok 1.5 km
Najbliższy sklepik ok 500 m
Do miasta ok 4 km jeździ busik 3 zl
- Iwona50
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 15 kwie 2015 23:20
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 14
- Lisa
- Super Kuracjusz

- Iwona50
- Pomocny Kuracjusz

Elu, powoli probuję:) A Ty już spakowana i gotowa na "wygnanie"Lisa pisze:Dzień dobry Iwonko, wzruszająca relacja z pobytu, wielkie dzięki.Odnalazlas się już w nowej-starej rzeczywistości?
- Lisa
- Super Kuracjusz

Dobry wieczór moja Droga, Ty to potrafisz mnie podbudować, ja jeszcze jutro idę do pracy, więc pakowanie odkładam na jutrzejszą noc.Szkoda, że się nie poznalysmy, ale nic straconego, możemy to nadrobić.Pozdrawiam Cię.Iwona50 pisze:Elu, powoli probuję:) A Ty już spakowana i gotowa na "wygnanie"Lisa pisze:Dzień dobry Iwonko, wzruszająca relacja z pobytu, wielkie dzięki.Odnalazlas się już w nowej-starej rzeczywistości?oczywiście zazdroszczę pobytu:)Pozdrawiam serdecznie życząc takiego odpoczynku i relaksu jakiego ja dostąpilam
- Iwona50
- Pomocny Kuracjusz

Lisa pisze:Dobry wieczór moja Droga, Ty to potrafisz mnie podbudować, ja jeszcze jutro idę do pracy, więc pakowanie odkładam na jutrzejszą noc.Szkoda, że się nie poznalysmy, ale nic straconego, możemy to nadrobić.Pozdrawiam Cię.Iwona50 pisze:
Elu, powoli probuję:) A Ty już spakowana i gotowa na "wygnanie"oczywiście zazdroszczę pobytu:)Pozdrawiam serdecznie życząc takiego odpoczynku i relaksu jakiego ja dostąpilam
Oczywiście jestem za:) Mamy swoje nr telefonu ( zadzwoń z lasu i powiedz jak Ci tam) więc dla chcącego nic trudnego:) Szczęśliwej podróży i baw się dobrze, za mnie też:))))