wieniec zdrój od 15,05,17

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
jurek+siedlce
Na forum od: 24 kwie 2017 21:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

wieniec zdrój od 15,05,17

Post autor: jurek+siedlce »

jadę z ZUS Siedlce na 24dni.kogoś tam spotkam?
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Re: wieniec zdrój od 15,05,17

Post autor: jan19557 »

Jakieś 1000 osób. Będzie z czego wybierać. Powodzenia.
robbo44
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 paź 2016 20:11
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: robbo44 »

Jak chcesz jedynkę bądź wcześniej, najlepiej w okolicach 6:30. O 7 jest zmiana na recepcji, radzę omijać z daleka blondynkę ok 40 krótkie włosy.
Awatar użytkownika
tytustomek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2017 20:00
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: tytustomek »

Złe nowiny. Od 40 kwietnia nowy cennik w Aquaparku
Załączniki
20170501_180432.jpg
20170501_180432.jpg (47.07 KiB) Przejrzano 888 razy
robbo44
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Mówienie o tym baseniku aquapark to gruba przesada. Jeśli ktoś chce popływać to nie jest to miejsce dla takiej osoby. Głębokość 125 do 145 cm, miejsce do pływania to mniej więcej trzy tory na normalnym basenie.
Ceny cóż, to maszyna do zarabiania pieniędzy.
Kiedy następnym razem będę się starał o sanatorium, będę się modlił by trafiło się inne.
Nigdy więcej Wieńca Zdroju.
DORO
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2015 08:23
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: DORO »

robbo44 pisze:Mówienie o tym baseniku aquapark to gruba przesada. Jeśli ktoś chce popływać to nie jest to miejsce dla takiej osoby. Głębokość 125 do 145 cm, miejsce do pływania to mniej więcej trzy tory na normalnym basenie.
Ceny cóż, to maszyna do zarabiania pieniędzy.
Kiedy następnym razem będę się starał o sanatorium, będę się modlił by trafiło się inne.
Nigdy więcej Wieńca Zdroju.

O rany, a co Ciebie tak sponiewierało w tym Wieńcu, że teraz :shock: jesteś na nie?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Będąc w ubiegłym roku w Wieńcu spotkałam się z bardzo skrajnymi opiniami, jednak "nigdy więcej Wieńca" czy "najgorsze sanatorium" jest dla mnie niezrozumiałe, no cóż każdy ma swoje zdanie .
robbo44
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

No dobrze, aż tak źle nie jest. Pokoje ładne, zastrzeżenia jedynie do sprzątania bo nie dwa razy w tygodniu tylko dwa razy na turnus dobrze że śmieci wyrzucają. Zgłoszenia do recepcji nic nie dają.
Najgorsze to ceny, nie wiadomo czemu ale od maja skoczyly w górę.
TV 60zł zrezygnowałem od razu.
Parking 170 za turnus. Drugi raz już bym nie płacił bo miejsca jest dużo.
Najgorsze w tym sanatorium jest to że wyrąbano dziurę w lesie i zbudowano sanatorium. Z tego powodu wieje tu totalną nudą.
Zabiegi - niby dużo ale. Jeśli pogadanka o zdrowiu jest liczona jako zabieg to coś tu nie halo.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Robbo , na temat cen nie będę dyskutować, nie wiem czy wiesz ale w tym miejscu był stary ośrodek Jutrzenka- oczywiście aby wybudować to co jest w tej chwili poświęcono trochę drzew. Cały kompleks Zdrój jest prywatną własnością łącznie z wytwórnią wód.
Odnośnie zabiegów , to powinieneś wiedzieć , że ośrodek realizuje ściśle określone przez ZUS wymagania , a dobór zabiegów przez lekarzy - (nie ukrywajmy) są tak zalecane aby najwięcej było tych najtańszych. Tak jest niestety nie tylko w Wieńcu.
Ami
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2015 19:35
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Ami »

Basiu dziękuję za wyważoną opinię. Po otrzymaniu skierowania byłam trochę zawiedziona wolę morze albo góry ale przeczytałam Twój opis i doszłam do wniosku że będzie ok.Teraz od pewnego czasu boję się czytać, bo opinie są coraz gorsze, a ten wpis o basenie to porażka-chyba że autor spóźnił się z żartem na 1 kwietnia, data zmiany cen na to wskazuje w żadnym kalendarzu nie ma 40 kwietnia- więc może to żart i nie ma co się denerwować.
ODPOWIEDZ