Ja zaczynam dzwonić pod koniec lipca
Wyjazd ze zwrotów
-
elmigo
- Kuracjusz

- Na forum od: 24 paź 2013 16:37
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Wyjazd ze zwrotów
Byłam osobiście pytać i już o tym pisała.
Ale dla Ciebie napisze.W DOL NFZ. musisz być po weryfikacji jak po weryfikacji wrócisz do kolejki , wtedy wybierasz się do Wrocławia ul. Dawida do oddziału sanatorium i zapytujesz o zwroty o ile coś będzie.
Wtedy sobie wybierzesz co Ci odpowiada .
Ale musisz liczyć się z tym że ten wyjazd może być od 5 do 1 doby.
Takich informacji udzieliła mi pani w NFZ.
A kiedy składałaś wniosek do NFZ że czekasz jeszcze na weryfikację.
Pozdrawiam i zapraszam do nas na stronę Dolnośląskie.
-
elmigo
- Kuracjusz

- Na forum od: 24 paź 2013 16:37
- Oddział NFZ: Dolnośląski
Wniosek składałam 08.09.2015 roku, no i jeszcze nie przysłali do weryfikacji, nie wiem dlaczego. Na stronie, na której sprawdzam numerki dalej widnieje numer i bardzo wolno, ale się zmniejsza.
Gdzie znajdę tę stronę Dolnośląskie?
posting.php?mode=reply&f=32&t=10340#elmigo pisze:Niania, dziękuję za odpowiedź.
Wniosek składałam 08.09.2015 roku, no i jeszcze nie przysłali do weryfikacji, nie wiem dlaczego. Na stronie, na której sprawdzam numerki dalej widnieje numer i bardzo wolno, ale się zmniejsza.![]()
Gdzie znajdę tę stronę Dolnośląskie?
Bardzo się cieszę z Twojej wypowiedzi.Jak czytam na forum, ze warunki rehabilitacji nie są ważne , że najważniejsze towarzystwo - to się dziwię. Do sanatorium nie jedziemy za darmo. Płacimy my częściową odpłatność , a resztę płaci za nas NFZ i to nie mało. I zate pieniążki można by wypoczywać w bardzo dobrych warunkach . Przykładem jest Arka w Kołobrzegu , której opłaci się przyjmować kuracjuszy. Gdyby była możliwość wyboru miejsca rehabilitacji , te najgorsze splajtowałyby. Do najlepszych , najbardziej atrakcyjnych byłyby długie kolejki. A do niekórych być może byłoby od ręki.
Jak nie mamy wyboru ośrodka - tak jest prawie dla wszystkich - to nie mają racji na dzisiaj pokoje wieloosobowe bez łazienki , pokoje wieloosobowe,ośrodki bez windy, ze słabym zapleczem. Do sanatorium jadą osoby schorowane i coraz starsze wiekowo. A dla tych co uważają,że najważniejsze jest towarzystwo, to z moich obserwacji w sanatorium w których były dobre warunki , komfortowe warunki, ludzie byli zadowoleni i towarzystwo było fajne. Co to rehabilitacji z ZUS - warunki reguluje umowa. I zawsze są jedynki , i pokoje o określonej pow. i wyposażeniu ,powinna być dietetyczka, i powinny być masaże, i powinien być basen. Jeżeli nie ma to ośrodki kombinują .Tak było np. w Perle w Międzywodziu ,ale i w innych ośrodkach co można przeczytać na forum.
-
smakija1
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 maja 2014 21:17
- Oddział NFZ: Łódzki
ale jestem zla .planowałam dzwonic o zwroty ,
a tu patrze w przegladarce ze papiery wysłane do weryfikacji ,
kurcze 18 miesiecy dopiero bedzie w czerwcu co oni sie tak spieszą,
teraz musze czekac jak wrócą do funduszu,
: a musze byc koniecznie 10 czerwca w domu to myslalam ze do tego terminu to wroce
-
ewlinka7
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 cze 2014 20:24
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 4
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 34 razy
ewlinka7 Twoja kolejka "leci" nic się nie zatrzymujeewlinka7 pisze:Smakija - moje papiery już dwa tyg są niby w weryfikacji - a wiem, że w ubiegłym tyg. przychodnia odesłała je już do NFZ. Ciekawe kiedy wrócę do kolejki i czy na czas weryfikacji moja kolejka się "zatrzymała", czy numerki nadal spadają - nie wiesz może ?? bo ja pierwszy raz mam taką weryfikację i nie wiem zupełnie jak to działa...![]()
![]()
pozdrawiam
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy