wieniec zdrój od 15,05,17

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
robbo44
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 paź 2016 20:11
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Re: wieniec zdrój od 15,05,17

Post autor: robbo44 »

Wzrost cen to fakt, o mniej więcej dwa złote. Powód? Niewiadomo, może inflacja nagle wzrosła.
Awatar użytkownika
tytustomek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2017 20:00
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: tytustomek »

Ami pisze:Basiu dziękuję za wyważoną opinię. Po otrzymaniu skierowania byłam trochę zawiedziona wolę morze albo góry ale przeczytałam Twój opis i doszłam do wniosku że będzie ok.Teraz od pewnego czasu boję się czytać, bo opinie są coraz gorsze, a ten wpis o basenie to porażka-chyba że autor spóźnił się z żartem na 1 kwietnia, data zmiany cen na to wskazuje w żadnym kalendarzu nie ma 40 kwietnia- więc może to żart i nie ma co się denerwować.
Autor bije się w pierś i poprawia 30 kwiecień
jurek+siedlce
Na forum od: 24 kwie 2017 21:31
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: jurek+siedlce »

to trochę już mam info niestety mało optymistycznych.wybieram się tam własnym samochodem ,może ktoś ma jeszcze jakieś dla amie porady?jadę po raz pierwszy do sanatorium i jestem zielony .pozdrawiam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jurek , kolorystyka szybko się zmienia , a tak poważniej jakiego rodzaju porad oczekujesz , co chcesz wiedzieć ?
akoyy 7227
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 16 lis 2016 18:38
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: akoyy 7227 »

Do Jurek+Siedlce. Miejsc parkingowych jest wystarczająca ilość dla wszystkich. Po przyjeździe w recepcji zusowcy dostają dwie deklaracje do podpisania, że zgadzasz się na opłatę TV i, że przyjechałeś samochodem i będziesz parkował. Po opłaceniu
parkingu dostajesz wydruk z imieniem i nazwiskiem numerem pokoju i numerem rejestracyjnym samochodu i umieszczasz go za przednią szybą i jeżeli jest miejsce to otrzymujesz numerowane stanowisko przed frontem budynku, ograniczone szlabanem. Nie ma miejsc w których możesz parkować bezpłatnie. Na wszystkich uliczkach jest zakaz zatrzymywania i postoju (nie dotyczy mieszkańców)..... Z mojego doświadczenia... Po przyjeżdzie nie zadeklarowałem postoju swojego samochodu, parkowałem na wolnym miejscu z boku budynku głównego. Po dwóch, trzech dniach zastałem za wycieraczką kartkę aby zgłosić się do recepcji. Nie zglosiłem się... Któregoś deszczowego wieczoru zostawiłem samochód na uliczce na widoku z mojego okna, po dwóch dniach zastałem za wycieraczką mojego auta jaki pozostałych stojących na uliczce kartkę z wezwaniem na Policję do Brześcia Kujawskiego (10 km). Nie pojechałem bo w wyznaczonym terminie miałem basen, a z basenu nie zrezygnuję nawet dla ciekawej pogadanki z policjantem. Przestawiłem auto na miejsce parkingowe i spokój do końca turnusu.
To było pół roku temu, teraz może się coś zmieniło, wnioski musisz wyciągnąć sam.
robbo44
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 paź 2016 20:11

Post autor: robbo44 »

Tak jak poprzednik napisał, nie deklaruj parkingu i tv. Auto zawsze gdzieś wcisniesz, a że szlabany zamknięte to co. Na początku i końcu turnusu są otwarte.
eli77
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2017 13:36
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: eli77 »

A ja mam pytanie niesamochodowe :) W pokojach są szlafroki czy trzeba ze sobą zabrać?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Szlafrok można wypożyczyć koszt za cały turnus 20 zł + kaucja 90zł (ceny z ub roku).

Odnośnie sprzątania (w którymś z tematów była poruszana sprawa) , w łazience w szafce pod umywalką jest zmiotka i szufelka.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

robbo44 pisze:Mówienie o tym baseniku aquapark to gruba przesada. Jeśli ktoś chce popływać to nie jest to miejsce dla takiej osoby. Głębokość 125 do 145 cm, miejsce do pływania to mniej więcej trzy tory na normalnym basenie.
Ceny cóż, to maszyna do zarabiania pieniędzy.
Kiedy następnym razem będę się starał o sanatorium, będę się modlił by trafiło się inne.
Nigdy więcej Wieńca Zdroju.

Robbo44 ja z całego serca życzę ci jak najlepszych ośrodków sanatoryjnych ale w/g mojej opinii ten ośrodek całościowo w skali 1-10 ustawił bym na poziomie 8. Rozmawiałem z ludźmi którzy mają ode mnie dużo większą ilość pobytów , jak również z człowiekiem który jest w komisji kontrolującej warunki w sanatoriach i uwierz mi, że nie wiele jest ośrodków i szpitali sanatoryjnych o lepszym standardzie. Rozumiem, że powodem jest chęć zwiedzania kraju. Powodzenia.
eli77
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2017 13:36
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: eli77 »

Jeszcze jedno pytanie - słyszałam, że zwolnienie lekarskie z pracy na okres pobytu dostaje się w sanatorium na koniec turnusu. Czy to prawda? Jeśli tak - czy wcześniej można uzyskać jakieś zaświadczenie, które będę mogła przesłać do firmy? Po drodze jest koniec miesiąca, więc kadry na pewno będą czegoś takiego chciały...
ODPOWIEDZ